Copy
Nieuwsbrief, december 2016, nummer 3 –  LIFT
Bekijk de webversie

De mannenkring in Den Haag

Nog nooit eerder deden aan een Budgetkring alleen mannen mee!  Drie mannen hebben in Den Haag met veel plezier en inzet deelgenomen, onder begeleiding van Genesis van Os die als student Toegepaste Psychologie stage loopt bij Xtra-welzijn. Hun enthousiasme spatte ook van de evaluaties af. De deelnemers vonden het fijn vanwege de sfeer van niet moeten, maar mogen. Er was veel ruimte om over eigen onderwerpen en ervaringen te vertellen. Bovenal waren ze blij met eigen zaken aan de slag te kunnen gaan, zoals een baan en studie zoeken en meer geld overhouden voor hun gezin. De deelnemers zeiden dat ze zich na afloop beter in hun vel voelden, beter met hun geld konden omgaan en heel veel tips konden toepassen. Een van de deelnemers gaf het Budgetkring-programma zelfs een dikke 10!

 

Kennismaken met ... Trudy Meijers, projectleider Maastricht

“Tijdens een bijeenkomst van een organisatie waarvoor ik vrijwilligerswerk deed, ontmoette ik Jeanine Schreurs. Op dat moment had ik een bijstandsuitkering waarmee ik me kon redden, en ik raakte geïnteresseerd in ontmoetingen met mensen in soortgelijke situaties. Een tijdje later heb ik een afspraak gemaakt om eens te praten over het begeleiden van een Budgetkring en over de werking van de kringen. In het voorjaar heb ik een Budgetkring-begeleiderstraining gevolgd. In oktober ben ik gestart met een eigen kring.

Intussen vroeg Jeanine me of ik interesse had om projectleider voor Maastricht te worden. Na kort nadenken (intussen had ik ook weer werk gevonden) heb ik daar ‘ja’ tegen gezegd. Het werk is afwisselend. Per jaar zijn er in Maastricht zeven Budgetkringen. Daarvoor leg ik contacten en maak afspraken. Af en toe geven we de kennismakingsworkshop “Proeven van de Budgetkring”, waarin je in anderhalf uur kunt ervaren hoe een Budgetkring werkt. Verder help ik bij de organisatie van de zomer- en winterfeesten in Maastricht. We werken immers met een grote groep vrijwilligers en deelnemers ieder jaar, en dat is de moeite waard om te vieren!

Ik doe dit werk, omdat ik ervan houd met mensen te werken. Bovendien weet ik wat het is om met een behoorlijke inkomstendaling om te gaan. Daardoor hoeft je leven niet per se slechter te worden. Er zijn zeker mogelijkheden om op een positieve manier een draai aan je leven te geven. Dat pak ik graag samen met anderen op. Vanaf oktober begeleid ik met een collega een eigen kring. We praten samen over ieders verander-doelen, over budgetteren, over hoe je omgaat met eten, we geven elkaar tips enzovoort. Mensen helpen elkaar in een Budgetkring. Al snel ontstaat er betrokkenheid en saamhorigheid, maar ook plezier. Iedere week opnieuw kijk ik uit naar de volgende bijeenkomst!”2017  is het jaar van Mondriaan en Dutch Design, en in de Chinese astrologie het jaar van de haan. Maar we hopen vooral dat het  jouw  jaar wordt: met veel geluk, gezondheid en voorspoed op alle vlakken! De medewerkers van LIFT wensen je een bijzonder goed nieuw jaar toe.


 

Goed met groen

Zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie per graad! Op 17 februari vindt de volgende Warmetruiendag plaats. Als je nu begint met breien, is je zelfgemaakte trui op tijd klaar. www.warmetruiendag.nl.


Goed met geld

Een lekkere, goedkope kerstmaaltijd én tips voor goedkope kerstdecoratie? Je vindt ze op de website Bijstandsgerechten.nl, die is opgericht door Merlien Welzijn. https://www.bijstandsgerechten.nl/sandras-feestdagentips/


Goed in je vel

Podcasts, ademhalingsoefeningen, spirituele spreuken en interessante artikelen vind je op https://www.happinez.nl/category/groei.

 

Website
Facebook
Blog
Email
Copyright © 2016  De Budgetkring  Alle rechten voorbehouden.
www.budgetkring.nl

Ons mailadres:
info@budgetkring.nl

Gegevens wijzigen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp