Copy
Inspiratiemiddag voor kunstenaars
zaterdag 5 november | Amsterdam Art Center
Op zaterdagmiddag 5 november vindt een inspirerende middag plaats in het Amsterdam Art Center (zie foto hierboven), in eerste instantie voor leden van de NABK en voor gebruikers van Exto.nl maar ook kunstenaars die géén lid of gebruiker zijn, zijn van harte welkom!

Voor een kleine bijdrage in de kosten kun je deze middag veel leren over verschillende onderwerpen. En je bepaalt zélf over welke 3 (van de 6) onderwerpen jij graag meer wil weten! Natuurlijk is er vooraf én tussendoor ook ruimte om andere kunstenaars te leren kennen en met en van elkaar te leren.

De kosten voor locatie, de sprekers en de administratie dragen NABK en Exto grotendeels. Als je wilt deelnemen, vragen we je slechts een kleine bijdrage in deze kosten en als je lid bent van NABK of gebruiker van Exto, zijn die kosten nóg lager. Je krijgt (naast een héle inspirirende en gezellige middag) ook de hele middag lekkere koffie,thee en fris én een versnapering erbij. Als je wilt, mag je ook iemand meenemen (hij of zij betaalt hetzelfde bedrag).

Het programma ziet er als volgt uit:
13.00 - 13.15 uur - inloop -  Amsterdam Art Center
13.30 - 13.40 uur - plenair welkom
13.45 - 14.30 uur - eerste onderwerp van jouw keuze
14.35 - 15.20 uur - tweede onderwerp van jouw keuze
15.20 - 15.40 uur - pauze / netwerkmogelijkheid
15.45 - 16.30 uur - derde (laatste) onderwerp van jouw keuze
16.45 - 18.00 uur - Optioneel: netwerkborrel met hapjes en drankjes
Meer informatie én aanmelden
Je kunt zélf drie onderwerpen kiezen waarover jij meer wilt leren:
1. De voordelen van een Extosite 
Exto.nl biedt beeldend kunstenaars een complete gratis website, inclusief eigen online galerie, vermeldingen van exposities, publicaties, een eigen blog en webshop. Je werk kun je extra promoten door middel van je eigen nieuwsbrief, koppelingen met social media, extra vermeldingen op de homepage en deelname aan kunstbeurzen. Mirjam Hijmans van exto.nl geeft tijdens deze dag uitleg over het hoe en waarom van een extosite en gaat in op vragen van deelnemers. 

2. Ontdek de wereld van
ART-repreneurschap

Als jouw creativiteit een gift is, hoe krijg je die gift vervolgens bij de mensen die er van gaan genieten. Wat is jouw boodschap? Hoe wordt je meer zichtbaar op een manier die goed voelt voor je. En hoe krijg je er een reële vergoeding voor terug?

In 40 minuten neemt Peter Maasdam je mee in de wereld van ART-repreneurschap, de balans tussen creativiteit en ondernemerschap.
Peter's belofte: 'Als je 5 november weer naar huis rijdt, heb je zin om te ondernemen!'

3. Hoe maak je optimaal gebruik van sociale media?
Hoe zorg je dat jouw werk gezien wordt en mensen je weten te vinden? Social media geeft ons fantastische mogelijkheden om onze eigen marketing te doen, maar het kan overweldigend zijn als je er net mee begint. 

Robin Rozendal is auteur en kunstenaar, videomaker en fotograaf, en gebruikt social media met veel succes voor al die vakgebieden. Ze neemt jou graag mee door haar ervaringen en geeft je tips en trucs om jouw social media effectiever in te zetten. 

4. Juridische zaken die je (liever niet) tegenkomt
Waar loop je als kunstenaar nu tegenaan als een werk verkocht wordt? Wat is de basis voor een goede overeenkomst tussen jou en (bijvoorbeeld) een opdrachtgever? Hoe zit het nu ook al weer met de auteursrechten of het volgrecht? Wat te doen als er inbreuk op je rechten is gemaakt? Tijdens deze interactieve sessie kun je al je juridische vragen aan Laurens Kasteleijn (Art Law Services) kwijt.

5. Haal meer uit je (beurs)deelname
Als je deelneemt aan een kunstbeurs, -markt of -route breng je je kunst onder de aandacht van veel mensen. Wat is het doel van je deelname? Heb je maar 1 doel of meerdere doelen? En hoe bereik je dat doel of die doelen het gemakkelijkst?
Tijdens de inspiratiesessie geeft David Polak (oprichter Business Art Service en voormalig voorzitter van Stichting Kunstweek) je nieuwe inzichten, praktische voorbeelden en nuttige tips over hoe jij succesvoller aan een kunstbeurs, -markt of -route kunt deelnemen. 

6. De uitgebreide mogelijkheden van jouw Extosite
Heb je al eens deelgenomen aan  Exto Teams? Dan kun je deze nu ‘live’ bijwonen. Op deze dag wordt uitleg gegeven over de mogelijkheden van jouw extosite. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen over de onderwerpen die aan bod komen. Er kan door alle extokunstenaars worden deelgenomen. 
Meer informatie & aanmelden
Slechts een kleine bijdrage
Het grootste gedeelte van de kosten voor de locatie, de sprekers en de koffie, thee of fris met koek, dragen de NABK en Exto samen. We vragen leden van de NABK of gebruikers van Exto slechts een kleine bijdrage in de kosten van € 29,- exclusief BTW (in plaats van € 180,-) per persoon. Ook kunstenaars die géén lid en/of gebruiker zijn, zijn welkom, zij betalen een bijdrage van € 79,- exclusief BTW). Een introducée mag je ook meenemen, hij of zij betaalt dan hetzelfde bedrag als jij. 

Netwerkborrel optioneel
Je kunt kiezen om ook de netwerkborrel bij te wonen, waar je onder het genot van hapjes en drankjes nog langer kunt praten met de andere aanwezige kunstenaars en zo elkaar kunt inspireren. De netwerkborrel vindt plaats van 16.45 tot 18.00 uur en kost € 16,50 extra per persoon. 
Meer informatie & aanmelden
Je ontvangt dit bericht als abonnee op de nieuwsbrief van Altijd voor Kunst.

Je komt met ons in contact via:

info@altijdvoorkunst.nl 

Wil je iets veranderen?
Je kunt je gegevens 
updaten of, als je de ledennieuwsbrief liever niet per e-mail ontvangt, kun je je uitschrijven.