Copy
nieuwsflash
22 oktober 2021
NIEUWSFLASH voor PROFESSIONELEN
    Symposium Insigt: vroegbegeleiding

ONLINE - di 9 november 2021

Inhoud

De eerste levensjaren vormen de blauwdruk voor wie we later worden. Het kind ontwikkelt zich voornamelijk in de relatie met de ouder/verzorger. Deze relatie komt onder druk te staan op het moment dat er sprake is van (een sterk vermoeden van) een ontwikkelingsstoornis waarbij interventie gewenst is. Door vroeg te starten met een gepaste behandeling kunnen ouders en hulpverleners de verdere ontwikkeling van het kind optimaal stimuleren. Dit brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Hoe ga je hier als hulpverlener mee om?

Vanuit het belang van de eerste levensjaren willen we praktische inzichten en concrete handvatten bieden voor de dagelijkse praktijk. Cruciaal daarbij is het uitbouwen van een netwerk rond het kind. We zetten onder andere het belang van samenwerking in de kijker: samen aan de slag gaan met ouders (als ervaringsdeskundigen), maar zeker ook met collega-hulpverleners (over disciplines heen). Elke schakel in het proces is belangrijk, maar ook samenwerking komt soms onder druk te staan, bijvoorbeeld wanneer taal- en cultuurverschillen niet te overbruggen lijken. De betrokkenheid van het kind verhogen bij de therapie is ook een onmisbare schakel. We focussen op hoe de leerbaarheid bij weinig gerichte kinderen gestimuleerd kan worden en welke invloed slaap kan hebben op de gedrags- en emotieregulatie bij jonge kinderen. Meer dan genoeg boeiende onderwerpen dus voor dit symposium over vroegbegeleiding.

Praktisch

ONLINE symposium op di 9/11/2021
Schrijf in vóór 9/11/2021
Deelname: 135 euro (participanten: 110 euro)
Meer info en inschrijven
Fb-pagina Sig
LinkedIn Sig
Instagram

© 2021 Sig vzw - www.sig-net.be - Sig is partnerorganisatie van de InclusieAmbassade vzwThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sig vzw · Pachthofstraat 1 · Gijzegem 9308 · Belgium