Copy
Nieuwsbrief, oktober 2018, nummer 10 –  LIFT
Bekijk de webversie

Budgetkring De Bilt valt in de prijzen!

Budgetkring De Bilt heeft samen met het Kunstenhuis de prijsvraag Doe Mee(r) van de gemeente De Bilt gewonnen met het projectvoorstel Goed voor Elkaar. De prijs bestaat uit een waardebon van €40.000.

Met het geld gaan de Budgetkring De Bilt en het Kunstenhuis aan de slag om hun vernieuwende actieprogramma voor gezinnen in financiële problemen uit te voeren.
Het project duurt een jaar en bestaat onder meer uit Liftjeleven bijeenkomsten.

Ook wordt gewerkt met speciale theatertrainingen en creatieve workshops.

Alle onderdelen worden aangeboden aan zowel de ouders als de kinderen. Voor de kinderen komt bovendien een apart programma. 


Liftjeleven muziek

Sommige liedjes passen prima bij het Liftjeleven programma. Denk maar aan het nummer ‘Niets te verliezen’ van Stef Bos of ‘Je veux’ van de Franse zangeres Zaz, waarin ze beschrijft dat ze geen interesse heeft in juwelen van Chanel, maar dat ze haar vrijheid wil ontdekken. Op Spotify bestaat sinds kort de speellijst LIFT JE LEVEN, waar we nog veel meer toepasselijke muziek verzamelen. Bekijk hier onze spotifylijst!

Heb je zelf suggesties? We horen ze graag!
Mail ze naar debilt@budgetkring.nl.


'Als je beker vol is, kun je de inhoud delen met je kind.

Marry Broek is directeur van Stichting Aanzet in Vlaardingen. Deze stichting heeft tot doel de ontwikkelings- en onderwijsmogelijkheden van kinderen te vergroten. Sinds dit jaar kunnen de ouders van deze kinderen deelnemen aan Liftjeleven groepen.
 
‘Stichting Aanzet is actief in de “gouden driehoek”: gezin, school en wijk,’ vertelt Marry Broek.
‘Wij ondersteunen en adviseren ouders hoe ze hun kind goed kunnen begeleiden op school. Veel ouders hebben een niet-Nederlandse achtergrond. We geven hun advies hoe ze hun kind kunnen helpen met taalverwerving en hoe ze kunnen helpen bij de taalontwikkeling van hun kind.’
 
‘We zijn laagdrempelig, makkelijk te bereiken en kennen de doelgroep. We zien hen op de scholen en komen ook achter de voordeur. En dan merk je dat er meer problemen spelen. In eerste instantie zeiden we: “Dat is niet onze verantwoordelijkheid.” Maar we hoorden van het bestaan van de Liftjeleven groepen en dat sloot goed aan bij onze denkbeelden. Taalontwikkeling is heel belangrijk. Maar als je niet weet hoe je het thuis op orde moet krijgen, dan heeft het geen prioriteit. Terwijl je je kind wel kunt helpen, als je jezelf goed voelt. Als je beker vol is, kun je delen. Vanuit dat oogpunt hebben we contact opgenomen met LIFT, die meteen na de zomervakantie zes medewerkers getraind heeft.

Inmiddels draaien er twee groepen. De werkwijze is laagdrempelig. De begeleider doet zelf mee en zegt niet van bovenaf: “Je moet het zó doen”. In de Liftjeleven groep kijk je met elkaar wat je kunt doen – dat is een werkwijze waar wij ons goed in kunnen vinden. Nu draaien er dus twee groepen, voor 2019 staan er nog vier tot zes op de planning.’ 

Nieuw lesmateriaal

Het cursusmateriaal Gelukkig met genoeg is heruitgegeven voor Liftjeleven groepen. Ook hebben we een nieuw hoofdstuk toegevoegd. In dat nieuwe hoofdstuk, met de titel ‘Geld als water’, leer je hoe je meer inkomsten kunt krijgen. Het hoofdstuk is gebaseerd op Ga hosselen, het boek dat Jeanine Schreurs, directeur van Stichting LIFT schreef over ondernemend leven. 
 


Goed met groen

CO2-uitstoot besparen? MilieuCentraal heeft uitgerekend hoe je de grootste klappers kunt maken. Lees er alles over in deze blog.
 


Goed met geld

Dora-besparen.nl is een website waarop ‘besparen, leven, genieten’ centraal staan. Elke week vind je op de site een recept met ingrediënten die vaak in de pakketten van de Voedselbank voorkomen. Eerdere recepten zijn terug te vinden met de tag ‘voedselbankrecepten’.

 


Goed in je vel

Julie en Peek hadden een koophuis, een drukke baan en de stress die daarbij kwam kijken. Ze besloten het roer om te gooien, verkochten hun huis en werden nomaden. In Den Haag. Hier kun je een interview met hen lezen.

 

Website
Facebook
Blog
Email
Copyright © 2018  Stichting LIFT  Alle rechten voorbehouden.
www.liftjeleven.nu

Ons mailadres:
info@stichtinglift.nl

Gegevens wijzigen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp