Copy
nieuwsflash
19 november 2021
NIEUWSFLASH voor PROFESSIONELEN
Online studiedag
Participatie bij jonge kinderen met ADHD, DCD en ASS: assessment en perspectieven

Inhoud

Kinderen met ADHD, ASS en DCD, onze superhelden, nemen minder vaak deel aan activiteiten in het dagdagelijks leven. Onderzoek toont aan dat ze vaak minder betrokken zijn als ze deelnemen. Ze willen hier ook verandering in.

Tijdens het eerste deel van deze studiedag schetsen we een algemeen kader om ‘participatie’ bij jonge kinderen met comorbide stoornissen (ADHD, ASS en DCD) te begrijpen. Nadien bespreken we de barrières die de kinderen als hun ouders ervaren. In het tweede deel gaan we in op de hindernissen die hulpverleners ondervinden als ze participatiegericht aan de slag willen gaan. We maken ook kennis met de Vlaamse versie van de Young Children Participation and Environment Measure (kortweg YC-PEM), een meetinstrument dat participatie in kaart brengt bij kinderen tot 6 jaar. 
 

Spreker
Marieke Coussens
Door het combineren van een privé praktijk als ergotherapeut, het lesgeven aan de Arteveldehogeschool en haar werk aan de Universiteit Gent als postdoctoraal onderzoeker in de vakgroep revalidatiewetenschappen, tracht ze de brug te maken tussen het werkveld en de academische wereld.

Voor wie?
Iedereen die professioneel met kinderen met ADHD, DCD of ASS werkt. 

Praktisch
Online studiedag op donderdag 9 december
Van 9 u tot 16 u
Deelname: 104 euro (participanten: 89 euro)
Meer info en inschrijven
Fb-pagina Sig
LinkedIn Sig
Instagram

© 2021 Sig vzw - www.sig-net.be - Sig is partnerorganisatie van de InclusieAmbassade vzwThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sig vzw · Pachthofstraat 1 · Gijzegem 9308 · Belgium