Copy
nieuwsflash
16 oktober 2021
Beste hulpverlener,

Sinds 2018 organiseert de InclusieAmbassade, de organisatie waar Sig lid van is, op de derde zaterdag van oktober een dag waarop we even stilstaan bij de informatiemaatschappij van vandaag en vooral welke informatie over handicap daarin rond gaat. We worden overspoeld door informatie via allerlei kanalen.

Informatie, ook over handicap, wordt makkelijk en snel verspreid. En dit gaat soms ten koste van de betrouwbaarheid van de informatie. Ook informatie over handicap ontsnapt vaak aan de fact check. Aldus ontstaan nieuwe misverstanden, vooroordelen en onwaarheden over handicap en blijven bestaande floreren. Deze hebben een directe impact op mensen die met handicap te maken hebben. Foutieve, ongenuanceerde of onvolledige informatie over handicap is één van de vele drempels waar mensen met beperkingen tegen aanlopen. Op die manier vergroot onbetrouwbare informatie de handicap die deze mensen ervaren.

Met de jaarlijkse Dag van de Betrouwbare Informatie wil de InclusieAmbassade een warm pleidooi houden voor correcte, genuanceerde, positieve en vooral betrouwbare informatie over handicap. In de eerste weken van het najaar 2021 peilde de InclusieAmbassade naar de mening van de Vlamingen over handicap via een online formulier met 10 stellingen over handicap. Bij elke stelling konden mensen aangeven of ze die juist of fout vonden.
Lees hier de resultaten
Fb-pagina Sig
Instagram
LinkedIn Sig

© 2021 Sig vzw - www.sig-net.be - Sig is partnerorganisatie van de InclusieAmbassade vzwThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sig vzw · Pachthofstraat 1 · Gijzegem 9308 · Belgium