Copy
#10 Noutăți și povești de succes Re>Patriot
View this email in your browser
AVEM UN SINGUR IDEAL DE ATINS, O SINGURĂ ȘI PUTERNICĂ ROMÂNIE!

Pe 11 decembrie 2016 românii de pretutindeni își votează Senatorii și Deputații pentru următorii 4 ani, prin votul pe liste, vot care a funcționat în România și până în 2004. Revenirea la votul pe liste, după renunțarea la votul uninominal, aduce și scăderea cu 122 a numărului de parlamentari. Practic, vor fi aleși 330 de deputați și 136 de Senatori.

Contează să îți exprimi dreptul la vot! Motivele pentru care votăm sunt personale, fie emoționale, fie raționale, sunt argumentate sau nu, sunt justificate sau nu. Dar, înainte de toate, au un numitor comun: implicarea! 

Conform legislaţiei în vigoare, în afara ţării, la alegerile pentru din 
11 decembrie 2016 pot vota cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării. Vă recomandăm să consultați „Ghidul alegătorului român în străinătate” aici: http://www.mae.ro/parlamentare-2016.

RePatriot | De la Roma la Alba Iulia


Acțiunea RePatriot “Repatriere prin antreprenoriat” s-a încheiat cu success după 3 zile de conferințe, întâlniri și discuții  aplicate cu antreprenori români din Italia, Grecia, Spania și Franța.

“Întâlnirea cu echipa RePatriot a fost un deplin succes și de mare interes în rândul comunității. Vom continua și cu alte inițiative împreună cu ei”, a declarat întreprinzătorul Valentin Făgărășian, cu afaceri în România și Italia, ambasador al RePatriot în Roma și Președintele Asociației Culturale a Roma&România. Citește mai multe aici.
 
Sondaj FNTM | Vrei să fii Antreprenor


Birocrația, taxele și coruăția sunt principalele piedici în calea antreprenorilor! Vedeți mai jos cateva din rezultatele sondajului FNTM, dedicat intenției de a demara o afacere.
Din 1143 de respondenți 87.2% intenționează să lanseze o afacere în următorii 2 ani. Printre cele mai vizate domenii de activitate sunt: Comerț - 15.3%, Prestări servicii - 14.9% și Turism - 13.4%.
Suma media considerată necesară demarării unei afaceri este de 62.300 euro.
83.7% consideră utilă participarea la un program de formare antreprenorială.

Descoperă mai multe în articol, aici.
Românii din Diaspora pot putea obține online datele de acces în sistem pentru a-și plăți prin internet amenzile, taxele și impozitele din România

Începând din 5 decembrie 2016 românii din Diaspora își vor putea lua user și parola pentru accesul în Ghișeul.ro folosindu-și cărțile de identitate și cardurile emise de banci din străinătate într-o experiență 100% online.

“Așa cum am anunțat în primavara acestui an am reușit simplificarea credențialelor pentru contribuabilii persoane fizice din România de a obține online datele de acces în Ghiseul.ro pentru a-și plăti prin internet amenzile, taxele și impozitele locale.
Așa cum am anunțat tot atunci acest serviciu va fi disponibil și românilor din Diaspora, care au de achitat în țară taxe și impozite locale sau amenzi auto”, 
Marius Bostan
Citește mai multe aici.

Urmărește-ne cu un Like pe Facebook! 
Facebook.com/repatriot
 
Copyright © 2016 Repatriot România,  All rights reserved. 
V-ați înscris pe website-ul repatriot.ro pentru a primi update-uri despre proiect
Dacă nu doriți să mai primiți aceste e-mailuri, puteți să vă updatați preferințele sau să vă dezabonați din această listă.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Repatriot România · 2-nd Dumbrava Rosie str. · Bucharest 020463 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp