Copy
Butlletí 40 - Juny 2019
SI ARRIBA EL FOC, ESTÀS PREPARAT ?
Durant els mesos d’estiu, a part d’un increment substancial de les temperatures, la humitat baixa a mínims anuals. Això, juntament amb un tipus de vegetació fàcilment inflamable, comporta que determinats treballs, com la sega del cereal, tingui un risc molt elevat d’incendi especialment en unes determinades franges horàries. Repassa les obligacions en els treballs de recol·lecció de cereal, així com un seguit de recomanacions per minimitzar el risc d’incendi en el camp. Més informació. 
Si arriba el foc, estàs preparat ?
LES DEJECCIONS RAMADERES MILLOREN LA QUALITAT DEL SÒL AGRÍCOLA
Des del punt de vista de producció agrícola, interessa disposar d’un sòl fèrtil. La fertilitat d’un sòl no s’interpreta només com una abundància de nutrients per les plantes sinó que contempla també altres aspectes que, de forma directa o indirecta, poden afectar la disponibilitat de nutrients pels cultius. En general, es parla de tres tipus de fertilitat d’un sòl: química, física i biològica. S’han de contemplar de forma conjunta, no aïllada, i els tres tipus estan fortament relacionats entre ells. Més informació. 
EL MANEIG DE LA PALLA DEL CEREAL D’HIVERN
La palla aporta matèria orgànica al sòl i és una font de nutrients. Per tant, la seva incorporació pot afavorir la millora de la qualitat del sòl, el que fa que cada vegada més agricultors valorin la seva incorporació en lloc d’empacar-la i retira-la de la parcel·la. Tot i així, també és important valorar altres aspectes a l’hora de determinar l’estratègia de maneig, com pot ser la presència de malalties al cereal i com pot afectar als cultius posteriors. Més informació. 
SAPS COM REGULAR CORRECTAMENT LA RECOL·LECTORA ?
Tot operador de segadora-recol·lectora, a part de conèixer les parts i les funcionalitats de la màquina, també ha de tenir en compte la regulació corresponent segons les condicions de cultiu. Saber realitzar de manera correcta aquesta regulació té un seguit d’avantatges com l’optimització de costos, la reducció del consum de combustible, la reducció de la pèrdua de gra, així com l’obtenció d’un producte de més qualitat. Més informació.
AMARANTHUS PALMERI: UNA NOVA MALA HERBA INVASORA
L’Amaranthus palmeri és una mala herba dicotiledònia molt problemàtica dels cultius que es comporta com una mala herba invasora en les nostres condicions. En altres zones del món és una de les males herbes més problemàtiques dels conreus amb una alta capacitat d’expandir-se. En altres països s’ha estimat que pot provocar pèrdues de rendiment superiors al 91% en blat de moro i superiors al 79% en soja. És molt adaptable, produeix molta llavor, és competidora, agressiva i resistent als herbicides. Saps com es pot combatre ?   Més informació.
LA CENDROSA EN EL PÈSOL PROTEAGINÓS
COM AFAVORIR UNA BONA CONSERVACIÓ DEL GRA EN PRODUCCIÓ ECOLÒGICA
En producció ecològica esdevé imprescindible implementar totes les mesures preventives possibles per tal de mantenir la conservació del gra en el millor estat possible ja que l’ús de productes fitosanitaris està molt limitat. Quina és la temperatura i el percentatge d’humitat del gra recomanats en el moment d’entrar al magatzem? Com podem fer l’assecat i refredament del gra? Quins productes fitosanitaris podem utilitzar en producció ecològica?  Més informació. 
MÉS QUE UNA IMATGE: OPORTUNITATS I REPTES EN TELEDETECCIÓ 
Avui en dia es disposa de tecnologia que pot proporcionar informació concreta, precisa, en el moment adequat i d'una forma molt eficient. El blat de moro és un cultiu en el que la teledetecció pot ser de gran utilitat durant tot el cicle de desenvolupament. Es pot millorar la productivitat, l'ús de fertilitzants, la gestió del reg o facilitar la logística del cultiu. Més informació. 
Website
Email
YouTube
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Conforme a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, li comuniquem que la seva adreça de correu electrònic forma part del nostre fitxer automatitzat amb l'objectiu de poder mantenir el contacte amb vostè. Si desitja oposar-se, accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades, posi's en contacte a l'email butlleti.extensius@irta.cat Per a esborrar-se faci clic en l'opció que pot trobar en aquest mateix butlletí. La informació transmesa tant en aquest missatge com en els annexos que pogués incloure, va dirigida únicament a la persona o entitat que es mostra com destinatari i pot contenir dades confidencials o privilegiades.Tota revisió, retransmissió, disseminació o altre ús o acció no autoritzada de la informació que conté per part de persones o entitats distintes al destinatari està legalment prohibida.
CANCELAR SUBSCRIPCIÓ


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació Mas Badia · Mas Badia · La Tallada d'Empordà, 17134 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp