Copy
Butlletí 31 - Setembre 2018
EQUIPS I MAQUINÀRIA PER A APLICACIONS EFICIENTS DE DEJECCIONS LÍQUIDES
Per una aplicació de dejeccions líquides adequada i sostenible, s’han d’utilitzar equips que permetin conèixer el contingut en nutrients de les dejeccions, aplicar dosis baixes i uniformes.
En aquesta guia es presenten diferents opcions que permeten avançar en una aplicació més eficient de les dejeccions líquides.
 
Més informació. 
ASPECTES A CONSIDERAR EN LA FERTILITZACIÓ DE LA COLZA I EL RAIGRÀS
Encarar correctament la fertilització d'aquests cultius passa per, en la colza, ajustar les aplicacions per assolir un creixement adequat a sortida d'hivern i, en el raigràs, fraccionar les aplicacions al llarg de tot el cultiu. En els nous fulls informatius dels Plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya se'n donen més detalls. Podeu consultar els fulls amb informació sobre la fertilització de la colza en presembra i estratègies de fertilització del raigràs per a les Comarques Gironines, Osona i el Vallès.
VARIETATS DE COLZA DE LA XARXA GENVCE. ELS RESULTATS CONJUNTS D'ESPANYA
Es presenten els resultats productius de les varietats de colza assajades a nivell estatal en el marc de la xarxa GENVCE. Entre les varietats assajades durant tres campanyes ES IMPERIO i ASTRONOM han estat les que s’han situat en més assaigs en el tercil més productiu. Més informació.  
VARIETATS DE BLAT TOU DE SEMBRA DE TARDOR, UN AUGMENT CONTINUAT DEL POTENCIAL PRODUCTIU
Es presenten els resultats productius de les varietats de blat tou de cicle llarg assajades a l´interior de Girona, els secans frescals i els secans semi frescals. Les que han mostrat una bona adaptació a totes les zones han estat BOTTICELLI, CHAMBO, FALADO, IPPON, MARCOPOLO,  RGT SOMONTANO, SOBERBIO i SOLEHIO. Més informació.  
VARIETATS D'ORDI PER A SEMBRES DE TARDOR, ADEQUAR EL CICLE A LA ZONA I LA DATA DE SEMBRA
Es presenten els resultats productius de les varietats d’ordi en sembres de tardor a totes les zones agroclimàtiques. Les varietats mostren una adaptació variable segons la zona; només GUSTAV, SCRABBLE i SHUFFLE estan entre les més productives en totes elles. Per això, en l’elecció de la varietat es necessari el coneixement del cicle, el qual ens marcarà per a cada zona la millor data de sembra. Més informació.  
VARIETATS DE TRITICALE DE CICLE LLARG I CURT
Es presenten els resultats productius de les varietats de triticale assajades a les zones de Girona interior i Girona litoral. Entre les varietats avaluades han destacat AMARILLO 105, BONDADOSO i VALEROSO a la zona de Girona interior, i VALEROSO a la zona del litoral de GironaMés informació.  
LA PRODUCCIÓ AUTÒCTONA DE LLÚPOL ES VIABLE A PETITA ESCALA
Per l’explotació del llúpol és necessari un clima humit amb temperatures suaus. Cal tenir en compte que es tracta d’un procés molt mecanitzat i delicat, que requereix atencions i tecnologies relativament complexes i molta mà d’obra.  Més informació. 
El DARP i l'IRTA treballen per incorporar nous cultius a Catalunya.
El cultiu del llúpol podria donar un valor afegit a la producció local de cervesa artesana.
EL CONREU DE LA SOJA,  UN CONREU ALTERNATIU 
Aquest cultiu pot tenir ara mateix un especial interès ja que la indústria catalana de fabricació de pinsos és clarament deficitària en proteïna vegetal d’origen autòcton, veient-se obligada a importar-ne la major part. D’altra banda, l’important creixement de la demanda de soja per al consum humà i les necessitats de la indústria transformadora en aquest sentit han fet que la cotització d’aquest producte s’hagi incrementat notablement els últims anys, oferint als productors una interessant rendibilitat del cultiu. Més informació. 
EL CULTIU DE LA CAMELINA, UNA ALTERNATIVA EN ELS TERRENYS MENYS FÈRTILS
La Camelina és una espècie oleaginosa, que s’adapta molt bé en terrenys àrids, amb poca aigua i sòls empobrits. Permet controlar plagues i males herbes resistents del cereal i deixa el sòl en bones condicions per el següent cultiu. Més informació. 
AMARANTHUS PALMERI: el nou blet del panís
Aquesta planta, que oscil·la entre els 0,3 i 3,5 metres, es comporta com una mala herba en els cultius, té un alt potencial de desenvolupar resistències als herbicides i ja està sent problemàtica en altres zones productores de blat de moro. Vols saber-ne més ? Més informació.  
RECOMEX OFEREIX INFORMACIÓ ALS PRODUCTORS PER A LA PROPERA CAMPANYA 
La jornada celebrada el passat dimecres 5 a Calaf tenia com a objectiu fer arribar als productors la informació necessària en el moment en que s’han de prendre decisions per a la següent campanya. Els continguts es van dividir en quatre blocs: material vegetal, fertilització, desherbatge i protecció fitosanitària. A banda de presentar els resultats de la recerca i la innovació, s’hi va destacar la disminució del pes específic en cereals d’hivern o les plagues i malalties que han tingut més incidència durant aquesta campanya. Pots ampliar la informació a la nota de premsa de la jornada. També pots descarregar-te la documentació que es va entregar en format digital o bé recuperar el vídeo de  la jornada que es va emetre en directe pel canal de youtube de l'IRTA.  
Jornada EL BLAT DE MORO EN UNA ROTACIÓ SOSTENIBLE
El proper dimarts 25 de setembre, es realitzarà a Santa Pau (Garrotxa) una jornada sobre els beneficis de les rotacions, tant a nivell agronòmic com a nivell ambiental.  Més informació.  
Website
Email
YouTube
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Conforme a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, li comuniquem que la seva adreça de correu electrònic forma part del nostre fitxer automatitzat amb l'objectiu de poder mantenir el contacte amb vostè. Si desitja oposar-se, accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades, posi's en contacte a l'email butlleti.extensius@irta.cat Per a esborrar-se faci clic en l'opció que pot trobar en aquest mateix butlletí. La informació transmesa tant en aquest missatge com en els annexos que pogués incloure, va dirigida únicament a la persona o entitat que es mostra com destinatari i pot contenir dades confidencials o privilegiades.Tota revisió, retransmissió, disseminació o altre ús o acció no autoritzada de la informació que conté per part de persones o entitats distintes al destinatari està legalment prohibida.
CANCELAR SUBSCRIPCIÓ


This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació Mas Badia · Mas Badia · La Tallada d'Empordà, 17134 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp