Copy
NIEUWSFLASH voor PROFESSIONELE HULPVERLENERS
Beste hulpverlener,

Met veel plezier stellen we MusicaMova even in de kijker. Deze methodiek is ontwikkeld door Griet Dewitte en Jan Cherlet, waarbij slagwerkinstrumenten worden ingezet om psychomotorische doelen te behalen bij kinderen met meervoudige ontwikkelingsstoornissen (o.a. DCD, ADHD, ASS, CVI, …).
Vormingen MusicaMova
MusicaMova: gebruik van muziekinstrumenten in de revalidatie van kinderen met ontwikkelingsstoornissen
Workshop - do 12 mei

In deze workshop ga je vooral veel muziek spelen. Je voert zelf de verschillende onderdelen van een sessie MusicaMova uit. Hierbij onderzoeken we hoe we ‘bewegingen’ kunnen aanleren met behulp van de slaginstrumenten. Je leert de vaardigheden om samen een ritmelied te kunnen maken met je doelgroep. We spelen ook tal van oefeningen om werkgeheugen, inhibitie, emotieregulatie, aandacht en planning te stimuleren. Bij elk onderdeel bekijken we hoe je de oefening kan toepassen in je eigen praktijk.
Meer info en inschrijven
Inspiratiedag MusicaMova
Therapie met slagwerk- en andere instrumenten

Inspiratiedag - di 5 juli

Je hebt de workshop MusicaMova gevolgd of je hebt een bijzondere interesse in het gebruik van muziekinstrumenten binnen de psychomotorische therapie, en wil graag nieuwe inspiratie en ervaringen uitwisselen? Schrijf je dan zeker in voor onze inspiratiedag boordevol tips en oefeningen om concreet aan de ‘slag’ te gaan met djembés, percussie-instrumenten of zelfs je eigen lichaam (lichaamspercussie).

Vanuit de werkgroep MusicaMova groeiden er nieuwe spelletjes en oefeningen die we graag met jullie willen delen. Uiteraard is er ook ruim voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen: een uitgelezen kans voor de aanwezigen om mekaar wederzijds te inspireren. Na afloop krijg je een bundel mee met al deze oefeningen en nog veel meer inspiratie, om zo mee aan de slag te gaan!
Meer info en inschrijven
Sig-publicatie MusicaMova
Publicatie - MusicaMova:
Psychomotorische training met slagwerkinstrumenten - 101 muzikale ideeën voor in de klas 

Jan Cherlet en Griet Dewitte

MusicaMova zet muziek op een ontspannen manier in om kinderen van 5 tot 12 jaar te trainen in psychomotoriek: oog-handcoördinatie, links-rechtscoördinatie, luisteren naar elkaar, je beurt afwachten, aandacht en concentratie, oogmotoriek, samen spelen, planning, reactiesnelheid, enz.
Meer info en bestellen
Fb-pagina Sig
Instagram
LinkedIn Sig

© 2022 Sig vzw - www.sig-net.be - Sig is partnerorganisatie van de InclusieAmbassade vzwThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sig vzw · Pachthofstraat 1 · Gijzegem 9308 · Belgium