Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Nieuwsbrief 11 Spoorzone

[december 2020]
Via regelmatige nieuwsbrieven informeren wij je over ontwikkelingen in dit gebied. Heb je vragen? Stel ze gerust via het e-mailadres spoorzone@s-hertogenbosch.nl  

Knooppuntontwikkeling


We willen ’s-Hertogenbosch bereikbaar en leefbaar houden. Ook in de toekomst. Daarom maakten we afspraken met het Rijk over onder andere vernieuwingen rond en op het station in ’s-Hertogenbosch. Het Rijk, de gemeente en provincie Noord-Brabant leggen hiervoor budget opzij. 
We willen van ons station een mobiliteitshub maken. Veel reizigers en overstappers maken gebruik van het station. De ruimte is schaars en het station barst uit zijn voegen. De perrons zitten aan de maximale capaciteit en de voorzieningen zijn niet meer toereikend. Daar bovenop groeit dat aantal reizigers in het OV de komende jaren alleen maar door. 
Een plek waar reizigers comfortabel en snel de trein kunnen pakken. En aangenaam en veilig kunnen verblijven. Maar ook eenvoudig kunnen overstappen van fiets op bus of op een andere trein. En hun fiets veilig en goed kunnen stallen. Daarvoor komt er een nieuwe ondergrondse fietsenstalling aan de westzijde van het station.

Unaniem besluit voor EKP-terrein Noord

De nieuwbouw had, volgens sommige raadsleden, misschien nog een beetje hoger gekund, maar alle complimenten voor het plan voor het voormalige Expeditie Knooppunt van PostNL (EKP). Ambitieus, energiezuinig en duurzaam, met een mobiliteitsplan dat goed past op deze locatie nabij het centraal station. Maar vooral veel woningen: circa 820 stuks voor hoofdzakelijk 1- en 2 persoonshuishoudens en ruimte voor de kunstacademie. De raad stemde op 8 december dan ook unaniem in met de volgende stap: het vaststellen van het Ruimtelijk en Functioneel Kader en Beeldkwaliteitsplan EKP-terrein Noord.

Alle bouwplannen en het inrichtingsplan voor de openbare ruimte worden hier later aan getoetst. SDK Vastgoed gaat nu aan de slag met de uitwerking van het eerste deelgebied. In de loop van volgend jaar is meer bekend hoe de bebouwing langs de Nelson Mandelalaan eruit komt te zien.
Meer informatie lees je op www.denbosch.nl/ekp-terrein of www.ekp-denbosch.nl 

Ontwikkeling innovatiedistrict

 
In de vorige nieuwsbrief lieten we het eerste filmpje zien dat er is gemaakt. Inmiddels is er een vervolg waarin we marktpartijen laten zien wat de plannen en mogelijkheden zijn voor dit gebied. Bij deze de link naar dit filmpje. 

Een kerstgroet


De feestdagen zijn dit jaar bijzonder en verlopen anders dan we gewend zijn. We sluiten deze nieuwsbrief af met een kerstgroet: 

We wensen iedereen fijne feestdagen toe en vooral een gezonde start van het nieuwe jaar. Een jaar met mooie nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen in de Spoorzone. 
www.denbosch.nl/spoorzone

Email Marketing Powered by Mailchimp