Copy
Detta är ett nyhetsbrev från Svenska Kyrkans Unga i Skara stift. Här kommer information om vad som kommer och vad som har hänt i distriktet, allt ifrån knopar till bokslut
Svenska Kyrkans Unga i Skara stift kallar till årsmöte 1-2 april 2017. Vi kommer att vara på Flämslätt under helgen. Motionerna ska vara inskickade senast 18/2 2017. På distriktsårsmötet kommer det väljas personer som ska åka på Riksårsmötet 3-6/8 2017 i Örnsköldsvik och representera Skara distrikt. 
Läs mer om Distriktsårsmötet och anmälan på hemsidan.
Sista anmälningsdag är 4 mars!

VÅRSKRIKET

En grönskande, skön vårhelg för friluftiga grupper i Svenska Kyrkans Unga!
Vi möts på på lägerplatsen Flarken i Vänerns skärgård till några goda dagar då vi utforskar livet med Kristus, livet tillsammans, livet på vattnet och livet på land.
Dessutom kommer helgen bjuda på många spännande inslag, t ex kanot, hantverk,
mat över öppen eld mm.

Och: vi hälsar våren och lovprisar Skaparen med ett jublande VÅRSKRIK!

All information om helgen hittar du i foldern.

STIFTSMÄSTERSKAP I VOLLEYBOLL
Den 18 mars 2017 bjuder Vänersborg in till Stiftsmästerskap i Volleyboll. Dagen börjar i Vänersborgs kyrka med StiftsMässa. Därpå följer Svenska Kyrkans Unga i Skara stifts volleybollturnering. Slut framåt kvällen vid ungefär klockan 18. Här kan du hitta all information om dagen och hur du anmäler dig och ditt lag!

UNG I DEN VÄRLDSVIDA KYRKAN

Sugen på att uppleva något alldeles extra? Då kan du söka till Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18-30 år! Du får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Brasilien, Costa Rica, Filippinerna, Tanzania eller Sydafrika. Sista ansökningsdag är 15 mars varje år för kommande höst. Läs mer här.
Välkommen till LevAnde, friluftsläger på Ösjönäs 27 juni - 2 juli 2017!

Kanske är det första gången du funderar på att åka, kanske har du varit på många läger förut – oavsett hoppas vi att du kommer på lägret och gör det LevAnde!

Hälsningar från planeringsgruppen.

All information om lägret hittar du i lägerfoldern.
TECHNOMÄSSA
Välkomna att fira Technomässan tillsammans med Tidaholms konfirmander och ungdomar!
Fredag 3 mars kl. 19 i Tidaholms kyrka.
Efter gudstjänsten fortsätter det med dans i kyrkan, för dem som vill och pizza i Kyrkans hus (20kr, ät så mycket du vill). Det kommer att finnas sällskapsspel och tid för mingel till kl. 23.00.
Nu har ansökan öppnat!
Under tio månader får du som ung resurs möjlighet att arbeta inom kyrkans och församlingens liv och verksamhet. Det är ett tillfälle att undersöka vad det innebär att arbeta inom Svenska kyrkan.
     Året som ung resurs ger dig också tid och utrymme att reflektera över din egna tro och livets frågor, stora som små. Anmälan är nu öppen inför 2017-2018.
Läs mer här.
Guds ögonstenar är namnet på Svenska Kyrkans Unga i Skara stifts musikläger 2017. Temat för lägret är frälsarkransen som kommer att ha en självklar koppling till allt som sker på lägret. Vi kommer prata om Anden (som är Skara stifts och Svenska Kyrkans Unga i Skara stifts tema 2017), dopet och så klart reformation! Lägret innehåller som vanligt MYCKET KÖRSÅNG och musik, men förstås också andra aktiviteter som lekar, bad, ledarnas afton, disco och annat kul.
Boka in 18-21 juni och håll utkik efter foldern som kommer inom kort!
LEDARUTBILDNINGEN RUSTAD
Alla döpta och konfirmerade har en kompetens som behöver utvecklas och fördjupas. Därför erbjuds "Rustad" som är en fortbildning i uppdraget att vara människa, kristen och ledare samt att få växa och ta ansvar i församlingens grundläggande uppgift: fira gudstjänst, bedriva undervisning, utöva diakoni och mission. Detta är ett fortbildningskoncept för ungdomar som har ett ideellt engagemang och deras ledare.
     Läs mer här.
Pssst! Du glömmer väl inte lägertekninkdagen på Flarken 22/4?
Perfekt för dig som vill få lite mer erfarenhet av friluftsliv!

Mer information hittar du här.
På grund av tekniskt strul utkommer inte kanalen i en utskriftsversion den här gången.
Vi ber er i lokalavdelningarna att ha överseende med detta!
Har du funderingar på eller tips till nyhetsbrevet Kanalen, kontakta gärna distriktet.

MARS
18         Stiftsmästerskap i Volleyboll i                    Vänersborg
APRIL
1-2        Distriktsårsmöte

22        Lägerteknikdag

MAJ
12-14    Friluftsläger på Flarken

JUNI
18-21    Musikläger
27-2 juli  Friluftslägret LevAnde på                         ÖsjönäsThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Svenska Kyrkans Unga i Skara stift · Box 263 · Skara 53223 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp