Copy
#6 Noutăți și povești de succes Re>Patriot
View this email in your browser
DEBUTUL ZILELOR DIASPOREI, UN SUCCES!  
În perioada 13-21 august, în orașele Iași, Reșița, Oradea, Panciu și Făgăraș, s-a sărbătorit Zilele Diasporei. Acest șir de manifestări au venit  în urma Apelului lansat de Re>Patriot către primarii proaspăt aleși și ca o continuare firească a demersului proiectului, să se implice în dezvoltarea comunelor și orașelor pe care le conduc prin inițierea de programe pentru Diaspora și de a susține românii care doresc să se întoarcă în țară punându-le la dispoziție o platformă de dialog între autoritățile locale și ei și totodată, oferindu-le informaţii, consiliere și mentorat pentru acces rapid la oportunităţile din România.

În cadrul Zilelor Diasporei, printr-o serie de programe, seminarii și acțiuni diverse, românii din afara granițelor au avut ocazia să ia contact cu realitatea din prezent a țării, să descopere oportunitățile de investiție pe care România le oferă și să sărbătorească împreună cu conaționalii lor. Nu au mai existat două grupări – “noi, cei ramași” și “voi, cei plecați”, ci toți participanții au înteles că fiecare dintre noi avem și putem juca un rol important în dezvoltarea comunității noastre, indiferent de locul în care alegem să trăim și contribuția fiecăruia dintre noi va aduce beneficii tuturor. Ideile centrale ale tuturor discuțiilor oficiale care au avut loc în cadrul evenimentelor, au fost cele enunțate de Re>Patriot încă de la începutul activității noastre, respectiv: prin experiența acumulată peste hotare și prin viziunea lor occidentală, românii din Diaspora vor aduce plus valoare comunității în care s-au născut. Cu atât mai mult, investind în țara de origine, vor contribui la crearea de locuri de muncă, creșterea veniturilor locale, îmbunatățirea serviciilor prestate la nivel local, transferând totodată comunității locale din România know-how-ul cu care ei au intrat în contact în țările adoptive.

Prin realizarea tuturor acestor activități, am dorit să transmitem atât românilor plecați cât și autorităților și comunităților locale faptul că, accesată cu inteligența, Diaspora poate juca un rol major în dezvoltarea  comunităților si a României pe ansamblu.
Iată care au fost evenimentele principale din cadrul Zilelor Diasporei din cele 5 orașe.

Românii din străinătate care vor să se întoarcă în țară vor putea primi granturi de până la 90% din totalul investiţiei pentru a-și deschide o afacere, potrivit unui proiect de program guvernamental, care va fi lansat în dezbatere publică la începutul lunii septembrie.
Programul va fi implementat de Ministerul Fondurilor Europene și va avea un buget total de 30 de milioane de euro, care vor proveni din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman. Citește mai mult...

 

Ionel Cătălin Năsui este un tânăr care la vârsta de 18 ani a plecat în străinătate, în speranța că acolo va găsi și va duce un trăi mai bun.

“Nu mi-a fost ușor să-i las pe cei dragi în urmă, să plec cu lacrimi în ochi spre nicăieri, un drum plin cu speranță, cu o zi de maine incertă. Am ales acest drum pentru că acasă, nu aveam siguranța zilei de mâine. Îmi doream din tot sufletul să realizez ceva mai mult și știam că se poate”, spune Ion Năsui. Citește mai mult...

Urmărește-ne cu un Like pe Facebook! 
Facebook.com/repatriot
 
Copyright © 2016 Repatriot România,  All rights reserved. 
V-ați înscris pe website-ul repatriot.ro pentru a primi update-uri despre proiect
Dacă nu doriți să mai primiți aceste e-mailuri, puteți să vă updatați preferințele sau să vă dezabonați din această listă.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Repatriot Romania · 2-nd Dumbrava Rosie str. · Bucharest 020463 · Romania

Email Marketing Powered by MailChimp