Copy
View this email in your browser
Dag allen, 

Het is een hele tijd geleden dat we elkaar zagen! Eerst en vooral hoop ik dat iedereen gezond en wel is en dat het goed gaat met jullie. Daarnaast hoop ik ook dat velen onder jullie genoten hebben van onze danstips uit de nieuwsbrief en de danswerkboekjes die je op onze website kon vinden. Helaas valt het grootste evenement van het jaar ook weg: de dansshow. Als alternatief organiseren we een outdoor ‘dansweekend’. Zo hopen we jullie allen toch een fijne afsluiter van het seizoen te kunnen bezorgen. Ook kan ik al verklappen dat er voor jullie allen een mooie ‘coronakorting’ voorzien is voor volgend seizoen. Meer daarover vind je binnenkort in je mailbox terug, hou die dus goed in de gaten! Maar nu eerst: het dansweekend. Wij kijken er alvast naar uit… Hopelijk jij ook! 

Liefs, (juf) Talitha & het Movimentoteam 

PS: We maken ook een leuke aftermovie en foto’s van dit dansweekend! Voor wie een Movimento outfit heeft: zorg dat je die zeker aan hebt 😉 
Facebook
Instagram
Website

Wél een dansweekend, geen reguliere lessen 

Uiteraard kunnen wij in 1 weekend niet alle lessen aanbieden die we in een normale lesweek zouden aanbieden, maar we hebben toch geprobeerd er een gevarieerd aanbod per leeftijd van te maken.  
 

België-Nederland 

Helaas is de grens momenteel nog niet open. Wij kunnen geen attesten voorzien voor Nederlandse leerlingen. Voor de mensen die les volgen in Oostburg (en waarvan de groep collectief uit Nederland komt) kijken we alvast om volgend jaar een gratis extra les te voorzien! We beseffen dat we zo niet al onze Nederlandse leerlingen kunnen tegemoetkomen, maar hopen zo toch een groot deel te plezieren. 
 

Deelname 

Wij hopen heel wat van onze dansers te mogen verwelkomen! We hebben momenteel meer dan 500 leden in de school en mogen per groep maar 18 dansers toelaten, want juf Talitha is ook telkens aanwezig + een docent, wat voor een totaal zorgt van 20 mensen. 

We geven dus eerst al onze leden de kans aan te melden voor 1 les naar keuze. Merken we daarna dat er in sommige lessen nog plaatsen over zijn, dan kan je eventueel aanmelden voor een tweede les naar keuze. Mocht dit het geval zijn, zal je hierover een e-mail ontvangen. Maar nu focussen we op de eerste les! Je kan jouw keuze doorgeven tot en met woensdagavond 27 mei, 20u. 
INSCHRIJVEN

Goed om te weten: je bent in alle lessen voor jouw leeftijd welkom. Concreet voorbeeld: als je ingeschreven was voor hiphop, maar je wilt nu even musical doen – dan kan dat. Toch moedigen wij aan om zoveel mogelijk naar de lessen te gaan in de stijlen die je al kent of bij de docenten die graag terug wilt zien. 

! Geen paniek ! Indien onze lessen héél snel vol zouden zijn, kijken we om extra groepen te maken. Het is voor ons ook moeilijk in te schatten hoeveel dansers interesse zullen hebben. Vul dus je voorkeur in en dan kunnen wij zo snel mogelijk aan de slag. Wij zullen tot en met vrijdag het rooster blijven bijstellen, zodat het voor iedereen een zo fijne mogelijke ervaring kan worden. 

Veiligheidsmaatregelen

 

Voorbereiding thuis

 • Voel je je ziek of heb je symptomen? Blijf dan thuis! Laat dit ook via mail aan ons weten, dan kunnen we iemand anders misschien nog plezier doen met jouw plekje! 
 • Aankleden doe je thuis, er zal geen kleedkamer ter beschikking zijn. Graag Movimento-outfit aandoen als je die hebt. Zorg voor een truitje (of Movimentojasje) als het iets frisser zou worden en breng je eigen water mee.
 • Ga thuis naar het toilet: onze toiletten zullen enkel in uiterste nood gebruikt mogen worden. 
 • Indien mogelijk: ga alleen naar de sportlocatie. Indien je als ouders jouw zoon/dochter brengt: zorg dat ook jouw handen goed ontsmet zijn! Zo kunnen ouders (onderweg) ook niets ‘doorgeven’ aan hun kinderen en vermijden we risico’s. 

Bij Aankomst

 • We komen 5 minuten voor onze les aan, niet vroeger! Dit om te vermijden dat 2 ‘bubbels’ van een verschillende leeftijd met elkaar in contact komen. Ben je er vroeger? Wacht in of bij je voertuig op veilige afstand van elkaar. Je zal zien dat er tussen de lessen een kwartier ‘pauze’ voorzien in. Dit is om, indien nodig, ons terrein terug even te ordenen en aangeraakte zaken te ontsmetten. 
 • Kom je met de fiets: plaats je fiets op voldoende afstand van een andere fiets in het fietsrek.
 • Indien je ouders je brengen met de auto is het de bedoeling dat de ouder hun kind afzet. NIET meelopen naar binnen! Juf Talitha zal telkens klaarstaan aan de poort van ’t Sentrum. Eerst worden de kinderen van de vorige les naar huis gestuurd, dan pas komen de kinderen van de volgende les ‘binnen’.
 • Als de leerlingen van de vorige les vertrokken zijn, stap je uit de auto of van je fiets en maak je 1 rij aan de poort. Hiervoor zullen stippen aangeven waar je mag staan. Leerlingen zullen, gezien de voorziene pauzes, elkaar niet ‘kruisen’. We hopen zo de leeftijdsbubbels gescheiden te houden en zo risico’s te  vermijden. 
 • De leerlingen worden 1 voor 1 naar het sportterrein gestuurd (grasplein naast onze danszaal).
   

Tijdens de les

 • Op het sportterrein zullen er kegels zijn met 2 meter tussenruimte, waar de dansers kunnen plaatsnemen. Je jas, drinkfles, of ander zaken die je bijhebt leg je aan jouw kegel.
 • Er zal handgel aanwezig zijn waarmee de dansers hun handen kunnen ontsmetten aan het begin en einde van de les.
 • Er is altijd een docent aanwezig én Talitha. Zo kan de docent zich maximaal concentreren op de lesinhoud en zal Talitha toezien op het respecteren van de maatregelen. 
 • Zaken die de besmetting vergroten, zoals het gebruik van barres, doen we niet.
   

Na de les/ophalen

 • Ook bij het ophalen van de kinderen vragen we om in de auto of op afstand te wachten tot de les voorbij is. Zo proberen we contact tussen de ouders te vermijden.
 • Praatjes maken op de parking is NIET de bedoeling.
 • Wij zullen de kinderen in kleine groepjes naar hun ouders begeleiden.
 • We vragen ook om de kinderen slechts te laten afzetten/ophalen door één ouder en indien mogelijk geen grootouders. Probeer het meebrengen van broers en zussen zoveel mogelijk te beperken.
   
KAMPEN
Ben je benieuwd naar ons kampaanbod voor deze zomer?
We bieden 9 verschillende kampen aan met creatieve thema's voor verschillende leeftijdsgroepen: kleuters, kids en tieners. Check ons aanbod op
https://www.dansschoolmovimento.be/kampen/

DISNEY DISCO

Hou jij van Dumbo, Winnie the Pooh, Alladin of Pinokkio? Dan zit je hier zeker goed. Want tijdens dit kamp ontdek je de wondere wereld van Disney. Je helpt Sneeuwwitje om de heks te verslaan, gaat samen met Mickey op zoek naar Minnie en ontmoet alle hoofdrolspelers uit je favoriete tekenfilms. Pret verzekerd!

VBS DE SCHAKEL, SINT-LAUREINS – €60
1 T.E.M. 3 JULI 2020

FUN FACTORY

Heb jij het ook wel eens nodig om lekker te ontspannen en alles te vergeten? Kom dan alles van je afschudden tijdens dit leuke kamp waar plezier en positieve energie centraal staan. Verwacht van dit kamp een mix van feelgoodmuziek, creatieve verrassingen en activiteiten waar je niet bij stil kunt zitten. Je gaat gegarandeerd naar huis met een lach op je gezicht!

SPORTHAL, SINT-LAUREINS – €60

1 T.E.M. 3 JULI 2020

SUMMER KICK-OFF!

Speciaal voor de tieners een kamp om de zomer goed in te zetten waarin we de tijd nemen om te ontstressen van de schooldruk. We beginnen de dag met een yogales met voldoende fysieke uitdaging. Daarna gaan we verder met een sportief spel waarin we in competitie gaan met elkaar zoals mastermind XL, junglespeedsportspel… In de namiddag hebben we telkens andere workshops: paaldans, creanamiddag met totebags maken en action painting en een gezond-hapjes-en-mocktailworkshop. Alles gebeurt in een vrije sfeer. Geen zin in één van de workshops? Dan kan je verder werken aan je eigen creatieve project in de creahoek! Even geen dans voor de tieners dus, maar wel creatief én sportief samenzijn!

SPORTHAL, SINT-LAUREINS – €60
1 T.E.M. 3 JULI 2020

WAAR IS DAT FEESTJE?

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! 5 dagen lang feesten als de beesten met de nodige toeters, bellen, slingers en confetti. Elke kampdag wordt omgetoverd tot een specifieke feestdag en zal uitbundig gevierd worden met de nodige dansjes, spelletjes en (zelfgemaakte) cadeautjes.

VBS DE PAPAVER, ADEGEM – €100

6 T.E.M. 10 JULI 2020

PODIUMKUNSTENKAMP

Dit kamp is speciaal voor alle showbeesten! We gaan aan de slag met theater, zang, muziek, dans, slam poetry, stand-up comedy. Kortom: alles wat op een podium gebracht kan worden. We bieden verschillende lessen aan om even van alles te kunnen proeven en daarna werken we vanuit de deelnemers en hun noden. We coachen hen in hun kunnen en brengen alles samen in een afsluitend toonmoment.

VBS DE PAPAVER, ADEGEM – €100
6 T.E.M. 10 JULI 2020

CIRCUSKRIEBELS

Deze week maken we kennis met allerlei gekke fratsen en stunts: dansen op een koord, jongleren met sjaaltjes, grapjes maken zoals de clown. Welke circusdieren zijn er? Hoe ziet een circusdirecteur eruit? In het circus is het altijd feest!

VBS DE SCHAKEL, SINT-LAUREINS – €100

27 T.E.M. 31 JULI 2020

MUSICALKAMP

Laat je 5 dagen onderdompelen in de musicalwereld.  Zingen, dansen en acteren en een leuk toonmoment op vrijdagavond.  

SPORTHAL, SINT-LAUREINS – €100
27 T.E.M. 31 JULI 2020

SUPERHELDENKAMP

Het land der superhelden is dringend op zoek naar nieuwe rekruten, en jij kan erbij zijn! Laat je door ons opleiden tot een echte superheld! Wij bieden gevarieerde (bewegings)activiteiten en danslessen voor de jonge superhelden onder ons. Train je conditie en reflexen in onze danslessen en leef je uit tijdens onze (knutsel)activiteiten. Bedenk je eigen superheldennaam, maak je eigen logo en train samen met je vrienden. Zowel supergirls als superboys zijn welkom.

VBS DE SCHAKEL, SINT-LAUREINS – €100
24 T.E.M. 28 AUGUSTUS 2020

INTENSIEVE DANSSTAGE MET GASTDOCENTEN

De hele week werken aan technische, creatieve en expressieve vaardigheden binnen verschillende dansstijlen. We werken met verschillende niveau’s en bieden uitdagende lessen aan. De nadruk ligt dus volledig op de danstraining.

SPORTHAL, SINT-LAUREINS – €100
24 T.E.M. 28 AUGUSTUS 2020

INSCHRIJVEN

 

GEEN DANSSHOW (!) 

10 jaar Movimento. Het beloofde een spetterend dansseizoen te worden met als hoogtepunt onze 10e voorstelling met, zoals ik het graag heb, heel veel toeters en bellen! We waren volop aan het werk aan een heel bijzonder concept. Met veel spijt in het hart moeten we dit nu afzeggen. Dit om verschillende redenen. Volgend jaar doen we onze jubileumvoorstelling. EXTRA EXTRA EXTRA feestelijk. We zullen tegen dan ongetwijfeld dubbel zo hard genieten van het samenzijn en dat moment koesteren!

 

OVER NAAR POSITIEF NIEUWS: WAT DOEN WIJ VOOR JOU?

 

Wij proberen dagelijks een portie positiviteit te delen op onze Facebookpagina! Verwacht je aan een trip down memory lane aan de hand van tips voor thuis, motiverende moves en beelden uit ons archief. Door dit te liken, een comment achter te laten of te delen help je onze school promoten! Dus vind je dit leuk? Laat dan zeker een reactie achter ;-) 
https://www.facebook.com/dansschoolmovimento/ 

Op onze website staan een heleboel tips om thuis te blijven oefenen!
Surf naar https://www.dansschoolmovimento.be/ en klik op 'GRATIS werkboek dans', en '2e GRATIS wekboek dans'.

WAT KAN JIJ VOOR ONS DOEN?

HASHTAGGEN EN TAGGEN
Post je iets op social media? Gebruik dan: #movimentolockdowntraining #dansschoolmovimento 
Verder helpen ook likes en comments ons verder om toch (online) promotie voor de school te kunnen blijven voeren.

Zit je nog met vragen? Heb je meer info nodig? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren! 
dansschoolmovimento@hotmail.com  0486/27.61.51
www.dansschoolmovimento.be
Facebook: Dansschool Movimento Instagram: Dansschoolmovimento
Facebook
Instagram
Website


Copyright © 2020 Dansschool Movimento, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp