Copy
Medicijnen 
voor morgen
 
Over ons
11 oktober 2022

 

Blog Gerard Schouw: Wie neemt verantwoordelijkheid voor zorgplicht?

Veel partijen tekenden het Integraal Zorg Akkoord (IZA) zodat mensen erop kunnen vertrouwen dat goede zorg toegankelijk blijft. Maar is de zorgplicht in het IZA wel voldoende gewaarborgd?

Lees meer

VIG ondertekent overeenkomst met Boston en Massachusetts

Gerard Schouw, directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), was op 6 oktober een van de ondertekenaars van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Nederland en de Amerikaanse staat Massachusetts op het terrein van de biofarma.

Lees meer

VIG Talk over innovatie in de eerstelijnszorg

Nederland is terecht trots op zijn unieke systeem van eerstelijnszorg. Maar ook hier begint het flink te knellen. Er zijn te weinig huisartsen en de huisartsen die er wel zijn, staat het water soms aan de lippen.

Lees meer

Matchis: zoektocht naar de juiste stamceldonor

Voor circa 600 patiënten met bloedkanker per jaar is stamceltransplantatie het laatste redmiddel. Stichting Matchis zet zich in om wereldwijd stamceldonoren te vinden. Bert Elbertse, manager Donorrelaties en Communicatie bij Matchis, vertelt er over. ‘We hebben jonge, nieuwe stamceldonoren hard nodig!’

Lees meer

Martijn Bax in Skipr: ‘Direct vergoeden is oplossing voor patiënt’

Het duurt in Nederland gemiddeld 500 dagen voordat nieuwe geneesmiddelen vergoed worden. ‘Dat is te lang’, zegt Martijn Bax, country president AstraZeneca, in Skipr.

Lees meer

Pharming vraagt versnelde registratie aan bij EMA

Het Nederlandse biotechbedrijf Pharming hoopt binnenkort een tweede geneesmiddel op de markt te brengen. De Amerikaanse FDA gaf het middel prioriteit bij de beoordeling. 

Lees meer

Ondertekening Green Deal 3.0 op 4 november

Donderdag 6 oktober vond in de Buitensociëteit in Zwolle het congres Duurzame Zorg plaats. Doel van het congres was om elkaar te inspireren. Inmiddels hebben meer dan 330 partners in de zorg de Green Deal Duurzame Zorg 2.0 ondertekend.

Lees meer

Digital Content Marketeer
Kennen de social media platforms voor jou geen geheimen en vind je het leuk om zelf content te ontwikkelen? Als digital content marketeer ga je bij ons strategisch én praktisch aan de slag. Een hele gevarieerde baan met oneindig veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Manager Public Affairs Europa
Als manager Public Affairs Europa zorg je dat de stem van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen in Brussel wordt gehoord. Een interessante functie voor een ervaren netwerker met affiniteit met de farma en een uitstekende politieke antenne.

Junior Public Affairs Adviseur
Mooie kans om als junior adviseur Public Affairs van start te gaan in een innovatieve branche. Ben je een geboren netwerker met belangstelling voor geneesmiddelen en de zorg? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega.

12 oktober 2022

VIG Medicijndialoog

20 oktober 2022

VIG Talk | Innovatie in de eerstelijnszorg

10 november 2022

VIG Talk | Beter ‘Samen Beslissen’ op basis van patiëntgerapporteerde data

Wekelijks op de hoogte blijven?

Hier kunt u zich via onze website aanmelden voor de nieuwsbrief.

Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2022 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp