Copy
11 mei 2021

Esther de Lange: ‘Europa kan leidend blijven bij geneesmiddelen

Corona onderstreepte nog eens dat ziekten niet stoppen bij landsgrenzen. Daarom gaat de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) de komende periode in gesprek met opinieleiders uit Brussel. Deze eerste keer: Europarlementariër Esther de Lange (CDA).

Lees meer

BLOG

Blog YIM: Spotlight op vaccins

Corona-expert, wie is het niet tegenwoordig. Aan de keukentafel, tijdens Teams-meetings en in de supermarkt, nooit eerder werd er zoveel gesproken over infectieziektes en vaccinatie. Een goed moment om nut en noodzaak van preventie en vaccins te onderstrepen en te bekijken wat we kunnen leren van dit virus.

Lees meer

UIT DE VERENIGING

VIG: focus op echte oplossingen voor vaccinproductie

Het openbreken van patenten voor COVID-19 vaccins leidt niet tot meer vaccins. Focus op echte oplossingen, zoals het opschalen van geschikte productiecapaciteit én het afschaffen van exportbeperkingen in Europa en de Verenigde Staten.

Lees meer

Innovation Facts: 168 studies naar geneesmiddel Alzheimer

Momenteel lopen er wereldwijd circa 5.000 klinische onderzoeken naar nieuwe geneesmiddelen en vaccins. 10% hiervan is gericht op neurologische aandoeningen. Deel 2 van Innovation Facts gaat in op onderzoek en behandeling van de ziekte van Alzheimer.

Lees meer

VIG Talk over weesgeneesmiddelen op 20 mei

Is de Europese weesgeneesmiddelenverordening succesvol? Die vraag staat centraal bij de VIG Talk op donderdag 20 mei. Met als sprekers: Annemieke Aartsma-Rus (hoogleraar translationele genetica bij LUMC) en Cor Oosterwijk (directeur patiëntkoepel VSOP).

Lees meer

VIG over Europese aanpak infectieziekten en kanker

In aanloop naar het schriftelijk overleg over het Europees kankerbestrijdingsplan en de HERA incubator, heeft de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) haar visie op beide dossiers gedeeld met de Tweede Kamer.

Lees meer

Kandidaten Prix Galien Awards stellen zich voor

Over exact een week, op dinsdag 18 mei, worden de Prix Galien Awards uitgereikt tijdens de Dutch Health Week. Dit jaar wordt eenmalig de Prix Galien Excellence COVID-19 Award uitgereikt voor COVID-19-producten, zoals vaccins, apps en diagnostica.

Lees meer

AGENDA

20 mei 2021

VIG Talk Weesgeneesmiddelen

25 mei 2021

Online kennissessie: Geneesmiddelen en milieu; inspelen op nieuwe ontwikkelingen

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

http://us12.forward-to-friend.com/forward?u=68d0da4bec6002805eacd7d97&id=ba0939bb04&e=[UNIQID]
Twitter
Website
Facebook
Website
LinkedIn
Website
Copyright © 2021 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Alle rechten voorbehouden.


Suggesties?
Heeft u suggesties voor deze nieuwsbrief? Mail dan naar redactie@innovatievegeneesmiddelen.nl.

Wilt u aanpassen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp