Copy
22 juni 2021

Blog Gerard Schouw: Oranje bril

Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel. ‘Stop met de hoofdlijnenakkoorden in de huidige vorm.’ Dat adviseerde de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) deze week.

Lees meer

INTERVIEW

Onze man in Londen komt terug – deel 6 en slot

Na 3,5 jaar voor Janssen in Londen te hebben gewerkt, keert Tom Denee in augustus terug. ‘Sinds de Brexit hebben de Britten een enorme drive om alles beter en sneller te doen dan het vasteland van Europa. Dat geldt ook voor toegang tot nieuwe medicijnen.'

Lees meer

UIT DE VERENIGING

Farma Facts: Ziekenhuizen bedingen steeds meer korting op geneesmiddelen

De kortingen op de prijs van medicijnen die ziekenhuizen onderhandelen met geneesmiddelenbedrijven zijn groot en nemen toe. In 2019 betrof de korting die ziekenhuizen bedongen op geneesmiddelen gemiddeld 26%, ofwel circa € 600 miljoen.

Lees meer

VIG: elf goedgekeurde kankermedicijnen niet beschikbaar in Nederland

De Kamer vroeg in het Geneesmiddelendebat vorige week nadrukkelijk aandacht voor de toegang van Nederlandse patiënten tot innovatieve geneesmiddelen, specifiek voor kanker. Nieuwe inzichten van de VIG onderstrepen het belang van een snelle oplossing.

Lees meer

Janssen maakt Nederland Medicijnhub waar

Geneesmiddelontwikkelaar Janssen Pharmaceuticals heeft afgelopen jaar bijna een half miljard euro geïnvesteerd in research en development. Daarmee behoort Janssen tot de drie grootste investeerders in innovatie in Nederland, blijkt uit de jaarlijkse R&D Top 30 van het Technisch Weekblad. 

Lees meer

Conclusie VIG Talk: ‘Zorgdata letterlijk van levensbelang’

‘Wat is het grootste probleem bij de versnippering van gezondheidsdata?’ Die vraag kreeg Gerrit Meijer op 17 juni via de chat, tijdens de VIG Talk over data en uitkomsten. Antwoord: ‘De versnippering zelf.’

Lees meer

Gratis Engelstalige gids over Nederlands zorgsysteem

‘Platform Zó werkt de zorg’ heeft een Engelstalige gids uitgebracht over het Nederlandse zorgstelsel. De Quick Guide to Dutch Healthcare is een bondige, overzichtelijke weergave van de belangrijkste aspecten van de zorg in Nederland.

Lees meer

Fietsen van Italië naar Nederland voor kankeronderzoek

Ruim 1.300 kilometer en 19.000 hoogtemeters fietst Carolien Terlien, medewerker van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, eind augustus om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek voor het Daniel den Hoed Fonds.

Lees meer

AGENDA

24 juni 2021

Rondetafelbijeenkomst YIM Nationale Registers

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

http://us12.forward-to-friend.com/forward?u=68d0da4bec6002805eacd7d97&id=ba00589616&e=[UNIQID]
Twitter
Website
Facebook
Website
LinkedIn
Website
Copyright © 2021 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Alle rechten voorbehouden.


Suggesties?
Heeft u suggesties voor deze nieuwsbrief? Mail dan naar redactie@innovatievegeneesmiddelen.nl.

Wilt u aanpassen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp