Copy
View this email in your browser
Dag iedereen,

Na een week van onduidelijkheid en verwarring (vooral in de media) kwam er vrijdagmiddag eindelijk een ministerieel besluit. Dat besluit is voor ons op dit moment helaas niet erg positief. Lees alle info hieronder even mee, om onze redenering te kunnen volgen.

DE REGELS

Onderstaande regels zijn de federale maatregelen. Lokale maatregelen (van de provincie, stad of gemeente) kunnen altijd strenger zijn (nooit soepeler) dan de federale maatregelen. Deze maatregelen staan hiërarchisch boven de andere, landelijke maatregelen. De lokale maatregelen, daar hebben we momenteel nog geen zicht op. Zo is de bijeenkomst in Eeklo bijvoorbeeld maandagavond.

Voor kinderen tot 13 jaar:
  • Outdoor en indoor trainen met contact is toegestaan, in een groep van max. 10 personen, excl. sportbegeleiders.
    • Uitzondering voor kampen tijdens de krokusvakantie: max. 25 personen, excl. sportbegeleiders.
  • Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.
  • Een kind kiest voor 1 buitenschoolse activiteit (= 1 groep/bubbel). Eenzelfde groep mag wel verschillende keren per week bijeen komen.
WAT BETEKENT DIT VOOR ONS?

Deze regels kunnen perfect als je 1 ding aanbiedt, bijvoorbeeld: basketbal. Je deelt je teams opnieuw in en je kan aan de slag. Voor ons ligt het echter helemaal anders. Leerlingen mogen maar dansen in 1 bubbel. Dit zorgt voor heel wat moeilijkheden. Bijna al onze leerlingen volgen meer dan 1 les. Vaak ook op verschillende locaties. Dit mag niet meer omdat dit telkens een andere 'bubbel' is.

Bijvoorbeeld: Op vrijdagavond geef ik les aan 22 gepassioneerde leerlingen in Sint-Laureins: kids crew. Om dit voorbeeld niet onnodig gecompliceerd te maken gaan we ervan uit dat ze met 20 zijn en om de 2 weken kunnen komen les volgen - dit is mogelijk. Zij volgen allemaal vele uren dans. Op zaterdag is er balletles: enkelen van hen volgen dit in Eeklo (open level), anderen in Sint-Laureins A/B en nog anderen in Sint-Laureins B/C. Goed, voor even vergeten we niveaus, zouden we voor gedifferentieerd lesgeven kunnen gaan en in de bubbels van vrijdag ook lesgeven op zaterdag. Of voor alle ouders een locatiewissel mogelijk is, dat valt te betwijfelen. De kinderen die wél in de huidige balletlessen staan maar geen deel uitmaken van de kids crew, die willen natuurlijk ook les. Dus dan zou je de 3 'normale' balletlessen kunnen geven + 2 extra lessen voor de kidscrewbubbel. Dan kom je op 5 lessen uit, die je met een beurtsysteem zou kunnen doen. Daarbuiten ontwikkelen de leerlingen van de kids crew in stijlen waar ze zelf van houden: modern, hiphop, paaldans etc. Dat zal niet meer kunnen. Iedereen moet dezelfde lessen volgen.

Ook kregen we al (terechte) vragen van ouders waarom er in academies wel meerdere lessen per week gevolgd mogen worden en bij ons niet. DKO (Deeltijds Kunstonderwijs) valt onder een andere regelgeving dan sportclubs. Ook wij vinden dit betreurenswaardig maar volgen enkel de opgelegde regels vanuit de overheid. Je kan hier toelichting vinden: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/01/27/wat-met-het-deeltijdskunstonderwijs/

CONCLUSIE
Er staat een organisatorisch vraagstuk voor onze neus. Het gaat hier om de planning van meer dan 300 -13-jarigen die samen meer dan 500 uur per week dansen.
 Ik ben er zeker van dat we een fijne oplossing vinden door het herverdelen van bubbels en het puzzelen met persoonlijke schema's, waardoor niemand te veel danslessen verliest. Het lijkt ons niet de bedoeling dat iemand die 7 uur danst plots op 1 uur gezet wordt, of dat iemand die 1 uur danst ineens in een groep van 2 zit in plaats van 20. 

We gaan voor jullie op zoek naar een passende oplossing. We wachten echter ook de lokale beslissingen af van deze week. Het verleden leerde ons dat 3 veranderingen in een week tijd geen uitzondering zijn, en dat kan niet (terug) de bedoeling zijn. Daarnaast zullen we in overleg moeten gaan met de locaties (om extra 'bubbels' te kunnen plaatsen) en met ons docententeam (wie kan waar extra bijspringen?). Ook naar jullie toe wil ik graag duidelijk communiceren: wie kan naar welke les komen en wanneer. Mocht ik kunnen toveren dan regelde ik dat allemaal tegen maandagochtend, maar helaas is dit momenteel niet realistisch.

Op dit moment lijkt ons 2 weken sluiten het verstandigste op vele vlakken. We lopen zo geen onnodige gezondheidsrisico's en nemen de tijd om een degelijk, goed doordacht systeem voor jullie uit te werken. Deze week zullen jullie alvast een vragenlijst krijgen waarop we ons zullen baseren om de bubbels te herverdelen voor na de vakantie. De komende 2 weken worden ingehaald na het aflopen van de huidige jaarkalender (binnenkort wordt die daarvoor aangepast). Door deze regeling verliezen jullie geen lessen. Joepie! 

GOED NIEUWS VOOR DE TIENERS IN ZICHT?! 
Voor de tieners (13-18 jaar) ligt er een voorstel op tafel om outdoor lessen te mogen doen in groepen van 10. Ook dit is nog niet goedgekeurd. Indien dit goedgekeurd zou worden, kijken we om na de krokusvakantie een outdoor aanbod te voorzien, dat per beurt of met een beurtenkaart betaald kan worden. Ook voor jullie: we houden jullie op de hoogte. 

De tieners tot 13 jaar zouden trouwens overal terug mogen dansen, tenzij er lokaal anders over beslist worden (maar normaal niet). Er wordt komende periode contact opgenomen met de mensen van geboortejaar 2008 om te kijken of zij willen aansluiten in hun lessen en of die lessen dan hervat kunnen worden.

Liefs, 
Juf Talitha & het Movimentoteam
 

Dit wisten we al...

-12 JAAR: AFDELING OOSTBURG (NL) GESLOTEN

Afdeling Oostburg is gesloten. Deze leerlingen schakelen over op de online lessen. Deze leerlingen zijn heel wat weken aan het missen, daarom zullen er voor hen extra inhaallessen zijn in juni. We zullen jullie hierover inlichten eens de lessen terug hervat zijn en we dus weten over hoeveel inhaalmomenten het gaat.

+12 JAAR: SEMESTER 2 AFGELAST -> TERUGBETALING
Voor alle tieners en volwassenen die zich inschreven voor semester 2: vergeten jullie niet om ons formulier in te vullen in verband met de terugbetaling? https://forms.gle/XPNfnJNoeDxygTjR7

 

KAMPEN: Nieuwe regels bevestigd

Deze regels voor de kampen werden bevestigd. Onze kampen kunnen dus zeker doorgaan. Joepie!

De 'bubbels' mogen bestaan uit 25 leerlingen, niet uit 50.
- 'Knuffels en beren' (kleuters) zal bestaan uit 2 bubbels. Hier zijn nog 3 plaatsen vrij.
- Tiktok-danskamp (lagere school) zal bestaan uit 3 bubbels. Hiervoor zijn nog 4 plaatsen vrij. OPGELET: Dit kamp is enkel toegankelijk voor -13. 

De kinderen die reeds ingeschreven zijn zullen een mail ontvangen met een bubbelverdeling. We doen ons best om rekening te houden met leeftijden én vrienden/vriendinnen.

Wij konden afgelopen zomer heel wat kampen (met meer dan 200 deelnemers) coronaproof organiseren. Alles zal 3 keer per dag ontsmet worden: hygiëne en veiligheid staan voorop! 

Inschrijvingen voor de  paasvakantie en grote vakantie staan open! Indien een kamp niet kan doorgaan door corona wordt het inschrijfgeld integraal teruggestort. Inschrijven kan hier.

MOVIMENTO BIJ DE TOP 5 'POPULAIRSTE DANSSTUDIO VAN BELGIË'
-> STEM JE ONS MEE NAAR DE OVERWINNING?

Normaal zouden we afgelopen seizoen voor het eerst deelnemen aan de gloednieuwe wedstrijd Belgian Dance Awards (Capitole Gent). Uiteraard werd dit geannuleerd. Nu komt Belgian Dance Awards met een online alternatief waar we deel van zullen uitmaken en 1 van de categorieën is 'meest populaire dansstudio'.

In maart 2020 werd massaal op ons gestemd voor Populairste dansstudio 2020. Dit bezorgde ons een plaats in de top 5! Gezien ze het evenement in april moesten annuleren, werd ronde 2 van de stemming on hold gezet. 

Op 21 februari 2021 is er BDA online. Tijdens de online awardshow zal ook de award Populairste dansstudio 2020 worden uitgereikt. Vanaf NU is de stemming voor ronde 2 geopend. De stemmen die we verzamelen in ronde 2 worden opgeteld bij de stemmen die we behaalden in ronde 1. Deze som zal bepalen wie van de huidige top 5 de felbegeerde award Populairste dansstudio 2020 in ontvangst zal mogen nemen. 

HOE STEMMEN?=> Klik hier!
- Mailadres ingeven
- Kiezen voor 'dansschool Movimento'
- 'Stem bevestigen'
= 1 minuut werk. Alvast bedankt om dit voor ons te doen! 

LAST-MINUTE OPNAMES VOOR ONZE COMPETITIEDANSERS (-13)

Deze week kwamen er steeds meer berichten over de 'sluiting' van de sportclubs. Omdat wij de opnames voor online competities gepland hadden op 7/02 maar er schrik was dat we dat niet meer zouden halen, trokken we dinsdag 'halsoverkop' naar CC Den Hoogen Pad om onze choreografieën te filmen. Binnenkort komen ze integraal online, maar je kan hier alvast meegenieten van enkele sfeerbeelden. Ook al was het helemaal niet als een 'echte' wedstrijd, het voelde fan-tas-tisch om de dansers terug bezig te zien op het podium! Het doet me alvast dromen van de volgende dansshow. 

We houden jullie op de hoogte waar en wanneer we deelnemen aan een online competitie zodat jullie kunnen meekijken thuis! 
Sfeerbeelden opnames wedstrijd choreo's

Blijf jij ook dansen in je kot? Ons online platform blijft beschikbaar voor jou! 

http://videolessen.dansschoolmovimento.be/ 

waar je toegang krijgt met dezelfde logingegevens als voor het inschrijfsysteem. Enkel wie ingeschreven is voor lessen dit schooljaar heeft toegang tot de online videolessen. De lessen Zumba worden door Steve online vervangen, hou zeker zijn Facebook in de gaten hiervoor: https://www.facebook.com/steve.debie

CONTACT: WE ZIJN ER (VAKER) VOOR JOU!


Zit je nog met vragen? Heb je meer info nodig? Zit je met een bepaalde bezorgdheid rond covid-19? Was er een lessituatie waarbij je je niet comfortabel voelde?  Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!
E-mail: dansschoolmovimento@hotmail.com 
Telefoonnummer: 0486/27.61.51
Website: www.dansschoolmovimento.be
Facebookpagina: Dansschool Movimento
Facebookgroep voor leden: Dansschool Movimento
Instagram: Dansschoolmovimento

WAT KAN JIJ VOOR ONS DOEN?

Facebook
Instagram
Website


Copyright © 2021 Dansschool Movimento, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp