Copy
Nieuwsflits Gezond in... januari 2020
Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsflits

Hoe maak je mensen in de bijstand gezonder? 

Participatie en gezondheid hebben veel invloed op elkaar. Zo hebben mensen in de bijstand vaker een slechtere gezondheid dan mensen met een baan. Informatie over de gezondheid van bijstandsgerechtigden kun je als gemeente goed gebruiken. Zo kun je je inwoners een passend traject aanbieden zodat ze weer aan het werk kunnen. Of weer mee kunnen doen in de samenleving, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk. Maar hoe doe je dat? We vertellen je meer in deze publicatie. 

Nieuwe praktijkvoorbeelden

In de afgelopen maand verschenen vijf nieuwe praktijkvoorbeelden;

Partnerberichten

Onderzoek Mobility Mentoring  

In Alphen aan den Rijn

Wat levert de inzet van Mobility Mentoring op bij inwoners die zich melden voor ondersteuning bij hulpvragen op meerdere leefgebieden zoals inkomen, gezondheid, schulden en opleiding? Platform31 en de Hogeschool Utrecht onderzochten het. Meer over dit onderzoek en de resultaten vind je hier.  

Aanbieders van gecombineerde leefstijlinterventies vinden? 


Op loketgezondleven.nl kun je nu een lijst vinden van de geregistreerde aanbieders in jouw gemeente of regio. Op het kaartje vind je de aanbieder; in de bijbehorende tabel staan de contactgegevens. Bekijk het kaartje en de bijbehorende tabel hier.

Handige hulpmiddelen bij aanpak Kansrijke Start

Werk je in een lokale coalitie voor Kansrijke Start of ben je bezig met de formatie ervan? Alle lokale coalities kunnen vanaf nu gebruik maken van twee handige hulpmiddelen van Kansrijke Start; de analysetool en de menukaart.
 

Interventies kiezen

Deze tips helpen je op weg

Welke stappen zijn nodig voor een goed uitvoeringsplan van jouw lokale gezondheidsbeleid? Lees de tips op de vernieuwde pagina "Interventies kiezen en aanpassen" op loketgezondleven.nl.

Agenda 

 
Twitter
Website
Copyright © 2020 GezondIn - Pharos, All rights reserved.


Ik wil me afmelden voor deze nieuwsflits. 
Email Marketing Powered by Mailchimp