Copy
#8 Noutăți și povești de succes Re>Patriot
View this email in your browser

În urma Summitului RePatriot, Dacian Cioloş susține misiunea #RePatriot și încurajeză prin platforma #România100 participarea Diasporei la reclădirea României pentru toți românii!

Acțiunea noastră inspiră administrația locală și centrală și suntem deciși ca până la Centenar să mobilizăm toate forțele pozitive ale românilor de pretutindeni pentru o Românie Unită și Prosperă!

REPATRIOT – SUSȚINE ROMÂNII CARE VOR SĂ REVINĂ ÎN ȚARĂ!
RePatriot Business Summit – Împreună pentru România a avut loc în perioada 5-9 octombrie 2016, în București și Delta Dunării. A fost un eveniment al mediului de afaceri românesc din ţară şi de peste hotare, al cărui obiectiv este încurajarea conectării românilor din Diaspora cu România. La eveniment au participat aproximativ 100 de antreprenori de succes din Diaspora și 130 de antreprenori și executivi din România, alături de reprezentanți de vârf ai autorităților centrale române. Scopul Business Summit a fost prezentarea oportunităților de investiții pe care România le oferă în acest moment și propunerea fructificării acestor oportunități de către antreprenorii români din Diaspora și antreprenorii din România, împreună.
Summit-ul a constat într-un cocktail de bun venit, o sesiune de discuții la Palatul Cotroceni și o sesiune cu dezbateri pe larg asupra subiectelor de interes general pentru oamanii de afaceri, la Banca Națională a României. Ulterior, în perioada 7-9 octombrie 2016, participanții evenimentului au petrecut alături de echipa RePatriot două zile în Delta Dunării, la Resort Green Village, într-un cadru perfect pentru relaxare și discuții informale. Oamenii de afaceri din România s-au arătat interesați și deschiși spre parteneriate cu antreprenorii din Diaspora și sunt conștienți de potențialul expunerii la medii noi de business. La rândul lor, oamenii de afaceri din Diaspora sunt conștienți de oportunitatile pe care România le oferă și doresc ca împreună cu antreprenori locali să le fructifice, investind în România. Totodată însă, au fost în mod repetat enunțate anumite obstacole în calea unui mediu de business sănătos – precum birocrația, politicile fiscale excesive și corupția, lipsa infrastructurii - pe care participanții la summit le-au adus în atenția reprezentaților statului, recunoscând totodată faptul că s-au înregistrat progrese în combaterea acestora în ultima perioada de timp.

Cei 100 de participanți din Diaspora au venit din aproape toate colțurile lumii: SUA, UK, India, Cambodgia, Franța, Spania, Ungaria, Ucraina, Polonia, Bulgaria, Republica Moldova, Elveția, Norvegia, Germania, iar domeniile reprezentate de către aceștia au fost diverse: turism, arhitectură, financiar- bancar- fonduri de investiții, construcții, auto, consultanță, telecomunicații, IT, tehnologie, comerț, tipografic, modă, etc.
Invitații Business Summit – Împreună pentru România din partea statului au fost: Președintele României, Excelența Sa Klaus Iohannis; Prim Ministrul României, domnul Dacian Cioloș; Dragoș Pîslaru, Ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice; Sandra Pralong, Consilier de Stat, Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor; Maria Ligor, Ministru delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni; Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene și Costin Borc, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

La finalul Summit-ului, echipa RePatriot a fost invitată în Oslo, Bergen, Paris, Canada, chiar și la New York pentru a organiza întâlniri cu antreprenorii români din aceste orașe. Mai mult, se va iniția un schimb de experiență între antreprenori în IT și tehnologie din România în Sillicon Valley. De asemenea, vor fi implementate și alte noi modalități de a realiza întâlniri între antreprenori, pe diverse domenii de interes. Citește mai multe aici...
Programul Diaspora Start-up: se deschide apelul pentru propuneri de scheme de grant

Ministerul Fondurilor Europene – România, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, deschid apelul pentru Programul „Diaspora Start-up”, cu o alocare de 30 milioane euro din POCU 2014-2020.

Cei care doresc să fie administratori de schemă de antreprenoriat pot depune proiecte până la data de 29.11.2016, ora 16:00. Detalii aici.

InvestRomania a lansat un clip de prezentare a României în scopul promovării avantajelor competitive ale țării noastre în rândul investitorilor străini.


Ce forţă gravitaţională are România? Ce metode trebuie să folosim pentru a atrage atenţia românilor care –  mânaţi de o paletă vastă de sentimente, motivaţii şi emoţii – au plecat. Au plecat şi au dat ţării lor un alt nume. Despre cele două Românii, cea dintre graniţele istorice şi cea împrăştiată în toată lumea au discutat în Ediţia Specială din 6 octombrie, la TVR 1, ministrul delegat DPRRP, Maria Ligor, directorului executiv al programului RePatriot, Ramona Chirilă şi antreprenorii George Roth şi Mike Costache. Antreprenorul George Roth a spus, în Ediţia Specială că, din experienţa sa, românii din California sunt reticenţi în a se întoarce acasă în primul rând din cauza birocraţiei, apoi a sistemului medical şi a infrastructurii. Detalii aici.
 
Richis, satul multinational din Romania, unde zeci de straini si-au cumparat case

Zeci de străini din Germania, Franța, Olanda, Italia sau Statele Unite au lăsat în urmă țările în care s-au născut pentru a-și duce traiul în România - “Am o viata mult mai buna aici decat in Germania!”
Soții Schmid s-au repatriat din Germania în urmă cu doi ani și jumătate, iar fiul lor i-a îndemnat să viziteze Richiș, denumit pe vremuri, dar și în prezent, satul celor bogați. Citește mai multe aici.

Predictibilitate, transparenţă şi să dispară frica faţă de stat! Mai multe despre RePatriot și situația actuală din România aflați de la Marius Bostan, inițiatorul proiectului nostru, la România 2050.

 
Ministerul de Externe a propus infiintarea in strainatate a 417 sectii de votare, ceea ce inseamna cu 111 sectii de votare mai mult decat la alegerile parlamentare din 2012 si cu 123 de sectii de votare mai mult decat la alegerile prezidentiale din 2014. Lista a fost facuta publica de Autoritatea Electorala Permanenta. Dintre cele 417 sectii de votare propuse, 193 sectii de votare vor fi organizate pe langa misiunile diplomatice, oficiile consulare si institutele culturale, 217 sectii de votare reprezinta propuneri motivate ale MAE, iar 7 sectii de votare vor fi organizate la solicitarea a cel putin 100 de cetateni romani care s-au inscris in Registrul electoral pana la data de 14 septembrie 2016. Vezi lista secțiilor de votare din străinătate aici.
Urmărește-ne cu un Like pe Facebook! 
Facebook.com/repatriot
 
Copyright © 2016 Repatriot România,  All rights reserved. 
V-ați înscris pe website-ul repatriot.ro pentru a primi update-uri despre proiect
Dacă nu doriți să mai primiți aceste e-mailuri, puteți să vă updatați preferințele sau să vă dezabonați din această listă.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Repatriot Romania · Calea Dorobanților nr. 42 · Bucharest 020463 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp