Copy
Met o.a. vrijdag 2 september: Start seizoen Maarn Wijzer!
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuw seizoen, nieuwe nieuwsbrief en natuurlijk nieuwe ontwikkelingen:
Het was wat stil de afgelopen weken, maar dat is ook wel kenmerkend voor de zomerperiode. Na zes weken sluiting is alles echter weer in volle bedrijvigheid. Het team van Sandra is al weer volop aan de slag en daar zijn we enorm blij mee.

Nieuwe huurders
Vlak voor de zomer mochten we het Regionaal Bureau voor Toerisme welkom heten als nieuwe huurder en het RBT heeft zich werkelijk prachtig gehuisvest. Het is een erg mooi kantoor geworden en we zijn er trots op hen als huurder te hebben. Michiel van de Schaaf en team: Welkom! 

Inmiddels is ook het Sociaal Dorpsteam neergestreken in De Twee Marken en hoewel het team in eerste instantie bij de Bibliotheek inhuisde, bleek hun ruimtebehoefte toch breder. Waarmee we het Sociaal Dorpsteam ook welkom heten als nieuwe huurder! Zij zijn voor ons een belangrijke toevoeging voor de functie van het Dorpshuis, ook als plek voor maatschappelijk belangrijke organisaties.

Vrijdag 2 september aanstaande: Komt Allen!
Komende vrijdag 2 september organiseert Maarn Wijzer de jaarlijkse en inmiddels befaamde “Uit-markt”- Maarn-Maarsbergen. Dé start van het culturele en cursussen-seizoen. In een hele gezellige en feestelijke setting presenteren allerlei partijen en verenigingen zichzelf en hun aanbod op het gebied van cursussen, workshops, voorstellingen etc. (wist je datje: Maarn-Maarsbergen heeft meer dan 80 verenigingen!) Wij zijn in onze dorpen zeldzaam actief met elkaar en dat mogen we vieren ook, geen mooier moment dan de start van het nieuwe Maarn Wijzer seizoen. Vrijdag a.s. van 19.00 tot 20.30u, met om 19.30 de kindervoorstelling.

Jeu de Boules
Speciale aandacht willen we wel geven aan het volgende:
Maarn heeft twee unieke Jeu de Boules banen. Velen denken daarbij alleen aan een vakantiespel. Maar in Maarn wordt al tientallen jaren door een groep dames en heren Jeu de Boules gespeeld op de prachtige banen naast de sporthal van het dorpshuis. Kom kijken en meespelen.  Cursus: elke vrijdag vanaf 10 uur. Kosten nihil. Inlichtingen: Henk Ferwerda 0343-442273. Prachtig voor de nazomer.

MFA ontwikkelingen:
Het is wat stil geweest naar buiten toe, maar een broedende kip moet je niet storen, wordt wel eens gezegd. Wie de raadsvergaderingen in het oog heeft gehouden, heeft echter al wel wat meegekregen van de inspanningen die wij ons getroosten om het Dorpshuis voor Maarn te behouden. In het kort: er is een intensief en zeer goed contact met de beide scholen (De Ladder en De Meent) over hoe we samen een nieuwe Multi-Functionele-Accommodatie (MFA) kunnen vormgeven. Voor nu is dat vooral een verkenning op de haalbaarheid. Beide scholen hebben wensen over hun eigen identiteit en samenwerking. Evenzo geldt dat voor het Dorpshuis. We zijn met elkaar in gesprek of en hoe deze wensen en voorwaarden te combineren zijn. Vervolgens moet de nieuwe combinatie ook nog betaalbaar en toekomstbestendig zijn. Daarbij is er ook goede afstemming met de gemeente en merken wij een grote bereidheid om te zorgen dat het Dorpshuis behouden blijft én beide scholen een goede plek krijgen.

In het najaar gaat een eerste verkenning over de mogelijkheden naar de raad. Zij zal bepalen of de ingeslagen weg ook voor de gemeente haalbaar is. Intussen willen wij dit alles gezamenlijk doen: mét inwoners en direct omwonenden. Op 27 september zijn wij als bestuur en scholen aanwezig bij het dorpsgesprek om inwoners bij te praten, van gedachten te wisselen en inzicht te geven in het vervolg. U bent van harte welkom.

Graag tot vrijdag bij de opening van het seizoen van Maarn Wijzer of anders tot een volgende ontmoeting in het Dorpshuis!
 
Maarn Wijzer heeft een prachtige nieuwe facebook pagina.
Bekijk deze hier en Liken wordt erg leuk gevonden!
Sinds kort kunt u als gast van de Heuvelrug genieten van Vorstelijk Veel Voordeel! Met de speciale Heuvelrug VIP card. Bekijk de prachtige aanbiedingen!
Aanvragen kan hier. Voor meer informatie als ondernemer of deelnemen? Klik dan hier.
Copyright © 2016 Dorpshuis De Twee Marken Maarn-Maarsbergen, All rights reserved.


Wilt u uw mailvoorkeuren wijzigen?
Hier kunt u uw mailadres-voorkeur wijzigen of uitschrijven van deze lijst

Email Marketing Powered by MailChimp