Copy
Nieuwsflits GezondIn mei 2021
Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsflits
‘Aanpak gezondheidsverschillen verdient plek in regeerakkoord’

Dit stelt Pharos vanuit het programma GezondIn in een brief aan informateur Mariëtte Hamer. Wij pleiten voor investering in en ondersteuning van lokaal maatwerk: “Het nieuwe kabinet moet zorgen dat gemeenten kunnen behouden én voortzetten wat zij in de afgelopen 7 jaar met GIDS hebben opgebouwd. Hiervoor blijven structurele financiële middelen nodig.”

Met taallessen werken aan zelfvertrouwen en gezondheid

De gemeente Veenendaal heeft laaggeletterdheid gekozen als belangrijk thema binnen haar GIDS-aanpak. In dit praktijkvoorbeeld lees je hoe vrijwilligers taalles geven én werken aan gezondheidsvaardigheden. Vrijwilliger Dymphna over haar leerlingen: “Ik heb echt een band met de vrouwen opgebouwd.” Lees het praktijkvoorbeeld hier.

Regionale masterclass Omgeving en Gezondheid: regio Noord

In opdracht van VWS organiseren wij masterclasses over Omgeving en Gezondheid. Deze zijn bedoeld voor wethouders uit het sociale en het fysieke domein en directeuren Publieke Gezondheid. Je kunt je nog aanmelden voor de laatste op 4 juni, voor regio Noord (Groningen, Friesland en Drenthe). Of heb je een eerdere masterclass gemist? Ook als je uit een andere regio komt, ben je van harte welkom. Meld je aan!

Participatie & Gezondheid deel 4: het verhaal van Linda

Linda (56) kwam met een burn-out en depressieve gevoelens thuis te zitten. Te lang was te veel van haar gevraagd. Met hulp van een psycholoog en begeleiding in het kader van een re-integratietraject gaat het weer goed met Linda én heeft ze een betaalde baan. Lees hier het verhaal van Linda.

Webinar Schuldhulpverlening en gezondheid

Wil je weten hoe schuldhulpverlening effectiever wordt én positief bijdraagt aan gezondheid? Wij organiseren op 10 juni (10.30-12.30) een webinar. Voor iedereen die bezig is met schuldhulpverlening en gezondheid op het niveau van beleid en uitvoering. We vertellen je de laatste inzichten en handelingsperspectieven. Met pitches van de Hogeschool Utrecht, Purpose en Pharos. Je kunt je hier aanmelden.

Webinar Monitoring en Evaluatie

Wil je weten of jouw lokale aanpak van gezondheidsverschillen en/of Kansrijke Start werkt? Wil je resultaten zichtbaar maken? Leren van samenwerking? In de webinar Monitoring en Evaluatie (M&E) op 28 juni (10.00-11.30 uur) bespreken we manieren om dit vorm te geven. Inspirerend en praktisch, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. Meld je hier aan!

Het Goede Gesprek: Irina Boxma

Professionals die inwoners ondersteunen moeten een goed beeld krijgen van wat er speelt en wat nodig is. In een reeks filmpjes vertellen professionals over ‘hun’ goede gesprek. Irina Boxma coördinator Kind aan Huis bij Solidez in Wageningen vertelt over haar Goede Gesprek. “Als je bij iemand thuiskomt krijg je meteen veel informatie. Kijk dus goed om je heen.”

Partnerberichten
Welbevinden op school

Iedereen die binnen de gemeente werkt aan de mentale gezondheid van jeugd is 3 juni (9.30-11.00) welkom op de webinar ‘Welbevinden op school, een zaak van onderwijs én gemeente.’ Pharos en Trimbos Instituut organiseren de bijeenkomst samen. De webinar biedt inspiratie om samen met scholen op te trekken in het bevorderen van welbevinden van de kinderen en jongeren binnen een gemeente. Meld je hier aan.

Oldstars in de wijk

OldStars Sport-clubs helpen ouderen in kwetsbare wijken meer te bewegen. In deze wijken komen vaker gezondheidsklachten voor, evenals laaggeletterdheid en eenzaamheid. Juist deze ouderen hebben veel baat bij een sterk sociaal netwerk en een positieve boost voor hun gezondheid. Wil jij hieraan meewerken? Zoek dan contact met ons via: info@oldstars.nlKijk hier voor meer info.

Webinar van RIVM 'Leefstijl & corona: what's new?'

Het RIVM organiseert op 1 juni de webinar Leefstijl & corona: what’s new? Laat je in 75 minuten bijpraten over laatste inzichten, trends en goede voorbeelden rond leefstijlinterventies. En hoor hoe RIVM gemeenten kan helpen bij een lokaal gezondheidsvraagstuk. Je kunt je hier aanmelden.

Agenda 2021 

03/06 Webinar Welbevinden op school, een zaak van onderwijs én gemeente
04/06 Masterclass Omgeving en Gezondheid: Groningen, Friesland, Drenthe
10/06 Webinar Schuldhulpverlening en Gezondheid
14/06: Conferentie Kansrijke Start
28/06 Basiswebinar Monitoring en Evaluatie (M&E)
02/12: Studiedag GezondIn: Samen verschil maken

Twitter
Website
Copyright © 2021 GezondIn - Pharos, All rights reserved.


Ik wil me afmelden voor deze nieuwsflits. 
Email Marketing Powered by Mailchimp