Copy
Nieuwsflits GezondIn december 2020
Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsflits

Studiedag: hier vind je alles terug

Met ruim 200 deelnemers en veel positieve reacties was de studiedag 2020 een succes. Dat de dag digitaal was, weerhield jullie er niet van om kennis en ervaringen uit te wisselen of te netwerken in de netwerkcaroussel. Wil je een van de sessies terugkijken? Of zoek je de presentaties? Je vindt ze allemaal hier

Overzicht van 2020
In 2020 is ongelofelijk hard gewerkt. Vanuit gemeenten kwamen weer veel mooie praktijkvoorbeelden. Met jullie input konden we kennis ophalen en delen, zoals de Denkrichtingen Corona. Ook hebben we webinars gehouden, onder meer over Armoede en Gezondheid. Met de VNG hebben we brochures gemaakt over lokale preventieakkoorden. En nog veel meer. Het hele overzicht vind je hier.
Startdocument Preventieakkoorden
Het Startdocument Inclusieve Preventieakkoorden is voor iedereen die betrokken is bij het opstellen van een lokaal of regionaal preventieakkoord. In het document hebben we handreikingen en instrumenten verzameld die kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van een akkoord voor iedereen.
Gezondheid voor iedereen bij inkoop en subsidiëring
Ook bij inkoop en subsidiering kun je impact maken op gezondheidsverschillen. Met onze whitepaper ‘Inclusief Opdrachtgeverschap Gemeenten’ bieden we een handvat om ‘gezondheid van inwoners’ op te nemen in alle contracten, uitvoeringsplannen en subsidieafspraken waar de gemeente mee werkt. 
Webinar Preventie met VGZ en gemeente Rotterdam

Samen met zorgverzekeraar VGZ en de gemeente Rotterdam organiseren we op 15 januari (10.00 tot 11.30 uur) de webinar ‘Preventie: hoe bereik je mensen in kwetsbare situaties?’ Deelname is kosteloos.  Je kunt je hier aanmelden.

Partnerberichten

Lerend evalueren met partners: Voedselapotheek Amersfoort
De Voedselapotheek wijkaanpak in de wijk Schothorst in Amersfoort is een project om de gezondheid van mensen te verbeteren en samenwerking tussen de agrifood- en gezondheidszorgsector tot stand te brengen. Platform31 interviewde Dalila Sayd (oprichter sociale onderneming Het Eetschap) en Naomi Jansen van de Voedselapotheek.
Uitkomst onderzoek 'Gezonde Toekomst Dichterbij' van FNO
Wageningen University&Research (WUR) en Verwey-Jonker Instituut hebben het programma 'Gezonde Toekomst Dichterbij' van FNO geëvalueerd. Lees het onderzoeksrapport met nieuwe kennis en aanknopingspunten voor beleid, onderzoek en praktijk naar verminderen van gezondheidsachterstanden. 
Financiële opbrengsten meten: hoe doe je dat?
Het wordt voor gemeenten steeds belangrijker om te weten of een bepaalde inzet ook financieel goede resultaten geeft. Hoe krijg je daar zicht op? Marjolein Wassenberg en Remco Smeets (gemeente Vaals) werken samen aan de financiële verantwoording van vernieuwende aanpakken. Lees hun interview hier
Samen Happie! nu ook erkend als Goed Onderbouwd
Het LoketGezondLeven heeft de interventie Samen Happie! het kenmerk Goed Onderbouwd gegeven. De twee groepsbijeenkomsten van deze erkende interventie (Radboud University) ondersteunt ouders in een lage sociaaleconomische situatie met opvoedtips die bijdragen aan een gezonder gewicht van hun kind(eren).  
'Samen Sportief in Beweging' nieuw in de basisverzekering
Samen Sportief in Beweging is vanaf 2021 nieuw in de basisverzekering. Deze erkende gecombineerde leefstijlinterventie (Gezonde Leefstijl Company) is gericht op het bereiken van volwassenen in een lage sociaaleconomische situatie, die graag van hun overgewicht af willen.

Agenda 2021 
15/01 Webinar Preventie: hoe bereik je iedereen?
12/02 Webinar Inclusief Opdrachtgeverschap gemeenten

Twitter
Website
Copyright © 2020 GezondIn - Pharos, All rights reserved.


Ik wil me afmelden voor deze nieuwsflits. 
Email Marketing Powered by Mailchimp