Copy
Medicijnen
voor morgen
Over ons
Bekijk in browser
14 september 2021

 

Wim de Haart: Betrek artsen vroegtijdig bij innovaties

Als de farmaceutische sector specialisten al in een vroegtijdig stadium – liefst voor registratie – mag betrekken bij innovatieve behandelingen, dan vinden nieuwe geneesmiddelen sneller de weg naar de patiënt. Het vergroot de kans dat artsen nieuwe geneesmiddelen sneller voorschrijven aan patiënten. De Horizonscan kan daarbij een goed startpunt zijn.

Lees meer

 

Blog Esmé Lighaam & Laura Brinkman: Trots!

Trots! Dat is het woord dat in me opkomt als ik terug kijk op de afgelopen anderhalf jaar als bestuursvoorzitter van de Young Innovators of Medicines. Trots op de stappen die wij met elkaar hebben gezet. Trots op de vier elementen die deze periode voor mij karakteriseren: innovatie, visie, leiderschap en zichtbaarheid.
 
Lees meer

Nelleke Cools: ‘Haal het taboe van migraine af’

Ruim 2 miljoen volwassenen en 200.000 kinderen hebben last van migraine of ernstige hoofdpijn. Patiëntenorganisatie Hoofdpijnnet vraagt hier extra aandacht voor tijdens de jaarlijkse ‘Dag van de migraine’. Directeur Nelleke Cools: ‘Praten is het begin.’

Lees meer

Workshop Clémence Ross-Van Dorp: ‘Langjarig overheidscommitment

Als ambassadeur van het Actieprogramma ‘Nieuwe kansen voor Topsector Life, Sciences & Health’ is Clémence Ross-Van Dorp nauw betrokken bij de ambitie ‘Boston aan de Noordzee’. Tijdens de VIG Medicijndialoog op 7 oktober leidt ze de inspiratieworkshop ‘Langjarig overheidscommitment’.

Lees meer

VIG Talk 23 september over Prinsjesdag en medicijnen

Twee dagen na Prinsjesdag én de bekendmaking van de Miljoenennota is er een VIG Talk op 23 september over de budgettaire aspecten van medicijnen. Sprekers: Jan Warmerdam (IQVIA) en Jan Güse (Axon Healthcare). Aanmelden kan nu al! 

Lees meer

 

VIG Medicijndialoog
7 oktober 2021


Meld je aan

Een sterke geneesmiddelensector is enorm belangrijk voor Nederland

Dit zegt voormalig minister-president prof. dr. Jan Peter Balkenende in deze video. Hij is key note speaker tijdens de VIG Medicijndialoog op 7 oktober. 
Aanmelden kan via de link in het bericht.

Lees meer

Blog Gerard Schouw: Hoopvolle bouwstenen voor een nieuw regeerakkoord

Johan Remkes heeft inmiddels zijn eerste gesprekken als informateur achter de rug. Aan hem de uitdagende taak om de vastgelopen formatie uit het slop te trekken. Daarbij is tot nu toe, helaas, nog weinig over de inhoud gesproken. Dat terwijl de uitdagingen groot zijn.

Lees meer

7 oktober Congres Green Deal: Doe mee en teken ook!

De zorg kan en moet duurzamer. Daar kunnen we allemaal aan bijdragen, ook de geneesmiddelensector. Door het tekenen van de Green Deal Duurzame Zorg laten we zien dat we onze verantwoordelijkheid nemen. Doet u ook mee?

Lees meer

Joost van Zutven (MSD) over Nederland als medicijnmaakland

Nederland staat internationaal bekend als producent van bloemen en zuivel. Maar inmiddels verdienen we meer aan de export van geneesmiddelen dan aan kaas en sierteelt samen.

Lees meer

 

23 september 2021

VIG Talk Prinsjesdag en medicijnen

7 oktober 2021

VIG Medicijndialoog Boston aan de Noordzee

Facebook
Twitter
Website
LinkedIn
Copyright © 2021 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u afmelden voor deze lijst .