Copy
Medicijnen 
voor morgen
 
Over ons
18 oktober 2022

 

Blog Marco Frenken: meer dan een pillenverkoper

Tijdens onze Medicijndialoog van vorige week woensdag werd weer duidelijk hoe belangrijk preventie is voor de drie volksziektes kanker, obesitas en alzheimer.

Lees meer

 

Gerard Schouw: ‘Terecht veel aandacht voor preventie bij aanpak volksziektes’

Voor de jaren 2023-2025 trekt het kabinet 300 miljoen uit voor onderzoek, preventie en behandeling van drie volksziektes kanker, obesitas en dementie. De besteding hiervan is onder andere gericht op preventie.
 
Lees meer

Gerard Schouw: groeibriljant biotech cruciaal in agenda minister Adriaansen

‘Ondernemers zijn belangrijk voor ons land. Zij zijn de ziel van onze samenleving’. Dat zegt Minister Adriaansens in de strategische agenda voor het ondernemingsklimaat die zij op 14 oktober aan de Tweede Kamer stuurt.

Lees meer

Het succes van targeted therapy staat of valt bij goede klinische tests

Een nieuwe klasse van geneesmiddelen vormen de zogenaamde FGFR2-remmers. Deze remmers zorgen ervoor dat ervoor dat tumoren van verschillende kankertypes slinken.

Lees meer

‘Trage toegang betekent gemiste kansen’

‘Langdurig gesteggel over de vergoeding van nieuwe behandelingen leidt tot gemiste kansen en verloren levensjaren’, zegt hoogleraar en hematoloog Pieter Sonneveld (Erasmus MC) in het FD van 13 oktober.

Lees meer

‘Het stadium van duurzaamheid als hobby zijn we allang gepasseerd’

Brigit van Soest-Segers is programmamanager van de Coalitie Duurzame Farmacie, die zich inzet om de verspilling en milieuschade door medicijnresten een halt toe te roepen.

Lees meer

VIG Talk over innovatie in de eerstelijnszorg

Nederland is terecht trots op zijn unieke systeem van eerstelijnszorg. Maar ook hier begint het flink te knellen. Er zijn te weinig huisartsen en de huisartsen die er wel zijn, staat het water soms aan de lippen. 

Lees meer

Digital Content Marketeer
Kennen de social media platforms voor jou geen geheimen en vind je het leuk om zelf content te ontwikkelen? Als digital content marketeer ga je bij ons strategisch én praktisch aan de slag. Een hele gevarieerde baan met oneindig veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Manager Public Affairs Europa
Als manager Public Affairs Europa zorg je dat de stem van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen in Brussel wordt gehoord. Een interessante functie voor een ervaren netwerker met affiniteit met de farma en een uitstekende politieke antenne.

Junior Public Affairs Adviseur
Mooie kans om als junior adviseur Public Affairs van start te gaan in een innovatieve branche. Ben je een geboren netwerker met belangstelling voor geneesmiddelen en de zorg? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega.

20 oktober 2022

VIG Talk | Innovatie in de eerstelijnszorg

10 november 2022

VIG Talk | Beter ‘Samen Beslissen’ op basis van patiëntgerapporteerde data

17 november 2022

Symposium Weesgeneesmiddelontwikkeling

Wekelijks op de hoogte blijven?

Hier kunt u zich via onze website aanmelden voor de nieuwsbrief.

Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2022 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp