Copy
Nieuwsflits GezondIn juni 2021
Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsflits
Samenwerken voor een rookvrij Nijmegen: Nijmegen stopt

Om Nijmegenaren te helpen stoppen met roken, werken de gemeente en Pharos samen met lokale partners, zoals het netwerk Groen, gezond en in beweging, én de inwoners om wie het gaat. Resultaat meer stoptrajecten, meer rookvrije zorgcentra en betere informatie. De gemeente wil nog meer stappen zetten. Zodat inwoners lekker in hun vel zitten, voldoende bewegen, gezonder eten en gezondheidsverschillen in de stad kleiner worden. Lees het praktijkvoorbeeld
Webinar Monitoring en Evaluatie met Kansrijke Start

Wil je weten of je lokale aanpak van gezondheidsverschillen en/of Kansrijke Start werkt? Meld je dan aan voor de webinar Monitoring en Evaluatie (M&E) op 28 juni, van 10.00 tot 11.30 uur. De webinar is bedoeld voor projectleiders Kansrijke Start en GIDS-ambtenaren die willen starten met M&E of hun kennis op willen frissen. Andere geïnteresseerden zijn ook welkom.
Participatie & Gezondheid deel 5: het verhaal van Martijn

Martijns leven ziet er nu heel anders uit dan een aantal jaar geleden. Zes jaar geleden verloor hij zijn baan. Martijn werd (tijdelijk) thuisloos, kreeg schulden, raakte in psychische problemen en in een sociaal isolement. Met hulp van ‘beweegmakelaar’ Jolanda Mikic van de gemeente Vaals én een fijne buddy krabbelt Martijn nu weer op. Lees zijn verhaal.

Doe mee aan de webinar Praktijkvoorbeelden op 1 juli

Wil je graag voorbeelden horen uit andere gemeenten en met ze in gesprek over hun lokale aanpak? Doe dan mee aan ons webinar Praktijkvoorbeelden op donderdag 1 juli, van 11.00 tot 12.30 uur. Tijdens deze webinar gaan we in gesprek met gemeenten die participatie, armoede, schuldenaanpak en ondersteuning van gezinnen koppelen aan gezondheid. Je kunt je hier aanmelden.

Steunpakket sociaal en mentaal welzijn en leefstijl
Gemeenten kunnen met dit steunpakket extra inzetten op gezonde leefstijlinterventies en bewegen, specifiek voor groepen die extra geraakt worden door corona. Ben jij in jouw gemeente al begonnen met de invulling van het steunpakket? Wil je weten hoe je kwetsbare groepen bereikt? Hoe je aanbod inclusief maakt? Wij denken graag met je mee. Neem contact op met de adviseur voor jouw gemeente. Meer info over het steunpakket vind je hier.
Het Goede Gesprek van Jennifer Ramkisoen en Jolanda Mikic

Professionals die inwoners ondersteunen moeten een goed beeld krijgen van wat er speelt en wat nodig is. Professionals vertellen over ‘hun’ goede gesprek. Zoals Jennifer Ramkisoen, straathoekwerker bij de GGD Zaanstreek, en Jolanda Mikic, consulent WijVaals bij de gemeente Vaals.

Helmond tegen sociale tweedeling: 'ruimte om te leven'

Om in Helmond iets te doen tegen de sociale tweedeling in de stad, ontstond in 2020 de initiatiefgroep Ruimte om te leven. Met diverse lokale organisaties en de gemeente als netwerkregisseur is een concreet doelen-met-actiesplan uitgewerkt. Armoederegisseur Erika Dekens over deze aanpak: “Hierdoor is een breed gedragen beweging actief.” Lees het praktijkvoorbeeld

Kijk webinar Schuldhulpverlening en Gezondheid terug

Wil je weten hoe schuldhulpverlening effectiever wordt en positief bijdraagt aan gezondheid? Kijk ons webinar 'Schuldhulpverlening en Gezondheid: zorgen voor win-win' terug. Met sprekers van Pharos, Purpose en het lectoraat Schulden en Incasso van Hogeschool Utrecht.

Werken aan gelijke kansen voor jeugd? Ga naar scholen!

Welbevinden op school is een zaak van onderwijs én gemeente.’ Dit is de titel van de webinar die Pharos, Expertisecentrum Gezondheidsverschillen in samenwerking met het Trimbos-instituut en partners uit de praktijk op 3 juni verzorgde voor professionals uit onder andere het onderwijs, de gemeente, JGZ en GGD. Heb je hem gemist? Je kunt hem hier terugkijken.

Inclusieve wetenschap: omdat iedereen meetelt!

Pharos organiseert een reeks webinars met ethische vragen en praktische tips over inclusieve wetenschap en inclusief onderzoek. De volgende is op 28 juni met als onderwerp: begrijpelijke patiëntinformatie, toestemmingsformulieren en vragenlijsten, Je kunt je hier aanmelden. Kijk Webinar 1: inclusief in alle fases van je onderzoek en Webinar 2: bereiken en betrekken  terug.

Agenda 2021 

28/06 Basiswebinar Monitoring en Evaluatie (M&E)
01/07 Webinar Praktijkvoorbeelden
02/12: Studiedag GezondIn: Samen verschil maken

In verband met de zomervakantie verschijnen er geen nieuwsflitsen van GezondIn in juli en augustus. Geniet van de zomer!
Twitter
Website
Copyright © 2021 GezondIn - Pharos, All rights reserved.


Ik wil me afmelden voor deze nieuwsflits. 
Email Marketing Powered by Mailchimp