Copy
Nieuwsflits GezondIn oktober 2020
Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsflits
Webinars Armoede en Gezondheid en M&E
Wat betekent armoede voor gezondheid? Hoe kunt je resultaten zichtbaar maken? GezondIn organiseert twee webinars om je op weg te helpen. Op 13 november een webinar over Armoede en Gezondheid en op 27 november de Webinar Monitoring en Evaluatie (M&E). Meld je snel aan! Deelname is gratis. 
'Gezondheidsverschillen succesvol aanpakken'
In haar blog 'Gezondheidsverschillen succesvol aanpakken: het kan!' reageert Pharos-directeur Patricia Heijdenrijk op de oproepen van de RV&S en de directeuren van CPB, PBL en SCP om ongelijkheid in de samenleving aan te pakken. Een mooie steun in de rug, maar laten we niet vergeten dat er al veel gebeurt, zeker in gemeenten.  Lees het hele blog hier

Goes Bezig blijft goed bezig

Met kwetsbare gezinnen in de gemeente Goes werken aan een gezonder leven. Dat is het doel van het project Goes Bezig. Goes heeft 150 gezinnen kunnen bereiken die mee wilden doen aan het project. 25 gezinnen wilden zich inzetten voor de organisatie van activiteiten. Zij zijn doorgegroeid naar ambassadeur van het project. “Zij zijn eigenlijk expert op het gebied van armoede, zorg en hulpverlening.” Lees het hele praktijkvoorbeeld hier
Pledge voor groene gezonde leefomgeving 
GezondIn en Pharos hebben de pledge voor een groene gezonde leefomgeving ondertekend. 'Via GezondIn zetten we ons al jaren in voor een gezonde leefomgeving", aldus Patricia Heijdenrijk. "Een groene en gezonde leefomgeving is belangrijk voor het terugdringen van gezondheidsachterstanden." Het hele bericht lees je hier.

Energietransitie en gezondheid in de praktijk

Energietransitie en gezondheid in kwetsbare wijken met elkaar verbinden, is een hele opgave. Toch gebeurt het al. Platform31 en GezondIn bracht deze voorbeelden in kaart in een inspiratieboek en organiseerde een webinar. Conclusie: het gaat niet vanzelf, maar kán zeker wel.

Aanmelden Studiedag GezondIn

Je kunt nu je nu aanmelden voor de jaarlijkse studiedag van GezondIn. Deze vindt op 3 december digitaal plaats. Het thema is impact, met veel ruimte voor inspiratie, interactie, ontmoeting en met en van elkaar leren. Naast workshops en flitssessies is er een speech van Mariëtte Hamer (SER), een netwerkcarrousel, voorbeelden van gemeenten en een interessant panelgesprek. 

Partnerberichten

Oproep: Zie jij inburgeringswet als kans voor gezondheid?

De nieuwe wet Inburgering (juli 2021) biedt kansen voor de gezondheid en welzijn van statushouders. Pharos zoekt voorbeelden van hoe gemeenten dit nu al doen, om deze te delen tijdens de workshop over inburgering en gezondheid tijdens de studiedag GezondIn. Wat gebeurt er in jouw gemeente? Vul hier de korte vragenlijst in

Subsidieoproep: onderzoek naar gezondheidsverschillen

Hoe kan het gezondheidspotentieel van mensen in een lagere sociaaleconomische positie beter worden benut? De Nationale Wetenschaps-agenda (NWA) zoekt onderzoekers en consortiumdeelnemers voor deze nieuwe subsidieoproep. Meer over de subsidieoproep en infobijeenkomst op 6 november lees je hier

Netwerkbijeenkomst Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Meld je aan voor de online netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden. Maak kennis met de alliantie en volg sessies van diverse partners. 
De Alliantie bestaat tien jaar! Bekijk hier de animatie over tien jaar Alliantie Gezondhedsvaardigheden. 

Hoe zorg ik voor financiering voor een preventieakkoord?

Wil jij aan de slag met een lokaal preventieakkoord? Er zijn verschillende mogelijkheden voor subsidie en extra hulp via onder andere de VNG, de provincie en het Rijk. Zo kun je hulp en subsidie aanvragen voor het opstellen van een preventieakkoord en kun je subsidie ontvangen voor de uitvoering.
Online sessie voor gemeenten en GGD'en
Het RIVM organiseert kleinschalige online sessies om lokaal aan de slag te gaan met de vraagstukken uit de Landelijke Nota Gezondheidsbeleid. Er zijn nog plekken vrij voor 'Druk op het dagelijkse leven bij jongeren en jongvolwassen' op 5 november. Meld je snel aan via de website van Loketgezondleven.nl.

Agenda 

Twitter
Website
Copyright © 2020 GezondIn - Pharos, All rights reserved.


Ik wil me afmelden voor deze nieuwsflits. 
Email Marketing Powered by Mailchimp