Copy
NIEUWSFLASH voor PROFESSIONELE HULPVERLENERS

Beste hulpverlener,


Graag vestigen we je aandacht op drie interessante praktijkdagen!

1. Praktijkdag ICF in een multidisciplinaire setting voor kinderen en jongeren
2. Praktijkdag autisme - Het kind centraal
3. Praktijkdag dyscalculie - Daar kan je op rekenen!

Een praktijkdag heeft als doel van elkaar te leren door uitwisseling van good practices tussen de deelnemers. We starten met een algemene inleiding. Daarna volgt elke deelnemer twee van de aangeboden workshops. In de workshops wordt een ‘kapstok’ aangereikt, meestal een good practice van de begeleider. De bedoeling is dan dat de deelnemers verder inspiratie opdoen door met elkaar praktijkervaring uit te wisselen. 
In de kijker: praktijkdagen voorjaar
Praktijkdag ICF in een multidisciplinaire setting voor kinderen en jongeren
do 6 mei
Rondvraag in de CAR leert ons dat er vrij veel vraag is naar uitwisseling en voorbeelden van concrete ICF-toepassingen. Daarom organiseert Sig en de intervisiewerkgroep ICF in de CAR een praktijkdag over ICF.
Een praktijkdag heeft als doel van elkaar te leren door uitwisseling van good practices tussen de deelnemers. We starten met een algemene inleiding. Daarna volgt elke deelnemer twee van de vier aangeboden workshops. In de workshops wordt een ‘kapstok’ aangereikt, meestal een good practice van de begeleider. De bedoeling is dan dat de deelnemers verder inspiratie opdoen door met elkaar praktijkervaring uit te wisselen. 
Meer info en inschrijven
Download flyer
Praktijkdag autisme - Het kind centraal
di 17 mei 
Wanneer een kind met autisme (6-12 jaar) in begeleiding komt, wordt al van bij de intake alles in het werk gesteld om het optimaal te ondersteunen. Therapeuten, kinderen en ouders werken hard om samen de vaardigheden van het kind te versterken en al het aanwezige groeipotentieel te benutten. Maar hoe ervaren kinderen met autisme dit?  

Tijdens deze praktijkdag staat het perspectief van kinderen in begeleiding centraal. We onderzoeken samen hoe we hun stem kunnen laten weerklinken in de therapie.
Meer info en inschrijven
Download flyer
Praktijkdag dyscalculie - Daar kan je op rekenen!
vr 3 juni
Een praktijkdag heeft als hoofddoel van elkaar te leren door uitwisseling van good practices tussen de deelnemers. We starten met een algemene inleiding in de vorm van een plenaire lezing. Daarna volgt elke deelnemer drie van de zes aangeboden workshops
In de workshops wordt telkens een ‘kapstok’ aangereikt. Meestal is dit een good practice van de begeleider, maar het onderwerp kan ook een test of bijvoorbeeld een rekenprogramma zijn. De bedoeling is dan dat de deelnemers tijdens de workshops verder inspiratie opdoen door met elkaar praktijkervaring uit te wisselen.
Meer info en inschrijven
Fb-pagina Sig
Instagram
LinkedIn Sig

© 2022 Sig vzw - www.sig-net.be - Sig is partnerorganisatie van de InclusieAmbassade vzwThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sig vzw · Pachthofstraat 1 · Gijzegem 9308 · Belgium