Copy
Medicijnen 
voor morgen
 
Over ons
1 november 2022

 

Blog Carla Vos: Van effectbejag naar effectiviteit

Innovatieve geneesmiddelen tegen kanker zouden niet erg effectief zijn, was de afgelopen weken regelmatig te lezen in Nederlandse media. Dat is nogal een beschuldiging aan het adres van geneesmiddelenbedrijven, maar indirect óók richting de Europese EMA en het Nederlandse CBG.

Lees meer

 

Hoogleraar Willem Mulder: ‘Vaker uit je comfortzone stappen’

‘We willen medicijnen ontwikkelen van de labtafel tot aan de patiënt, daarvoor zijn samenwerkingen ontzettend belangrijk.’ Dat zegt Willem Mulder, onlangs benoemd tot hoogleraar Precision Medicine bij de afdeling Interne Geneeskunde van het Radboudumc. Hij ontwikkelt met zijn team nieuwe immuuntherapieën tegen kanker en hart- en vaatziekten, en tegen afstoting na orgaantransplantaties.
Lees meer

10 november VIG Talk: Beter ‘Samen Beslissen’ op basis van patiënt gerapporteerde data

De Vereniging H2O Nederland zet zich ervoor in, dat er een database komt waarin uitkomstdata van patiënten in verschillende Europese landen op een veilige manier toegankelijk wordt gemaakt.
Lees meer

VIG: samen medicijnresten uit water zuiveren

Beperking van medicijnresten in het water is een gezamenlijke opdracht voor alle partijen in de keten: de overheid, geneesmiddelenbedrijven, ziekenhuizen, artsen, apothekers en patiënten. Dat stelt de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), in een reactie op een item in het NOS Journaal.

Lees meer

MSD initieert eerste KankerVrijDag

Op vrijdag 28 oktober werd de eerste KankerVrijDag gehouden om aandacht te vragen voor hoe mensen het leven na kanker ervaren, én om op een positieve manier stil te staan bij het feit dat steeds meer mensen ‘kankervrij’ kunnen worden verklaard.

Lees meer

Minder medicijnverspilling: obstakels en oplossingen

Als we écht serieus werk willen maken van de strijd tegen medicijnverspilling, zijn aanpassingen nodig in de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving.

Lees meer

Dineke Amsing: ‘Stevig fundament voor nieuwe DCRF’

Het afgelopen jaar is er achter de schermen hard gewerkt aan de nieuwe koers van de Dutch Clinical Research Foundation (DCRF). Aanleiding was een gedeelde conclusie van de aangesloten veldpartijen dat de toegevoegde waarde van de DCRF ligt in de rol als verbindende netwerkorganisatie.

Lees meer

Digital Content Marketeer
Kennen de social media platforms voor jou geen geheimen en vind je het leuk om zelf content te ontwikkelen? Als digital content marketeer ga je bij ons strategisch én praktisch aan de slag. Een hele gevarieerde baan met oneindig veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Junior Public Affairs Adviseur
Mooie kans om als junior adviseur Public Affairs van start te gaan in een innovatieve branche. Ben je een geboren netwerker met belangstelling voor geneesmiddelen en de zorg? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega.

10 november 2022

VIG Talk | Beter ‘Samen Beslissen’ op basis van patiëntgerapporteerde data

17 november 2022

Symposium Weesgeneesmiddelontwikkeling

Wekelijks op de hoogte blijven?

Hier kunt u zich via onze website aanmelden voor de nieuwsbrief.

Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2022 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp