Copy
1 juni 2021

Véronique Walsh (BMS): ‘CAR-T is sleuteltechnologie’

Eind 2024 opent Bristol Myers Squibb een state of the art productiefaciliteit voor celtherapie in het Leiden Bio Science Park. 'We zien CAR-T als sleuteltechnologie voor de toekomst. De nieuwe faciliteit wordt de belangrijkste leverancier voor Europa.'

Lees meer

BLOG

Blog Tammo Vastenburg: Investering in life sciences betaalt zich dubbel en dwars terug

$ 2,60. Dat is het bedrag dat iedere geïnvesteerde dollar in onderzoek de economie van Boston oplevert. In Europa is dat niet veel anders: elke in medicijnen geïnvesteerde euro draagt circa het dubbele bij aan de economie. Hoe zit dat precies in Nederland?

Lees meer

UIT DE VERENIGING

Engelstalige ‘Boston aan de Noordzee’ online

Nederland heeft alles in huis om dé medicijnhub van Europa te worden. Zo’n positie maakt ons land welvarender, weerbaarder en gezonder. Voor die ambitie is steun van het nieuwe kabinet nodig.

Lees meer

VIG Talk op 17 juni over data en uitkomsten

Het belang van data voor gerichte inzet van medicijnen wordt inmiddels breed erkend. Maar hoe zetten we data en uitkomsten op een effectieve manier in? Hierover gaat de VIG Talk op donderdag 17 juni. Sprekers: Gerrit Meijer en Dennis van Veghel.

Lees meer

Aanpak medicijnresten uit water genomineerd voor VN-prijs

Nederland staat met de ‘Ketenaanpak medicijnresten uit water’ op de shortlist voor de Future Policy Award van de Verenigde Naties. De ‘Oscar’ voor goed beleid wordt in juli uitgereikt door de World Future Counsel van de VN.

Lees meer

Oproep Coalitie: Doe mee in discussie geneesmiddelen en milieu!

Denk mee en laat je stem horen over herziening van de Europese wet- en regelgeving voor geneesmiddelen en stoffen - in bijvoorbeeld publieke consultatierondes.

Lees meer

VIG reageert op stelling ‘Dit is de Dag’

Zijn de miljardenwinsten van farmaceuten op coronavaccins terecht? Over die stelling ging Peter Bertens van de VIG in gesprek met onderzoeksjournalist Lucien Hordijk en arts-microbioloog Marc Bonten in het programma ‘Dit is de Dag’ van Radio 1.

Lees meer

Datatechnologieën centraal op symposium aanpak AMR

Hoe zet je nieuwe datatechnologieën in bij de bestrijding van antimicrobiële resistentie? Op 24 juni organiseert AMR Insights hierover het internationaal matchmaking symposium ADTCA 2021.

Lees meer

AGENDA

17 juni 2021

VIG Talk data en uitkomsten

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

http://us12.forward-to-friend.com/forward?u=68d0da4bec6002805eacd7d97&id=cfc83f6741&e=[UNIQID]
Twitter
Website
Facebook
Website
LinkedIn
Website
Copyright © 2021 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Alle rechten voorbehouden.


Suggesties?
Heeft u suggesties voor deze nieuwsbrief? Mail dan naar redactie@innovatievegeneesmiddelen.nl.

Wilt u aanpassen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp