Copy
Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden.

DE LIEFDE VAN JEZUS

Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden. Joh 15:13

De liefde van Jezus ontvangen


Jezus zei: Wie mijn geboden kent en zich eraan houdt, heeft mij lief. Wie mij liefheeft zal de liefde van mijn Vader en mij ontvangen, en ik zal mij aan hem bekend maken. Joh 14:21

Het is mijn lievelingsvers uit de Bijbel. Wat een rijke beloften zitten in dit vers.
 
Wie mij liefheeft, zegt Jezus. Zal de liefde van mijn Vader en mij ontvangen. Is dat niet waar we allemaal naar verlangen? De liefde van God ontvangen?

Steeds vaker word ik erbij bepaald hoe goed God is. Ja, zijn ware karakter is liefde. En als er iets is wat een mens blijvend veranderd, dan is het een ontmoeting met de liefde van God.

Wat is de weg naar het ontvangen en ervaren van Gods liefde? Het vers begint met Wie mijn geboden kent en zich daaraan houdt. 
Door Jezus woorden te lezen in de evangeliën leren we wat Hij zei. In Johannes hoofdstuk 15 vers 12 staat. Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben zoals ik jullie heb liefgehad. En Jullie zijn mijn vrienden wanneer je doet wat ik zeg. (vers 14) 

Het grote gebod waarin de hele wet wordt samengevat is dit: Mattheüs 22:37-39 Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf.

We worden opgeroepen om God lief te hebben en Hem ons hele hart te geven. Dat is één van de sleutel dingen die ik de afgelopen tijd geleerd heb. God zoekt een oprecht hart wat volledig van Hem is. 

Nauw verbonden met het liefhebben van God en het liefhebben van mensen is de vervulling met de Heilige Geest. In Galaten 5:22 lezen we over de allereerste vrucht die genoemd wordt en dat is liefde. 

Door tijd met God door te brengen. Door Hem te zoeken en te aanbidden, word je gevuld met Zijn Geest.Ik heb gemerkt dat door tijd door te brengen met God je ook liefde van Hem ontvangt. Het liefhebben van God en van mensen op eigen kracht lukt mij niet. Zelfs daar heb ik Hem voor nodig. Maar God geeft overvloedig als we Hem daarom vragen.

De belofte voor wie leert om lief te hebben is dat de Vader en Jezus door de Geest bij je komen wonen. Hoe bijzonder is dat? God van hemel en aarde wil wonen in jouw en mijn hart. 

Verder belooft Jezus dat Hij zich bekend zal maken. Dat is waar ik me naar uitstrek. Het kennen en liefhebben van Hem die Zijn leven gaf voor mij. Het is onze roeping en ik ben er van overtuigd dat het ook het enige is wat telt als we op een dag voor Hem staan.
Mag God je overvloedig zegenen met Zijn liefde, zodat je Hem persoonlijk zult ervaren. 

Gebed: "Heer leer ons liefhebben, zoals U ons heeft liefgehad. Amen."

Deze nieuwsbrief is geïnspireerd door hoofdstukken 14 t/m 17 van het Johannes evangelie. Het zal je bemoedigen om deze hoofdstukken te lezen. Er zit nog zoveel meer in wat Jezus tot ons wil zeggen.

Er bestaat een prachtige Nederlands ondertitelde film over Ian McCormack die op bijzondere wijze een ontmoeting heeft met Jezus. De liefde van Jezus heeft zijn leven totaal veranderd! Bekijk/download hier de gratis film. Een absolute aanrader.

Heb je de vorige nieuwsbrief over de liefde van God de Vader gemist? Dan kun je deze hier terug lezen.

Marc van Tilburg
www.bestaatgod.net
Jezus film
Film: Ian ontvangt de liefde van Jezus

Links

  1. Artikel op website
  2. Pagina over Jezus
  3. Voorschriften van Jezus

No longer slaves

Prachtig lied. Een kind van God zijn.
Bekijk hier

Gratis film. TIP!

Waargebeurd. Ian ontmoet Jezus.
Bekijk hier
Copyright © 2016 BestaatGod.net, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp
Volg op Twitter
Volg op Facebook
Doorsturen naar een vriend
E-mail voorkeuren
Afmelden van deze lijst