Copy
Hämeenraitin uutiskirje 2/2016
Lue selaimessa >>

Rahoituspäätöksiä tehty Hämeessä jo mukavasti

Hämeen ELY-keskus on tehnyt jo melkein 60 rahoituspäätöstä maaseutuohjelmasta rahoitettavista hankkeista ja yritystuista Hämeessä. ELY-keskukselta rahoituspäätöksen on tähän mennessä saanut kuusi alueellista hanketta. Hankkeet edustavat monipuolisesti Hämeen maaseutusuunnitelman painopistealueita - mm. ruokaketju, matkailu ja uusiutuva energia. Yritystukipäätöksiä oli toukokuun loppupuolella tehty 18. Kanta-Hämeeseen ja Päijät-Hämeeseen on kumpaankin myönnetty yhdeksän investointitukea, joista suurin osa on kone- ja laiteinvestointeja.

Linnaseudun rahoittamista hankkeista ELY-keskuksen päätöksen on saanut kolme yritysrahoitusta ja reilut 15 hanketukea. EMO ry:llä rahoituspäätöksen on saanut vajaa kymmenen yleishyödyllistä hanketta, LounaPlussalla hankepäätöksiä on neljä, Etpähällä kolme ja Päijänne-Leaderilla kaksi.

Millaiset hankkeet ovat saaneet rahoitusta?
Tutustu niihin tarkemmin Hämeenraitin hankerekisterissä >> 

Juhlatalorekisteri julkaistu
 

Hämeenlinnan seudulla toimivien yhteisöllisten juhlatalojen ja kokoustilojen rekisteri on julkaistu sekä esitteenä että verkossa. Rekisteristä löydät tilat niin suuriin kuin pieniin juhliin. Esittettä jaetaan alueen kirjastoissa, kunnanvirastoissa, palvelupisteissä, matkailuinfoissa sekä tapahtumissa.  Rekisteriä ylläpitää Linnaseutu ry:n Kylistä pitäjiin -hanke.

Tutustu Juhlatalorekisteriin tästä >>

Kotikylä-lehti ilmestyi

 
Kotikylä on Hämeenlinnan seudulla ilmestyvä paikallistoiminnan oma tiedotuslehti, joka kokoaa seudun kylien, asukkaiden ja yhdistysten kuulumiset yksiin kansiin. Mukana on myös kylien yhdistysten kesätapahtuma-kalenteri. Julkaisijana on Linnaseutu ry:n Kylistä pitäjiin -hanke. Kotikylä lehti on jaossa mm. kirjastoissa, kunnanvirastoissa ja matkailuinfoissa.

Lue lehti sähköisenä tästä >>

 

Etelä-Päijänteen matkailukartta nyt verkossa


Visitpaijanne.fi-sivuilla on julkaistu Etelä-Päijänteen matkailukartta. Kartasta voi valita
näytettävät kohteet ja palvelut kuten majoituksen, ravintolat, retkeilyreitit tai nähtävyydet.
Kartasta on myös mahdollista saada html-koodi, jolla sen saa upotettua vaikkapa omille verkkosivuille. Ja tietysti kartta toimii mobiilisti.
Etelä-Päijänteen matkailukarttaa ylläpitää Reitit menestykseen -matkailuhanke. 

Tutustu Etelä-Päijänteen matkailukarttaan tästä >> 

 

Twinwood tähtää
Ruotsin markkinoille
 

Hämeenkoskelainen Twinwood on suunnitellut ja kehittänyt uuden parvekeoven, jota valmistetaan yrityksen tiloissa. Ovea tehdään Ruotsin markkinoille. Hämeen ELY-keskus myönsi Twinwoodille investointitukea CNC-työstökoneeseen.

Lue Twinwoodin tarina tästä >>

Hämeessä etsitään
biotalouden innovaatioita


Anne-Maria Tuomala on aloittanut työt Hämeen ELY-keskuksessa innovaatio-asiantuntijana. Työalueena hänellä on sekä Kanta- että Päijät-Häme. Lue jutusta, mitä Tuomalan työhön kuuluu ja millä keinoin biotalouden innovaatioita meillä Hämeessä nyt etsitään.

Silta työelämään luo työmahdollisuuksia nuorille
 

Nuorten oma Leijonanluola, Duunirinki sekä Arvokasta aikaa vanhuksille. Tuuloksen 4H-yhdistys on kehittänyt ja luonut nuorille monta kosketuspintaa työhön ja yrittäjyyteen.
Silta työelämään -hanke toimii Hauhon, Tuuloksen ja Lammin alueella ja se tavoittaa toiminnallaan yli 500 nuorta. Toimintaa rahoittaa Leader Linnaseutu.

Lue lisää toiminnasta >>

 

Suunnistuskartta syntyy maastossa ja ruudulla


Jokainen on varmasti nähnyt 
suunnistajia kartta kädessä rasteilla tai suunnistanut itse. Mutta kuinka moni tietää mitä kaikkea vaaditaan, että yksi suunnistuskartta saa muotonsa? Pixmap Oy:n toimintaa on tuettu maaseutura-hastosta. Yritys on saanut  investointitukea uuteen laitteistoon Leader-ryhmä Etpähä ry:stä.

Lokaali eli valtakunnalliset kyläpäivät järjestetään tänä vuonna Heinolassa. Syyskuun 10.-11. päivä järjestettävä tapahtuma kerää Heinolaan maaseudun ja kylien toimijoita sekä paikallisesta kehittämisestä kiinnostuneita ihmisiä.

Katso koko ohjelma tästä ja ilmoittaudu mukaan >>Hämeen nopeet eli linkit ja vinkit maaseudun tapahtumiin ja toimintaan Hämeessä

Blogissa: Ruisleipää ja sirkushuveja
Lue kirjoitus tästä >>

Tapahtumat: Avoimet ovet Päijännetalolla 11.6. / Päijänne-Leader
Lue lisää >>

Tapahtumat: Avoimet kylät valtaavat Hämeen 11.6.
Katso tästä Hämeen Avoimet kylät -päivän ohjelma
Katso tästä Päijät-Hämeen Avoimet kylät -päivän ohjelma

Tapahtumat: Muista MANSIKKI eli lasten maaseututapahtuma syyskuussa Jokioisilla!
Lue lisää >>

 
Hämeenraitin eli Maaseuturahoitus Hämeessä –hankkeen rahoittaa Hämeen ELY-keskus ja hallinnoijana toimii Linnaseutu ry. Käytännössä hanke on Hämeen ELY-keskuksen ja viiden hämäläisen Leader-ryhmän yhteishanke. Leader-ryhmistä mukana ovat
EMO ryEtpähä ryLinnaseutu ryLounaPlussa ry sekä Päijänne-Leader ry.

Lue lisää Hämeenraitista >>
Klikkaamalla karttaa saat sen isommaksi.


Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
www.hämeenraitti.fi
www.hämeenraitti.fi
Email
Email
Instagram
Instagram
Copyright © 2016 Hämeenraitti, Kaikki oikeudet pidätetään.


Osoitteemme:
Linnaseutu ry / Maaseuturahoitus Hämeessä
Pannujärventie 7
14820 Tuulos

Tilaa uutiskirje tästä
Muuta asetuksiasi tai peruuta uutiskirjeen tilaus

Email Marketing Powered by MailChimp