Copy
Informatiebijeenkomst Meijel

PeelenMaasnet kijkt terug op een succesvolle en druk bezochte informatieavond op 7 februari in Meijel. Samen met Dorpsoverleg Meijel en streekmuseum Medelo werden inwoners van Meijel op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het digitale erfgoednet in de gemeente Peel en Maas. Naast informatie over wat er op het erfgoednet allemaal te vinden is, werd een demonstratie gegeven hoe je gegevens uit de Burgerlijke Stand kunt opzoeken.
De nieuwe functie ‘oude kranten’ werd gedemonstreerd alsmede de mogelijkheden om informatie uit de databank voor foto’s, afbeeldingen, documenten, Burgerlijke Stand én nu ook oude krantenberichten en advertenties te combineren. Er was veel herkenning bij de bezoekers van de bijeenkomst.
 
Dorpsoverleg Meijel

Na de bijeenkomst in Meijel gaf het Dorpsoverleg aan geïnteresseerd te zijn om als deelnemer van PeelenMaasNet de historische informatie over en uit Meijel te delen met het erfgoednet.
 
Geschiedenis Online Prijs: stemming gesloten
 
PeelenMaasNet deed mee aan de verkiezing van de beste historische website en app, de Geschiedenis Online Prijs. Er werden 2 prijzen uitgereikt: de Juryprijs en de Publieksprijs. De uitreiking was op 16 februari in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.Helaas kreeg PeelenMaasNet geen prijzen.
 
Enkele reacties van stemmers op PeelenMaasNet:
  • Geweldig initiatief ondersteund en samengesteld door vrijwilligers.
  • In de klassenfoto's komen verschillende mensen naar voren, waarvan ik de namen vergeten was.
  • Overzichtelijk en gedocumenteerd
  • Duidelijke en overzichtelijke site die snel het gezochte op het scherm laat zien.
  • PeelenMaasNet heeft in ongekend korte tijd heel veel cultuur historische informatie beschikbaar gemaakt voor iedereen
  • Naar verhouding een kleine gemeenschap maar met een gigantische historische geschiedenis, verzameld door een laaiend enthousiaste club.
 
Wilt je meer reactie lezen? Ga dan naar:de website
Oude kranten digitaal raadpleegbaar in PeelenMaasNet
 
Het digitale geheugen PeelenMaasNet is begonnen met het online zetten van oude weekkranten uit de voormalige gemeenten Helden, Maasbree, Kessel en Meijel.Het complete ingebonden krantenarchief van A&C Media (voorheen de Gouden Leeuw Uitgeverij) werd vorig jaar overgedragen aan de Heemkundevereniging Helden.
Met de aanschaf van een speciale scanner worden de weekbladen Midden Limburg ('t Heljes Blèdje), Op d'n Baum en het Weekbericht voor Meijel ( Mééls krentje) dit jaar gedigitaliseerd en geplaatst op de website van PeelenMaasNet. De eerste exemplaren die te raadplegen zijn, zijn de weekkranten Midden Limburg die in 1929 en 1940/1941 verschenen.
 
Meer foto’s dankzij nieuwe vrijwilligster
 
Onze nieuwe vrijwilligster Ine Lodewijk uit Maasbree, is begonnen om foto’s uit deze kern te plaatsen op PeelenMaasNet. Daarmee worden de gegevens uit en over Maasbree nu snel aangevuld met interessante historische foto’s. Zoals de foto van het armenhuisje op een prominente plaats in het centrum van Maasbree. Foto’s zoeken uit Maasbree kan eenvoudig via het gemeentenummer van de voormalige gemeente Maasbree: 0934*

Klik hier voor een voorbeeld
 


Copyright © 2017


Ons email adres is:
info@peelenmaasnet.nl

Wijzigen of uitschrijven?
U kan hier Uw  voorkeuren wijzigen of uitschrijven van deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp