Copy

nieuwsbrief 2 van Daniël & Uci
maart 2017 , jg.5

       optie : lees in je webbrowser
Gij omgeeft ons van achteren en van voren en Gij legt Uw hand op ons.
Het begrijpen is ons te wonderbaar , te verheven , wij kunnen er niet bij.
 
(Psalm 139:5-6)
wij
 
Wat is het alweer een grote eer om u, <<First Name>> , volgend heuglijk nieuws te laten geworden. Onze dochter


 
Ribka
Ribka Van Laeken

is op zaterdag 18/3/2017 om 15.55u geboren. Uci heeft na een strijd van enkele uren ons 2e babytje op deze wereld gezet.
Ribka is 49 cm groot en weegt 3.8kg! de bevalling is heel goed gegaan met de professionele hulp van de vroedvrouwen in de bevallingskliniek Dahlia in Sanggau.

Suikerbonen en Limburgse vlaai kennen ze hier niet , maar wie wil mag zeker even 'op de koffie' komen. Laat u niet afschrikken door de 11.000 km lange reis. U kan tegelijkertijd de 120 andere kids van New Hope Ministry begroeten , en eventueel één van de 17.000 andere eilanden van Indonesië bezoeken.
New Hope leidersteam in close-up : vlnr. bovenaan eerst
- Rossi , zus van Uci , sinds begin dit jaar in ons team na haar universitaire opleiding lerares engels
- Uci , Ethan en ikzelf (Uci woont hier ondertussen 18 jaar nu !) , Ethan 15 maanden en ikzelf 3.5 jaar
- Marsia , doet reeds haar 2e jaar als leidster , dikke vriend van Ethan
- tante Heidi en oom Wolfgang , hoofdleiders van New Hope Ministry sinds 2015 , resp. fervent tuinierder en multi-getalenteerde muzikant
- Renita , godsdienstlerares , doet reeds haar 2e jaar als leidster
- Eta , de jongste van ons team , in haar 1e dienstjaar
- Tiurma , leidster die de verantwoordelijkheid heeft over onze 17 lagere-school-kids en ook met hun samenwoont , reeds 2 jaar in het team
- Yassima , reeds 2 jaar in het team , grote zus van 2 kids hier (Nindi & Kumar)
- Eva , volgt een hogeschool-opleiding als verpleegster , zit nu in haar 3e en laatste jaar , komt eind dit jaar terug in de ministry dienen
- Ayu , volgt sinds vorig jaar een universitaire opleiding economie , zij zal dus nog minstens 3 jaar in de hoofdstad verblijven vooraleer ze terugkomt
- Adit & Apriana , resp. pastor en godsdienstlerares , alsook gemeenteleiders van een dorpskerk enkele uren verderop (ook Apriana woont hier reeds 18 jaar)
leidersteam 2017
SPONSORING = we doen het SAMEN

Beste <<First Name>> , wij vragen u om serieus te overwegen om New Hope te helpen ! Wij hebben uw hulp nodig om nog meer doelgericht  te kunnen opvoeden en onderwijzen.
U heeft de mogelijkheid om
- een kind te sponsoren (30€/maand)
- een eigen geïnitieerd sponsor-project te starten 

(bvb. wedstrijd , verkoop , benefiet)
- een universitaire opleiding te sponsoren (125€/maand)

Het universitair verder studeren is uiteraard slechts weinig van onze sponsorkinderen gegund. Het geld dat daar voor nodig is , en dat voor minstens 4 opeenvolgende jaren , maakt de kans op verderstuderen zo goed als onbestaande. Bid met ons mee dat toch meer jongeren deze droom gerealiseerd kunnen zien worden , omdat hun God voorziet !

Ook zoeken wij sponsorgeld voor de aankoop van werkgereedschap
- cementmolen , elektrisch , 120L , kostprijs: 530 

- slijptol , 23cm schijf , kostprijs: 166 

Wij willen u graag informeren wat betreft onze shopping-list. Onze tools worden in Maleisië aangekocht omdat daar het kwaliteits-bekende merk Bosch te krijgen is. Intensief gebruik vereist dat wij kwalitatief gereedschap dienen aan te kopen waar garantie op is èn waarbij professionele herstelling mogelijk is - indien nodig.
Wij weten dat de Heer op Zijn tijd voorziet , en dat we mogen ontvangen als we vragen.

(Gij hebt niets, omdat gij niet bidt. Of gij bidt wel, maar gij ontvangt niet, doordat gij verkeerd bidt, om het in uw hartstochten door te brengen. Jak.4:3-4)
 
Heeft u vragen hierover, aarzel niet
daniel.vanlaeken@world-outreach.com
WhatsApp +6281348076914


Wij bidden voor Gods leiding over uw initiatieven en bidden u Zijn liefdevolle zegen toe.
Dit erg korte rubriekje is deze keer bestemd voor de praktische werken die de afgelopen weken zijn uitgevoerd. Erg kort wil echter niet zeggen dat er maar weinig gewerkt is ;-)
Ik wil u de saaie details en sombere foto's besparen betreffende het vervangen van doorgeroeste dakgoten en regenafvoeren , alsook het reinigen en renoveren van een lekke ondergrondse regenwater-bunker.
Hopelijk tegen volgende nieuwsbrief weer wat interessantere werkzaamheden in uitvoering 
Eind januari had ik het voorrecht om eventjes 'op bezoek te gaan' bij mijn vele vrienden in Living Waters Village. Samen met 9 anderen die zich allemaal in de huurauto wisten te puzzelen , reden we bijna 5 uren tot op onze bijzondere bestemming in de jungle van Kalimantan. Steeds weer bijzonder om daar naartoe te gaan! Het doel van deze trip (slechts 1 overnachting daar) was om enkele van onze eindejaarsstudenten èn enkele jonge leiders (alsook onze Duitse bezoeker) een unieke kans te bieden om deze enorm grote ministry (meer dan 500 kinderen!) te 'bezichtigen' , samen biddende dat God op een heel persoonlijke manier ieders hart zou bepalen bij wat het wil zeggen om "op vrijwillige basis" als leid(st)er in een christelijke kinderministry te dienen. In de 30 uren dat we daar op het terrein verbleven hadden we allen de opdracht om aan één van de leiders daar een getuigenis te vragen èn daar een samenvatting van op papier te zetten. Daarnaast hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om tijdens de zondagochtenddienst (600 personen in hun overvolle kerk!) een optreden te doen , een aanbiddingslied te zingen. Wij danken de Heer voor deze excursie en deze bijzondere ervaring. Het is vast en zeker voor herhaling vatbaar , met een volgende lichting "afstuderenden".

vlnr-bovenaan eerst ; Danië, Johnny , Edo , Theo , Eta , Diyah , Ila , Yassima , Ita en Cinda
LWV trip
Niet voor gevoelige lezers !! Een waargebeurd jungle-verhaal ....
De dag na Valentijn beviel onze kat Molly van 3 kittens. Rossi en ikzelf hebben haar die ochtend als ware 'vroedvrouwen' bijgestaan , want het lukte niet zo goed. Eentje hebben we er zelfs aan de staart moeten uittrekken , want dat kwam met de staart eerst en bleef steken. Een ander hebben we moeten beademen met een rietje want dat besefte nog niet goed dat ze reeds geboren was. Op het einde van de dag besloten we om de kittens samen met de mama in hun kartonnen doos in onze buitenkamer te zetten , achterkant van ons huisje. De kittens waren nog wat vies , en maar half schoongelikt door Molly , die blijkbaar ook nog een beetje versuft was. 
Om 1u30 's nachts gaat Uci naar het toilet en denkt 'ik check eerst even bij de katjes'. Ze doet de deur open en schreeuwt het uit. Komt onze slaapkamer binnengestormd en volledig over haar toeren roept ze "kom vlug , help , help!!" Ik wist niet wat te verwachten , maar hier was ik niet op voorbereid: duizenden vuurmieren waren de kittens levend aan het oppeuzelen. Uci rent er tussendoor (alhoewel die beestjes flink kunnen bijten - daar ben je een paar dagen zoet mee met zo'n mierenbeet) en grijpt één voor één de kittens van onder de hoopjes mieren vandaan , en ik ......  "ik stond erbij en keek ernaar" , zeg maar. Ik zei tegen haar "gooi ze hier in de badkamer". Daar hebben we de mieren van hun afgeschud en doodgeslaan. Toen werd pas duidelijk hoe gruwelijk deze gebeurtenis was. De voetjes waren bij 2 van de 3 al weggeknabbeld , enkele pootjes waren al tot op het bot verorberd. Eentje was al een oogje kwijt , enz... Bah , wij voelden onze maag omkeren.
De kittens leefden nog , maar 's ochtends na wat overleg hebben we besloten om ze uit hun lijden te verlossen. Twee van de drie die er het ergst aan toe waren , heb ik in een emmer water ondergehouden. Het 3e katje , dachten wij .... zal het misschien toch halen , maar enkele uren later was het vanzelf gestorven. Die vuurmieren spuiten een gif in als ze bijten , dat is waarschijnlijk een dodelijke dosis geweest na honderden beten.
Ook Molly , de mama-kat "stond erbij en keek ernaar". Dat beestje besefte niet wat er aan het gebeuren was , denken we , of had zelf schrik om iets te doen. 
De volgende dracht kittens zetten we zeker niet meer in onze buitenkamer !
De gebedsmotor :
  • bid voor meer kindsponsors voor New Hope Ministry ; er zijn nog altijd kinderen die nog geen persoonlijke sponsor hebben !
  • dank God want Uci haar mama , die onlangs even 2 nachten werd opgenomen in het ziekenhuis owv een asthma-aanval , is nu terug gezond en fit.
  • bid voor Ribka en Ethan  , alsook voor de mama die herstellende is van de bevalling.
  • dank God voor het beddenproject van de zondagsschool van het Evangeliehuis in Houthalen. Hun actie loopt nog steeds , maar zij hebben nu al een aardig bedrag verzameld , waarmee wij straks enkele nieuwe bedden kunnen aankopen. Ook organiseren zij een rommelmarkt tvv. deze actie op 25 juni (meer info via de FB-link onderaan deze nieuwsbrief)
  • dank de Heer zonder ophouden ! (1 Tes.5:17)

Jezus Christus werd geslacht en Hij heeft ons voor God gekocht , met Zijn bloed , uit elke stam en taal en volk en natie. 
.   (naar Openbaring 5:9)

U kan onze bediening steunen via
IBAN : BE15 235 0186258 30
BIC : GEBABEBB
Vermeld uw naam a.u.b.
of via deze link
zeer aanbevolen ; the Bible project
rommelmarkt 25 juni 2017 Houthalen
Copyright © 2017 Living Waters Village Borneo, Alle rechten voorbehouden.


Stuur onze nieuwsbrief naar een vriend(in)

Wil u graag wijzigen hoe u voortaan onze email ontvangt?
U kan uw profiel aanpassen of uzelf uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp