Copy
20 juli 2021

Blog Gerard Schouw: De toekomst van farmacie en zorg

De koffers zijn gepakt, een stapel ongelezen boeken staat klaar, de out-of-office bijna aan. Na een ingewikkeld en hectisch coronajaar, tijd voor ontspanning en ruimte om verder te kijken dan de dag. Want wat is de toekomst van farmacie en zorg? Ik neem u graag mee in deze zomeroverpeinzing.

Lees meer

UIT DE VERENIGING

Grote voortgang kankerbehandeling mogelijk door mRNA-techniek

De komende jaren kan er grote voortgang geboekt worden bij de behandeling van bijvoorbeeld kanker door gebruik te maken mRNA-technologie. Dat zei Peter Bertens van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen in De Telegraaf.

Lees meer

7 oktober: VIG Medicijndialoog met Jan Peter Balkenende

COVID-19 heeft ons pijnlijk duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om het gezondheidssysteem goed op orde te hebben. Wat kunnen we hier van leren? En zijn we klaar voor volgende uitdagingen, zoals nieuwe virussen en groeiende antibioticaresistentie?

Lees meer

VIG start nieuwe publiekscampagne

Hoe waardevol geneesmiddelen kunnen zijn voor een mensenleven wordt duidelijk in de nieuwe publiekscampagne van de VIG. Onder de noemer ‘Ik zou…’ vertellen drie patiënten over hoe ze hun leven weer kunnen oppakken door medicijnen.

Lees meer

‘Moeilijk de betekenis van vaccins te overschatten’

‘Prijs de Heer dat hij ons Jenner en Salk schonk’, schreef econoom en buitengewoon hoogleraar Jaap van Duijn zaterdag in De Telegraaf. Daarmee verwijst hij naar twee dokters die aan de basis stonden van vaccins tegen pokken en polio.

Lees meer

VIG: Versnel opstarttijden klinisch onderzoek

Als Nederland, ook na de implementatie van de European Clinical Trial Regulation (ECTR), mee wil blijven doen aan internationaal geneesmiddelenonderzoek, is het belangrijk om ons land aantrekkelijk te houden als onderzoeksland.

Lees meer

Hoe Nederland een sleutelspeler werd in vaccinontwikkeling

Sinds de pandemie zijn vaccins het gesprek van de dag, maar vaccinontwikkeling heeft al langer diepe wortels in Nederland. De life sciences-sector heeft hier een rijke historie, met tal van belangrijke spelers op het gebied van vaccinontwikkeling.

Lees meer

VIG Talk 2 september over toegang geneesmiddelen

De VIG Talk van 2 september draait om de toegang van Nederlandse patiënten tot nieuwe geneesmiddelen. Hoe kan het dat we achterlopen ten in Europa en wat voor oplossingen zijn er mogelijk. Sprekers: David Ikkersheim en Jan Benedictus. Aanmelden kan al!

Lees meer

Verschijning nieuwsbrief zomer

We gaan er even tussenuit. Dit is de laatste nieuwsbrief van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen voor de zomervakantie. De eerst volgende nieuwsbrief verschijnt op dinsdag 24 augustus.

Lees meer

AGENDA

26 augustus 2021
02 september 2021


07 oktober 2021

YIM Zomerevent 

VIG Talk #Terugnaar100- Hoe krijgen we de Nederlandse patiënt uit de wachtkamer?
VIG Medicijndialoog Boston aan de Noordzee

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

http://us12.forward-to-friend.com/forward?u=68d0da4bec6002805eacd7d97&id=b53b3a7d32&e=[UNIQID]
Copyright © 2021 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Alle rechten voorbehouden.


Suggesties?
Heeft u suggesties voor deze nieuwsbrief? Mail dan naar redactie@innovatievegeneesmiddelen.nl.

Wilt u aanpassen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of afmelden