Copy
Beste lezers van deze nieuwsbrief van Schooldomein

In deze nieuwsbrief weer mooie innovaties vanuit de markt. De focus verschuift steeds meer ook van de bouw naar een goede inrichting. Het creëren van een duurzame en uitdagende leeromgeving draagt bij aan het welbevinden van leerlingen en docenten en daarmee de leerprestaties. De opdrachtgever van morgen heeft veel mogelijkheden om uit te kiezen. Professioneel opdrachtgeverschap vertaalt zich als “de goede vragen op het juiste moment stellen.” Keuze volop om tot een optimale oplossing te komen. Veel leesplezier gewenst..

Sibo Arbeek
Hoofdredacteur Schooldomein
IN DEZE NIEUWSBRIEF
Geslaagde expertmeeting
Renoveren voor toekomstgericht leren


Levendige debatten, inleidingen, tienminuten-gesprekken met experts en een rondleiding door de prachtig gerenoveerde CBS De Nieuwe Haven in Rotterdam. Dat waren de ingrediënten van de bijzonder geslaagde expertmeeting Renoveren voor toekomstgericht leren. 
Lees meer

 
Ecophon’s duurzame innovatie

Ecophon zet zich al jaren actief in voor het verbeteren van het binnenklimaat en met name de akoestiek. Uiteraard zijn duurzame oplossingen hier onlosmakelijk aan verbonden. Vanaf nu kan Ecophon voor haar zes grootste productfamilies EPD’s overleggen (Environmental Product Declarations).

Lees meer
Upgrade van tijdelijk naar permanent

Sluiten en verhuizen? Nieuwbouw? Of verbouwen en tijdelijk verhuizen? Toen het huurcontract van de  tijdelijk huisvesting voor een kinderopvangorganisatie afliep, kwamen deze vragen naar boven. Totdat BUKO Huisvesting liet zien hoe deze vragen tot een duurzame oplossing konden leiden.

Lees meer
 
Licht en lucht in de binnenstad

In Den Haag is het Christelijk Lyceum Zandvliet van start gegaan in haar nieuwe gebouw, ontworpen door DP6 architectuurstudio. Het nieuwe gebouw bevindt zich op een prachtige binnenstedelijke plek: met de voorgevel aan de Bezuidenhoutseweg en de achtergevel aan het Haagse Bos.

Lees meer
 
Energielabel voor schoolgebouwen verplicht?

Om een impuls te geven aan de uitvoering van het Energieakkoord, wordt de afgifte van een energielabel bij verkoop of verhuur van een pand door de Rijksoverheid gecontroleerd. Ook wordt er nu gesanctioneerd, door middel van soms forse geldboetes, bij het ontbreken ervan.

Lees meer
 
VANERUM iMO-LEARN
"Bewegend leren heeft de toekomst" 


Bewegen helpt ons om beter te leren. Daar zijn onderzoekers het over eens. Want bewegen verfrist naast het lichaam ook de geest. Vanerum is zich hiervan zeer bewust en is daarmee aan de slag gegaan. Het resultaat?  Een nieuw bewegend leren concept: de iMO-LEARN.

Lees meer
Realisatie onderwijs voor vluchtelingen Nijmegen

De 565 kinderen van vluchtelingen die tijdelijk verblijven op Heumensoord in Nijmegen, gingen na de kerstvakantie naar een speciaal voor hen ingerichte school. Het tijdelijke schoolgebouw voor basis- en voortgezet onderwijs moest in sneltreinvaart gereed worden gemaakt.
Lees meer
Onze opgave:
Het welzijn van Friese Poort


Waar kan de leeromgeving van Friese Poort slimmer en duurzamer? Vanuit die vraag ging DGMR-adviseur Rolf Drijfhout aan de slag. Het nieuwe gebouw Zorg en Welzijn van ROC Friese Poort moest niet alleen duurzaam, maar ook flexibel zijn.

Lees meer
 
Gispen en Mecanoo lanceren Room to learn

‘Room to learn’ is de naam die Gispen en Mecanoo hebben gegeven aan hun zoektocht naar de leeromgeving van de toekomst. Hoe ziet die ideale leeromgeving eruit? 
Op Roomtolearn.nl delen Gispen en Mecanoo hun visie en gezamenlijke stappen.
Lees meer
BENG-scholen komen eraan!

In 2020 (over 4 jaar!) is het zover! De EPC voor onderwijsfuncties wordt aangescherpt en gaat naar bijna nul. De BENG-scholen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) worden een feit. Hoe bereiden wij ons daar, als onderwijshuisvesting- en D&B-specialist op voor? Onder meer door kennis te verzamelen en ervaring op te doen. 

Lees meer
 
STALAD richt VLC Amersfoort in

5 november 2015 was de officiële opening van het grondig verbouwde schoolgebouw van het Van Lodensteincollege in Amersfoort. Het hoofdgebouw van het Reformatorische Van Lodensteincollege in Amersfoort is fors aangepakt en uitgebreid. STALAD heeft de inrichting van A tot Z begeleid en verzorgd. 

Lees meer
 
Team LIAG wint aanbesteding Tapijn Maastricht

Via een Europese aanbesteding is Team LIAG als winnaar uit de selectie gekomen voor de transformatie van de voormalige Tapijnkazerne in Maastricht. Het schetsontwerp is onlangs aan studenten en medewerkers van de Universiteit en bewoners van Maastricht gepresenteerd. 

Lees meer
 
Ahrend lanceert nieuwe website

Om u ook online nog beter van dienst te zijn, is de website van Ahrend volledig vernieuwd. Wij nodigen u van harte uit om de website natuurlijk zelf te ervaren en te kijken wat er allemaal veranderd is. Om u een klein beetje op weg te helpen geven wij u graag aan wat de belangrijkste verschillen zijn. 

Lees meer
 
Op zoek naar een unieke vloer
voor een speciale ruimte?


Flotex is een vloerbedekking van Forbo, bekend van Marmoleum, die de voordelen van een harde vloer combineert met de voordelen van een textiele vloer. En met deze vloer kunt u elk dessin kiezen dat u wenst, bijvoorbeeld voor de lerarenkamer of uw expositieruimte. 

Lees meer
 
Slim ontwerp met duurzame kwaliteit

Deze zomer opent de Pieter van der Plasschool haar deuren. Het nieuwe tweelaagse gebouw omvat een brede school van 3000 m² BVO. In het door RoosRos Architecten ontworpen gebouw, komen een basisschool, een kinderdagverblijf/peuterspeelzaal, een buitenschoolse opvang en een gymzaal. 

Lees meer
Met daglicht en frisse lucht doorgoten verkeersruimte!

In opdracht van en samen met opdrachtgever ROC van Amsterdam heeft Vink+Veenman b.v. zorggedragen voor de ver- en nieuwbouw van de Tobiasschool in Amsterdam. Architect van het project was RAU bv. Een modulaire lichtstraat van
VELUX zorgt voor daglicht en frisse lucht.
Lees meer
Nieuwe zelfklevende vloerbedekking

Snel, efficiënt, rendabel: Met nora nTx heeft nora flooring systems een toekomstgerichte en innovatieve legtechnologie op de markt gebracht. Het nieuwe systeem verkort de legtijd tot de helft en kan op alle gangbare ondergronden en zelfs op bestaande vloerbedekkingen worden gelegd.

Lees meer
 
'Huren als een eigenaar'

Energieneutrale Brede School Culemborg Oost wordt gerealiseerd met een bijzondere financieringsvorm. Pellikaan bouwt het Design & Build project, dat gerealiseerd wordt via de financieringsvorm 'Huren als een Eigenaar'. Een beheerstichting zal het gebouw verhuren aan de instellingen. 

Lees meer
 
PARTNERS VAN SCHOOLDOMEIN
Copyright © 2016 Schooldomein

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer of op een ander adres ontvangen??
Hier kunt u een ander e-mailadres opgeven of afmelden voor de nieuwbrief.