Copy
20 april 2021

Innovation Facts: welke medicijnen kunnen we verwachten?

Momenteel lopen er wereldwijd circa 5.000 klinische onderzoeken naar nieuwe geneesmiddelen en vaccins. Een kwart daarvan is gericht op oncologie, 18% op infectieziekten en 10% op neurologische aandoeningen. Dat blijkt uit de IQVIA/EFPIA Pipeline Review 2021.

Lees meer

BLOG

Blog Dorota Mazurkiewicz: ABOARD - voorbeeld voor de Nederlandse zorg

‘Er is zoveel mogelijk als we samenwerken en denken in mogelijkheden.’ Met die woorden sloot ik mijn vorige blog af. Anderhalve maand later is een prachtig voorbeeld van zo’n samenwerking wereldkundig gemaakt: ABOARD. 

Lees meer

UIT DE VERENIGING

Henri Termeer Award voor LSH-ondernemers Nederland en Massachusetts

Amylyx Pharmaceuticals uit Massachusetts en het Nederlandse Hybridize zijn de eerste prijswinnaars van de Henri Termeer Transatlantic Connections Award, een jaarlijkse prijs voor jonge life science-ondernemers in Nederland en Massachusetts. 

Lees meer

Schouw in De Nieuws BV: ‘Deltaplan geneesmiddelen nodig’

‘COVID-19 zal niet de laatste pandemie zijn die ons treft, dus we moeten samen met de overheid een Deltaplan maken voor geneesmiddelen en vaccins.’ Dat zei VIG-directeur Gerard Schouw vrijdag in De Nieuws BV, live op NPO Radio 1.

Lees meer

Geen vrije handel? Geen vaccins.

Het maken van vaccins betreft een globale toevoerketen. Alle aanleverlijnen moeten daarbij naadloos op elkaar aansluiten om een product op tijd te kunnen afleveren. Vrije handel is van vitaal belang voor een succesvolle uitrol van vaccins.

Lees meer

Podcast Betrouwbare Bronnen over succes Leids kennisecosysteem

Zonder een bloeiend ecosysteem met universiteit, LUMC, kennisinstellingen en bedrijfsleven was het ‘Janssen-vaccin’ er niet zo snel geweest. Dat zegt rector magnificus Hester Bijl (UL) in de podcast Betrouwbare Bronnen over het Leiden Bio Science Park.

Lees meer

VIG Talks over medicijnresten en weesgeneesmiddelen

De komende maand zijn er twee VIG Talks gepland, op donderdag van 16.00 tot 17.00 uur. Op 22 april draait dit online event om medicijnresten in het water. Donderdag 20 mei staat het onderwerp weesgeneesmiddelen centraal.

Lees meer

#WijGevenNietOp

‘Zonder passende behandeling had ik dit niet kunnen navertellen’

Cees Smit werd  zeventig jaar geleden geboren met hemofilie. Niemand had verwacht dat hij de volwassen leeftijd zou halen, maar hij overleefde meerdere medische tegenslagen - waaronder het oplopen van hepatitis en hiv door bloedtransfusie – en wijdde zijn leven aan het verbeteren van de positie van patiënten met zeldzame ziekten.

Lees meer

AGENDA

 22 april 2021

VIG Talk medicijnresten uit het water

20 mei 2021

VIG Talk Weesgeneesmiddelen

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

http://us12.forward-to-friend.com/forward?u=68d0da4bec6002805eacd7d97&id=da19fc7270&e=[UNIQID]
Twitter
Website
Facebook
Website
LinkedIn
Website
Copyright © 2021 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Alle rechten voorbehouden.


Suggesties?
Heeft u suggesties voor deze nieuwsbrief? Mail dan naar redactie@innovatievegeneesmiddelen.nl.

Wilt u aanpassen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp