Copy
NIEUWSBRIEF voor PROFESSIONELEN
Beste hulpverlener,

Het einde van 2021 komt stilaan in zicht! Het moment dus om het jaar goed af te sluiten met een vorming bij Sig. Onze live vormingen gaan sowieso door. We hebben voldoende maatregelen genomen om deze in veilige omstandigheden te laten doorgaan. In ons coronadraaiboek vind je alle info. Uiteraard zijn er ook nog enkele online vormingen gepland die makkelijk "vanuit je kot" te volgen zijn.
 
In deze nieuwsbrief:
Programma tot eind 2021
Snel wegwijs? Alle vorming is inhoudelijk ingedeeld volgens thema:
 
Algemeen Autisme (ASS) - Cognitie & gedrag
Geestelijke gezondheid -  Hersenletsel - Leerstoornis  - Spraak en taal - Verstandelijke beperking

Belangrijk! Vormingen met de vermelding reservelijst zijn volzet. Schrijf je in als reserve via de vormingspagina op onze website. Hoe meer personen op deze lijst staan, hoe sneller we de vorming proberen te hernemen.
Algemeen
Autisme (ASS)
Cognitie en gedrag
Geestelijke gezondheid
Hersenletsel
Leerstoornis
Spraak & taal
Verstandelijke beperking
Signaal Digitaal Webinar - Ondersteunde communicatie bij Rett en Angelman syndroom - di 14 dec
Personen met het Rett of Angelman syndroom hebben een ernstige communicatieve en meervoudige beperking. Bijgevolg kunnen ze baat hebben bij ondersteunde communicatie (OC). Via de ouderverenigingen kwam naar voren dat ouders nog moeilijkheden ondervinden in het OC-proces. Een explorerend onderzoek bevroeg de percepties van ouders rond het gebruik en de implementatie van OC.

Wanneer? di 14 december (19:30)
Webinar + artikel = 28 euro
Meer info en inschrijven
 Werk mee aan wetenschappelijk onderzoek
De PIP-studie maakt deel uit van de grootste Europese autisme-studie tot nu toe. Sig en de Federatie CAR ondersteunen dit project van de UGent
In het team Ontwikkelingsstoornissen van Universiteit Gent, o.l.v. Herbert Roeyers, loopt momenteel een opvolgstudie bij jonge kleuters met een ontwikkelingsstoornis, waaronder ASS, ADHD en verstandelijke beperking (het Preschool brain Imaging en behaviour Project of kortweg PIP studie).

Wie kan deelnemen? Wij zijn op zoek naar kleuters:
  • met een autismespectrumstoornis tussen 3.0 en 4.5 jaar oud 
  • met een verstandelijke beperking tussen 3.0 en 4.5 jaar oud
  • met ADHD of een sterk vermoeden hiervan tussen 4.0 en 5.5 jaar oud
We vragen aan hulpverleners om deze flyer te verspreiden onder families die in aanmerking zouden komen voor deelname aan onze studie. CAR die papieren versies wensen kunnen opgeven hoeveel flyers en posters ze graag ontvangen. Stuur een mailtje naar PIP@ugent.be - Meer info op https://www.facebook.com/PIP.UGent/ 
Vernieuwde Sig-bib officieel geopend
De docudienst heet voortaan de Sig-bib. We zijn enorm trots op de metamorfose! Een uitgebreide (online) rondleiding sturen we binnenkort de wereld in. Hier alvast een sfeerbeeld van de openingsreceptie in Sig Gijzegem. 

In de Sig-bib kan je terecht met vragen naar informatie en documentatie over 'handicap' in de ruimste zin van het woord. Het is meer dan zomaar een bibliotheek of ontleningdienst. We proberen een gids te zijn in de zoektocht naar de juiste informatie.
Fb-pagina Sig
Instagram
LinkedIn Sig

© 2021 Sig vzw - www.sig-net.be - Sig is partnerorganisatie van de InclusieAmbassade vzwThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sig vzw · Pachthofstraat 1 · Gijzegem 9308 · Belgium