Copy
ALERT

Oproep aan kabinet:
maak ‘Boston aan de Noordzee’

24 maart 2021
Nederland heeft alles in huis om dé medicijnhub van Europa te worden. Zo’n positie maakt ons land welvarender, weerbaarder en gezonder. Voor die ambitie is steun van het kabinet nodig. Die oproep staat in Boston aan de Noordzee, van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG). 

Namens minister Bas van ’t Wout nam David Pappie, directeur Topsectoren en Industriebeleid bij het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK), de oproep woensdag in ontvangst. Dat deed hij in een digitale bijeenkomst met onder meer Gerard Schouw (directeur VIG) en Ben Lucas (managing director MSD Nederland en bestuurslid VIG). 

Wereldklasse
Veertien universiteiten, 420 biofarmaceutische bedrijven, 2.900 innovatieve R&D life science bedrijven én het hoofdkantoor van het Europese medicijnagentschap EMA. En dat allemaal op een overzichtelijk geografisch gebied, ondersteund door een hoog kennisniveau en een prima infrastructuur, met Schiphol en Rotterdam als vaandeldragers. Pluspunten van wereldklasse, die van Nederland het Boston aan de Noordzee maken. 
LEES HELE ARTIKEL EN PUBLICATIE
Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
Prinses Beatrixlaan 548-550
2595 BM DEN HAAG
070 313 22 22

info@innovatievegeneesmiddelen.nl

 
Wilt u wijzigen hoe u deze mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of helemaal afmelden.