Copy
Nieuwsflits GezondIn februari 2020
Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsflits
Hoe denkt de doelgroep? 

Wie zijn die mensen met gezondheidsachterstanden die leven in armoede en wat hebben zij nodig? De GGD IJsselland deed in Raalte onderzoek naar mensen in deze situatie en ontwikkelde samen met hen 'persona's'. Wat zijn persona's en hoe kan je ermee aan de slag in je eigen gemeente? Lees de tips van dit praktijkvoorbeeld

Voorzitter en ambassadeur

Eelco Eerenberg, sinds kort wethouder in Utrecht, is voorzitter geworden van de wethoudersgroep van GezondIn en ook ambassadeur van ons stimuleringsprogramma. Hiermee volgt hij Victor Everhardt op die nu wethouder Financien in Amsterdam is. Eelco licht toe waarom hij ook deze taken graag op zich neemt. 

Masterclass Omgeving & Gezondheid

Wij organiseren op 11 maart een exclusieve masterclass Omgeving & Gezondheid. Deze is bedoeld voor bestuurders en wethouders uit het sociaal, gezondheids- en ruimtelijke domein. Deze masterclass biedt inspiratie en handvatten voor bestuurders en wethouders die gezondheids- en ruimtelijke ambities samen vorm willen geven. Meer informatie en aanmelding

Opfrisdag GezondIn & GIDS

Actuele kennis over het programma GezondIn en de GIDS-gelden, praktische voorbeelden en nieuwe contacten: daarvoor kom je naar de Opfrisdag voor (nieuwe) ambtenaren op vrijdag 17 april van 10.00 - 16.00 uur. Voor meer informatie over aanmelden klik je hier.
Leerkring Armoede en Gezondheid

GezondIn organiseert de vierde inspiratieleerkring ‘Armoede en Gezondheid’. Professionals die willen innoveren, experimenteren en leren van elkaar zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Dus: ben jij bezig met een wijkgezondheidsprogramma of een armoedepact? Meld je aan voor 19 maart. 

Vacature: communicatieadviseur

Kun jij een betere versie maken van deze nieuwsflits? 
Weet jij wanneer een verhaal nieuwswaarde heeft en hoe je dat verzilvert? 
Dan zoeken we jou! Bekijk de hele vacaturetekst.

Partnerberichten

Symposium: De wijk in! Zo bereik je de kwetsbare roker

Roken is één van de belangrijkste doodsoorzaken die te voorkomen is. Toch is stoppen met roken moeilijk. Hoe kunnen gemeenten deze roker bereiken en helpen? Kom donderdag 12 maart naar het gratis symposium voor antwoorden. Bekijk het volledige programma. 

Gezondheidsverschillen aanpakken met de mensen om wie het gaat 

Samenwerken met de mensen om wie het gaat; mensen die het meest worden getroffen door ongelijkheid. Het is cruciaal als je gezondheidsverschillen aanpakt. Laat je inspireren door de wetenschappelijke kennis en praktijkervaring in de nieuwe Pharos-whitepaper en ga zelf de samenwerking aan. 

Agenda 

 
9 t/m 13 maart: 'En ze leefden nog even lang en gelukkig.' De week tegen de gezondheidsverschillen. Binnenkort meer over deze campagneweek op onze website.
11 maart: Masterclass Omgeving en Gezondheid
12 maart: Symposium de wijk in! Zo bereik je de kwetsbare roker
16 april, 11 juni & 5 november: Leerkring Armoede & Gezondheid
17 april: Opfrisdag (nieuwe) GIDS-amtenaren
Twitter
Website
Copyright © 2020 GezondIn - Pharos, All rights reserved.


Ik wil me afmelden voor deze nieuwsflits. 
Email Marketing Powered by Mailchimp