Copy
Nieuwsbrief, november 2019, nummer 14 – LIFT
Bekijk de webversie

Stichting LIFT samen met Stichting CAV

Vanaf 1 januari 2020 gaat Stichting LIFT bestuurlijk verder onder de paraplu van Stichting CAV

Het CAV is een maatschappelijke ondernemer die financiele zorg verleent aan mensen die hun financiën niet zelf kunnen of willen doen. Het CAV wil daarbij zoveel mogelijk de zelfredzaamheid stimuleren. Op dit punt hebben de beide stichtingen elkaar gevonden, want zelfregie is de crux van het Liftjeleven programma.

Feitelijk verandert er weinig bij LIFT: we blijven begeleiders trainen in het liftjeleven programma en de Liftjeleven groepen gaan gewoon door. Bij alle activiteiten gaat het om een duurzame leefstijl: goed met geld, goed met groen en goed in je vel. Het voordeel van de bestuurlijke overname is dat stichting CAV een veel groter bereik heeft en meer financiële mogelijkheden. Het CAV is op haar beurt blij met de expertise van LIFT om zelfregie en zelfstandigheid te bevorderen.

Directeur LIFT met de drie beoogde opvolgers
Investering Fonds 1818

Fonds 1818 uit Den Haag gaat investeren in een nieuw project van Stichting LIFT. In dat project worden vertegenwoordigers van kleine maatschappelijke organisaties getraind om hun doelgroep zelfstandiger te maken op het gebied van geld en duurzaam leven. Een van de beoogde organisaties is de stichting Single Super Mom, die alleenstaande moeders helpt hun dromen en doelen te bereiken. Een mooie stap voorwaarts!

Afscheidsreceptie

Na zeven avontuurlijke jaren als oprichter van Stichting LIFT gaat directeur Jeanine Schreurs vanaf 1 januari 2020 haar eigen leven weer verder in de lift zetten. Ze vertrekt begin 2020 naar Kyoto waar ze haar onderzoek naar een duurzame levensstijl zal continueren aan de universiteit aldaar. Dat maakt de cirkel rond: de oprichting van Stichting LIFT is immers voortgekomen uit het promotieonderzoek van Jeanine aan de Universiteit Maastricht naar een duurzame levensstijl.

U bent van harte uitgenodigd om bij de feestelijke afscheidsreceptie aanwezig te zijn. Die wordt gehouden op donderdag 12 december van 16.30 tot 18.30 uur in het Stiltecentrum Hoog Catharijne, Godebaldkwartier 74 in Utrecht.

Aanmeldingen graag naar Marianne Osseweijer via info@stichtinglift.nl.


Goed met groen

Voedselverspilling zorgt voor 8% van de CO2-uitstoot. Met de app Too Good To Go koop je voor een paar euro een ‘Magic Box’ met prima eten dat anders weggegooid zou worden door winkels of restaurants.  toogoodtogo.nl


Goed met geld

Zelf maken is in heel veel gevallen origineler, leuker en goedkoper dan wat je in de winkel koopt. Op www.zelfmaak-ideetjes.nl/decoratie vind je inspiratie voor de decoratie van je huis voor de feestdagen.


Goed in je vel

Altijd haast of het gevoel dat je rent van afspraak naar verplichting? Romy van het blog Vaker Vrolijk geeft je een actieplan voor meer rust. Klik hier voor de website.

 

Website
Facebook
Blog
Email
Copyright © 2019  Stichting LIFT  Alle rechten voorbehouden.
www.liftjeleven.nu

Ons mailadres:
info@stichtinglift.nl

Gegevens wijzigen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp