Copy
Nieuwsbrief, mei 2018, nummer 8 –  LIFT
Bekijk de webversie

Nieuw!

- Geen grapje! Vanaf 1 april huurt Stichting LIFT een nieuw kantoorpand. We waren al een tijdje op zoek naar een goed te bereiken, centraal gelegen kantoor en dat vonden we op Hoog Catharijne. Het adres is: Godebaldkwartier 74, 3511 DZ Utrecht. Ons telefoonnummer daar is: 06-41537442.

We houden overigens ook een vestiging in Maastricht, gewoon op ons oude adres aan de Franciscus Romanusweg 52.

– Er is ook een nieuwe site in de lucht: www.liftjeleven.nu! Op deze site vind je alle informatie over stichting LIFT en de Liftjeleven groepen. 

– Met de nieuwe site hebben we ook nieuwe mailadressen gekregen. Het algemene mailadres is: info@stichtinglift.nl


Een wortel... en een film

Het is nog iets te vroeg om ‘save the date’ te zeggen, maar we willen je wel graag een wortel voorhouden: om alle betrokkenen bij Stichting LIFT weer eens te zien en om te vieren dat we een nieuw kantoorpand hebben organiseren we in de nazomer een feestje. Wor(d)t(el) vervolgd!

Op het wortelfeest kun je kijken naar de première van een korte film, waarin twaalf mensen vertellen over hun ervaringen met de Budgetkring en Liftjeleven groepen.


Nog meer bewegend beeld!

Op 18 april besteedde Omroep West aandacht aan de Budgetkring in Den Haag. Dit is de link: https://www.omroepwest.nl/tv/programma/170250727/Goed-Geld/aflevering/170251921. Het item over de Budgetkring is vanaf 2:20 minuten te zien.


Artikel over Budgetkringen en Liftjeleven groepen

Jeanine Schreurs heeft een bijdrage geleverd aan het boek Armut als Problem und Armut als Weg / Poverty as Problem and Poverty as Path. De titel van haar artikel is ‘Budget Circles and the Lift-your-life Method:      
a Sustainable Lifestyle Perspective on Pathways out of Poverty.’ Wil je het artikel lezen? Je kunt het downloaden op de website van Stichting LIFT: www.liftjeleven.nu.


Privacy (AVG)

Per mei 2018 moeten alle organisaties een privacy verklaring hebben, waarin beschreven staat hoe persoonlijke gegevens worden gebruikt en beschermd.

Stichting LIFT neemt de verantwoording om de privacy te beschermen van iedereen die persoonlijke gegevens aan de stichting verstrekt. Alle persoonlijke gegevens worden opgeslagen op de eigen, beveiligde servers van stichting LIFT. Wil je hier meer over weten? Je vindt de volledige privacy verklaring op onze website.

We houden je graag op de hoogte van ons werk! Mocht je deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, kun je je onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven. 

 

'Voor het eerst denk ik: dit is iets waarbij ik mijn kwaliteiten kan gebruiken'

Wendy van Gorp werkte als vrijwilliger bij Fameus, een organisatie die deel uitmaakt van GGz Breburg, toen ze in contact kwam met Stichting LIFT. 

Kun je vertellen hoe dat contact is ontstaan?
Bij Fameus doen we veel op het gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid. De nadruk ligt op eigen kracht, eigenwaarde en vaardigheden om te groeien en de regie te pakken. Er is bijvoorbeeld een groot cursusaanbod. De Budgetkringen sluiten hier goed bij aan.

Vanuit vereniging BUS, een Brabantse zelfhulp organisatie voor uitkeringsgerechtigden, is er subsidie vrijgemaakt om de Budgetkring op te starten in Tilburg, Den Bosch en Breda. Ik wilde kijken of trainen en het geven van cursussen iets voor mij was en ik was meteen verkocht. Qua inhoud en opzet sprak het me ontzettend aan. Ik ben zelf uitgevallen uit een betaalde baan, dus ik weet uit ervaring hoe het is om onvrijwillig terug te gaan in inkomen. Ik heb de mogelijkheid om begeleider te worden met beide handen aangegrepen en ben inmiddels bezig met de voorbereidingen voor een vierde kring!

De eerste kring deed je samen met Egidia Beverwijk. De deelnemers waardeerden jullie verrassende, originele werkvormen. Kun je daar wat over vertellen?
We hebben bijvoorbeeld halverwege de reeks bijeenkomsten iedereen een blad van de flipover te geven en te vragen om daar een collage op te maken over hun deelname aan de Budgetkring. Plakken, tekenen, schrijven… het mocht allemaal. Bij de certificaatuitreiking hebben we die collages aan elkaar gepresenteerd. Het was een leuke manier om gefocust te blijven op wat je hebt behaald.

Daarnaast hebben we een geldquiz geïntroduceerd met vragen over geld en reclames. Een vraag was bijvoorbeeld: ‘Hoeveel reclames zien kinderen voorbijkomen in een jaar?’ Dat blijken er ongeveer 9.000 te zijn! Het zijn leuke vragen om mensen aan te sporen over bepaalde zaken na te denken.

Wat heeft het begeleiden van een Budgetkring jou opgeleverd?
De mogelijkheid om mijn talenten als trainer te ontdekken en verder te ontwikkelen. Mijn zelfvertrouwen heeft daardoor ook een oppepper gehad. Voor het eerst in jaren denk ik: dit is iets waarbij ik echt mijn kwaliteiten kan gebruiken.

Ik vind het leuk dat het bij de Budgetkring gaat om meer dan geld alleen. Elke week doe ik mee met mijn wekelijkse doelen. Ik steek er ook steeds wat van op. De truc is om je doelen niet te groot te maken, dan lukt het over het algemeen prima!


Goed met groen

Zes redenen waarom je NIET je voor- en achtertuin moet bestraten. Kijk hier


Goed met geld

Teunie Luijk ken je misschien van haar blog ‘Eenvoudig leven’. Op de blog 'Eenvoudig Lekker'
deelt ze haar beste recepten.

 


Goed in je vel

50+ en nog nooit zo gelukkig geweest. Leuk artikel over de voordelen van het ouder worden. Kijk hier

Website
Facebook
Blog
Email
Copyright © 2018  Stichting LIFT  Alle rechten voorbehouden.
www.liftjeleven.nu

Ons mailadres:
info@stichtinglift.nl

Gegevens wijzigen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp