Copy
View this email in your browser

Tot hier en verder - december 2022

Hele voordeelverpakkingen olijfolie verdwijnen in de grote koperen ketel. Precies zo’n koperen ketel waar Obelix als kind inviel. De spierbundels die elkaar schaamteloos insmeren, waarbij er royale hoeveelheden in de lederen broeken worden geschonken, zijn niet minder indrukwekkend. Olieworstelen is dit jaar één van de populairste disciplines op de World Nomad Games. De tribunes zitten stampvol.

Onder opzwepende muziek betreden de worstelaars de arena. Eerst voorzichtig aftasten, dan wordt de tegenstander vastgegrepen en spat de olijfolie in het rond. De Kirgiezen achter ons op de tribune hebben het niet meer wanneer ze zien hoe een Azerbeidzjaanse atleet zijn arm elleboogdiep in de broek van hun landgenoot laat glijden. Deze sport is duidelijk niet voor bangebroeken.

Het gaat er steeds wilder aan toe en naarmate er minder gladde gladiatoren overeind staan, nadert het toernooi zijn spetterende climax. Coaches en scheidsrechters staan gereed met rollen keukenpapier voor wie afdruipt. Een uitgeschakelde worstelaar grijpt gefrustreerd naar de omslagdoek van een arbiter om zijn gezicht schoon te vegen. De ketel is bijna leeg en dat geldt ook voor het veld: een uit de kluiten gewassen Turk – zou vijf liter olijfolie volstaan voor dit spieroppervlak? – heft zijn glimmende vuisten triomfantelijk de lucht in.

World Nomad
Games

De slotceremonie van de World Nomad Games in İznik, Turkije, stelde niet teleur. Vuurspuwende Turken in traditionele klederdracht, een op drie galopperende paarden voorbij snellende menselijke piramide en Kirgizische keelzang – entertainment ten top! Na de allerlaatste mededeling verliet onze groep het stadion in jubelstemming: in 2024 wordt het evenement in Kazachstan georganiseerd! Tot hier en verder is erbij.

Reclame!
Reclame!

Tot hier en verder schreef mee aan een nieuw Europaboek van Columbus Travel. Een mooie gelegenheid om aandacht te besteden aan dwergstaatjes als Monaco en San Marino en plekken waarvan het toeristisch potentieel maar beperkt wordt erkend, zoals Kosovo en Transnistrië. De precieze verschijningsdatum is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk ergens tussen januari en maart 2023 liggen.

Oefen eens wat
Groepsdruk uit

No sleep till sunrise, onze nachtreis boven de poolcirkel in Noorwegen, vindt in juni 2023 met een besloten groep plaats. Wil jij ook een Tot hier en verder reis met vrienden of familie maken? Oefen dan wat groepsdruk op ze uit en neem contact met ons op. Naast nachtreizen door Noorwegen en Zweden kun je door heel Andorra en Liechtenstein lopen, de niet-erkende Turkse Republiek Noord-Cyprus ontdekken of whisky drinken met Bob in Schotland.

Hieronder alvast een filmpje om in de stemming te komen voor Noorwegen.

Tegendraads en grensverleggend
Bekijk het volledige reisaanbod op tothierenverder.nl

Agenda

3 – 10 juni 2023
   No sleep till sunrise I (Noorwegen, besloten groep)
24 juni – 1 juli 2023
   No sleep till sunrise II (Zweden)
12 – 17 september 2023
   Totale verrassing I (Liechtenstein)
september 2024
   World Nomad Games (Kazachstan)
op aanvraag
   Totale verrassing II (Andorra)
   Totale verrassing III (San Marino)
   Whisky met Bob (Schotland)
   Raki met Bob / Tot in de pruimentijd ! (Albanië)
   Pálinka met Bob (Hongarije)
   Onbestaand maakt onbemind III (Turkse Republiek Noord-Cyprus)

alle data onder voorbehoud

En nu?

Stuur deze nieuwsbrief door naar tegendraadse vrienden, familie en collega's.

Volg
Tot hier en verder op:

Facebook
Instagram
LinkedIn
YouTube
tothierenverder.nl
Email
Copyright © 2022 Tot hier en verder, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences, subscribe to or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp