Copy
NIEUWSFLASH
Minimale mijlpalen in de taalontwikkeling van
jonge meertalige kinderen

Waarom deze lijsten? De Sig-intervisiewerkgroep Meertalige kinderen wil kleuterleidsters en zorgleerkrachten ondersteunen om een beter beeld te vormen van de taalontwikkeling van meertalige kleuters. Ook voor hulpverleners is deze info van belang. Wanneer anderstalige kinderen op school starten, is dat voor hen vaak het eerste contact met het Nederlands. Deze taal moet dus nog de nodige tijd krijgen om zich te ontwikkelen. De snelheid en wijze waarop het Nederlands verworven wordt, is echter onder meer afhankelijk van de ontwikkeling van de thuistaal. Inzicht in de ontwikkeling van de thuistaal kan ons helpen om vroegtijdige problemen te detecteren en het aanbod te versterken waar nodig. Het is ook een leuke manier om als leerkracht het kind beter te leren kennen en ouders het signaal te geven dat de taalontwikkeling een gedeelde bezorgdheid is.
Deze lijsten zijn dus bedoeld om samen met de ouders een gesprek aan te gaan over de ontwikkeling van de thuistalen.

Via de link hieronder vind je een beknopte handleiding en vier gesprekslijsten, één voor elke kleutergroep. Het zijn invulbare pdf-documenten.

Deze publicatie wordt je gratis aangeboden, met dank aan de Sig-intervisiewerkgroep.
 
> Download hier publicatie 'Mimimale mijlpalen meertalige kinderen'
Volg je ons al?
Fb-pagina Sig
Instagram
LinkedIn Sig

© 2022 Sig vzw - www.sig-net.be - Sig is partnerorganisatie van de InclusieAmbassade vzwThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sig vzw · Pachthofstraat 1 · Gijzegem 9308 · Belgium