Copy
Nieuwsflits GezondIn februari 2021
Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsflits
Laat je inspireren door Utrecht...
en Nissewaard!
Wat doen de GIDS-gemeenten Nissewaard en Utrecht om gezondheidsverschillen aan te pakken? Laat je inspireren door deze video's.

'Laat gemeenten voortzetten wat met GIDS is opgebouwd'

“Zorg dat gemeenten kunnen voortzetten wat zij met GIDS hebben opgebouwd.” Dit stelt de wethoudersgroep van GezondIn in haar reactie op de Discussienota ‘Zorg voor de Toekomst’. Zij pleit voor lokaal ‘handgeld’ om maatwerk te kunnen leveren. Lees de hele reactie hier

Meld je aan voor leerkring Armoede en Gezondheid

In je gemeente aan de slag met armoede, schulden en gezondheid? Doe dan mee aan de vijfde leerkring over dit thema en werk samen met andere professionals die graag willen leren van elkaars aanpak. De deadline voor aanmelding is 8 april. Lees ook het praktijkvoorbeeld van de gemeente Arnhem over haar brede schuldenaanpak. 

Bekijk webinar Inclusief Opdrachtgeverschap
Gemeenten kunnen ook bij inkoop en subsidiering impact maken op gezondheidsverschillen. Wil je weten hoe je ‘gezondheid van inwoners’ op kunt nemen in alle contracten, uitvoeringsplannen en subsidieafspraken waar de gemeente mee werkt? Bekijk hier onze webinar.
Regionale masterclasses Omgeving en Gezondheid
In opdracht van VWS organiseren wij vier digitale masterclasses over Omgeving en Gezondheid: op 26 maart, 16 april, 21 mei en 4 juni. De regionale masterclasses zijn bedoeld voor wethouders uit het sociale en het fysieke domein en directeuren Publieke Gezondheid. Je kunt je nu aanmelden
Participatie en Gezondheid: het verhaal van Stephan
Als het meezit heeft Stephan (43) straks weer vast werk. Zeven jaar geleden verloor hij zijn baan. Dankzij vrijwilligerswerk, werken aan zijn gezondheid en persoonlijke begeleiding van zijn klantmanager gaat het weer beter met hem. Lees het verhaal van Stephan, deel 1 in een serie portretten over Participatie en Gezondheid.

Partnerberichten

Chronische stress belangrijke factor gezondheidsachterstanden
Aanhoudende stress heeft een dubbel negatief effect op gezondheid en is een belangrijke factor voor het ontstaan en in stand houden van gezondheidsachterstanden. De Pharos-publicatie ‘Leven met ongezonde stress’ laat zien hoe groot die impact is én wat we daaraan kunnen doen.
Handreiking mentale gezondheid jeugd voor gemeenten
Werken aan de mentale gezondheid van jongeren is belangrijk. Al zeker nu. Maar hoe doe je dat in jouw gemeente? Dat lees je in de Handreiking bevordering mentale gezondheid Jeugd die Pharos samen met het Trimbos-instituut maakte.
FNO start met programma Samen Kansrijk en Gezond
Werk jij aan het vergroten van kansen van gezinnen in een achterstandssituatie of het terugdringen van gezondheidsachterstanden? Doe mee met Samen Kansrijk en Gezond en vraag subsidie aan. Er zijn twee calls open: de call Gebiedsgerichte aanpak en de call Evaluatieonderzoek.

Impact COVID-19 op lokaal gezondheidsbeleid
COVID-19 heeft invloed op de toekomstige volksgezondheid. Dit blijkt uit recent onderzoek van het RIVM. Zo zijn mensen die al roken meer gaan roken, en neemt eenzaamheid toe. Dit heeft ook gevolgen voor het beleid van gemeenten. Op loketgezondleven.nl hebben we de belangrijkste gevolgen op een rij gezet. 

Agenda 2021 
26/02 Online seminar: Ouder worden in een veranderende samenleving
26/03 Masterclass Omgeving en Gezondheid: Zeeland, Noord-Brabant, Limburg
16/04 Masterclass Omgeving en Gezondheid: Gelderland, Overijssel, Utrecht, Flevoland
22/04 Online netwerkbijeenkomst Alliantie Gezondheidsvaardigheden
21/05 Masterclass Omgeving en Gezondheid: Noord-Holland, Zuid-Holland
04/06 Masterclass Omgeving en Gezondheid: Groningen, Friesland, Drenthe
Twitter
Website
Copyright © 2021 GezondIn - Pharos, All rights reserved.


Ik wil me afmelden voor deze nieuwsflits. 
Email Marketing Powered by Mailchimp