Copy

VIG Medicijndialoog 7 oktober: met key note speaker Jan-Peter Balkenende

Boston aan de Noordzee

Nederland pandemiebestendig? 

Beste genodigde,

COVID-19 heeft ons hardhandig duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om je gezondheidssysteem goed op orde te hebben. Wat leren we hiervan? En zijn we klaar voor volgende uitdagingen, zoals nieuwe virussen en groeiende antibioticaresistentie?

 
Hoe maken we van ons land het Boston aan de Noordzee? Daarover gaat de eerste editie van de VIG Medicijndialoog. Een sterke geneesmiddelensector maakt ons land gezonder, weerbaarder en welvarender. 

Voormalig minister-president prof. dr. Jan Peter Balkenende gaat op donderdag 7 oktober vanaf 15.40 uur in het plenaire deel nader in op de geopolitieke situatie in de wereld en de uitdagingen voor Nederland en Europa. Aan de ene kant blijft er de positieve mondiale agenda van de Sustainable Development Goals, maar tegelijkertijd moet Europa goed nadenken over strategische autonomie. Moet gezondheid nog wel een nationale competentie blijven en moeten we minder afhankelijk worden van India en China? En welke gevolgen heeft dit voor de Nederlandse geneesmiddelensector? Voormalig premier Balkenende neemt u mee in deze woelige wereldorde.

Diezelfde dag, van 11.00 tot 12.00 uur, zijn er digitale inspiratieworkshops, waarin we alvast input ophalen voor het plenaire middagdeel. Die workshops hebben vier verschillende thema’s en staan onder leiding van:

 • Clémence Ross (ambassadeur LSH-sector)
  workshop ‘Langjarig overheidscommitment’
 • Ida Haisma (directeur Leiden Bio Science Park) –  
  workshop ‘Nieuwe laboratoria van wereldklasse’
 • Carmen van Vilsteren (boegbeeld LSH-sector) –
  workshop ‘Durf concurrerend te zijn’
 • Thomas Grosfeld (VNO-NCW) –
  workshop ‘Ondernemerschap en vestigingsklimaat’

Zij nemen uiteraard alle vier deel aan het paneldebat in de middag. Daaraan neemt ook CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch (woordvoerder innovatie) deel. Aan de verdere invulling van het programma wordt nog gewerkt.

Het plenaire middagdeel wordt live uitgezonden vanuit Nieuwspoort, Den Haag. U kunt hieraan online deelnemen en vragen stellen via de chat. Aanmelden is al mogelijk!

Jan-Peter Balkenende

Bij aanmelding kunt u meteen aangeven bij welke digitale workshop u in de ochtend wilt aanhaken. Het is ook mogelijk om alleen het plenaire deel óf een workshop te volgen.

Na aanmelding ontvangt u van ons meer informatie en een toegangscode!

AANMELDEN
Twitter
Facebook
LinkedIn
Website
Copyright © 2021 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp