Copy
Nieuwsflits GezondIn september 2020
Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsflits

Studiedag GezondIn gaat digitaal

Save the date! GezondIn nodigt je van harte uit voor de jaarlijkse studiedag op donderdag 3 december. De studiedag gaat digitaal. Het thema is ‘Impact’. Mariëtte Hamer, (voorzitter SER en voorzitter Raad van Toezicht Pharos) is onze keynote speaker. Het belooft een interessante en interactieve dag te worden. Houd je mail in de gaten. De inschrijving gaat binnenkort open. 

Infographics om samen te werken aan een gezonde leefomgeving

64 procent van de kinderen in Ermelo gaat drie keer per week met de fiets of te voet naar school. Dit staat op de infographics van de GGD Noord Oost Gelderland (NOG). De beeldplaten geven inzicht in data die van invloed zijn op de (gezonde) leefomgeving en de gezondheid van inwoners. Lees het hele praktijkvoorbeeld hier

Webinar ‘Leren van Wales: sustainable development goals’

Op 2 oktober, van 11.00 tot 12.30 uur, organiseert GezondIn de webinar 'Leren van Wales: sustainable development goals.' In dit webinar vertellen Sara Peacock en Catherine Weatherup van Public Health Wales hoe zij hun landelijke ambitie hebben vertaald naar de praktijk. De voertaal is Engels. Je kunt je hier aanmelden.

FC Twente steunt gezinnen met Supporter van Elkaar

De stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’ wil met Supporter van Elkaar (SVE) een gezonde leefstijl en participatie stimuleren bij gezinnen in een achterstandssituatie. Beloningen van FC Twente, zoals een shirt en het bijwonen van een wedstrijd, motiveren enorm. Het hele praktijkvoorbeeld kun je hier lezen. 

Hoe ga je van pilot naar langlopend succesverhaal?

Hoe zorg je ervoor dat een maatschappelijk project zich ontwikkelt van tijdelijke pilot naar langlopend succesverhaal? Voor de leerkring Armoede & Gezondheid zocht Platform31 en GezondIn oud-deelnemers op die het gelukt is het project voor meerdere jaren te borgen en tekende drie belangrijke lessen op. Lees het hier.

Partnerberichten

Webinarreeks FNO: Gezonde toekomst dichterbij

Hoe pak je gezondheidsachterstanden succesvol aan? Leer van de ervaringen van FNO’s Gezonde Toekomst Dichterbij in de gratis webinarreeks. Volg bijvoorbeeld 'Bewoners in een achterstandssituatie betrekken bij gezondheid, zo pak je dat aan' op 13 oktober, met onder andere Chandra Verstappen van Pharos. Meld je hier aan. 

Subsidie voor veelbelovende aanpakken in gemeenten

De subsidieoproep ‘Gemeenten Samen Gezond’ van ZonMw is nu open. Tot 24 november kunnen gemeenten, GGD-en, kennispartners, (bewoners)organisaties en andere partijen subsidie aanvragen. Meer informatie vind je op de site van ZonMw.

Samenwerken aan de gezondheid van mensen in armoede

Werk integraal en bundel krachten om efficiënter samen te werken aan de gezondheid van mensen in armoede. De groeimatrix Armoede en gezondheid van Loket Gezond Leven helpt je op weg. In de groeimatrix worden handvatten gegeven voor het inrichten van een goed proces,  financiering en hoe je inwoners betrekt bij totstandkoming van het beleid. 

Leergang Gemeentelijke Regie Gezondheid van de VNG

De zesdaagse leergang Gemeentelijke Regie Gezondheid van de VNG met Pharos en het RIVM begint op 16 november. GezondIn-adviseur Annelies Acda verzorgt het onderdeel 'Wat is onze gezondheidsopgave?' Ben je programmamanager, projectleider of beleidsadviseur en wil je de kneepjes van het regievak leren? Schrijf je in.  

Agenda 

02/10 Webinar Leren van Wales: sustainable development goals
13/11 Webinar Armoede, schulden en gezondheid
27/11 Webinar Monitoring en Evaluatie
03/12 Landelijke studiedag GezondIn: Impact
Twitter
Website
Copyright © 2020 GezondIn - Pharos, All rights reserved.


Ik wil me afmelden voor deze nieuwsflits. 
Email Marketing Powered by Mailchimp