Copy
16 maart 2021

Verkiezingskoorts

Morgen is het dan eindelijk zover. Nederland gaat massaal naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer en daarmee een nieuwe regering te kiezen. Vanaf 21.00 uur laat de eerste exitpoll zien hoe het politieke landschap verandert. Spannend!

Lees meer

UIT DE VERENIGING

In gesprek met Joba van den Berg: ‘Zorg moet beschikbaar, betaalbaar & bereikbaar zijn’

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen gaat in aanloop naar de verkiezingen in gesprek met opinieleiders uit het zorgveld. Deze laatste keer met Joba van den Berg, Tweede Kamerlid voor het CDA.

Lees meer

Nederlandse ziekenhuizen gaan ongebruikte medicijnen opnieuw uitgeven

Jaarlijks wordt in Nederland voor minimaal honderd miljoen euro aan medicijnen weggegooid. In de strijd tegen deze verspilling gaan vier ziekenhuizen dure, ongebruikte geneesmiddelen opnieuw verstrekken aan patiënten. ‘Een mooi initiatief dat bredere uitrol verdient.’

Lees meer

CEPI zet in op bestrijding toekomstige pandemieën

De Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) heeft een vijfjarige strategie gelanceerd om dreiging van nieuwe COVID-19-varianten te beperken en beter voorbereid te zijn op nieuwe besmettelijke ziekten. Daarvoor reserveert CEPI $ 3,5 miljard.

Lees meer

Geneesmiddelenbedrijven voeren strijd tegen COVID-19 op

Sinds het uitbreken van de coronapandemie zijn zeker 818 nieuwe studies gestart naar een nieuw middel tegen COVID-19. Met een piek in het eerste kwartaal van 2020. Toen startten bijna vijf nieuwe studies per dag.

Lees meer

Verslag YIM event Nationaal register: A call to action!

‘Dit is jullie toekomst! Zonder data is uitkomstgerichte zorg niet mogelijk.’ Deze oproep deed Joep Rijnierse (medisch directeur Amgen) tijdens het online YIM event Nationaal register; toekomst in het delen van zorgdata.

Lees meer

Reminder VIG Talk Young over preventie

In vrijwel elk verkiezingsdebat over zorg wordt preventie gezien als belangrijke oplossingsrichting voor een toekomstbestendig zorgsysteem. Donderdag 25 maart is er een VIG Talk Young over dit onderwerp. Met als sprekers: Esmé Lighaam en David Schuster.

Lees meer

#WijGevenNietOp

‘Nu krijg ik de kans om een gezond leven te leiden’

Carine heeft twee donornieren. Door een zeldzame nierziekte is haar nierfunctie steeds verder verslechterd. ‘Dankzij de medicijnen voor behoud van mijn donornieren, kan ik een relatief gezond en normaal leven leiden.’

Lees meer

VACATURES

► Manager Public Affairs

AGENDA

25 maart 2021

VIG Talk Young over preventie

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

http://us12.forward-to-friend.com/forward?u=68d0da4bec6002805eacd7d97&id=5b9290e783&e=[UNIQID]
Twitter
Website
Facebook
Website
LinkedIn
Website
Copyright © 2021 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Alle rechten voorbehouden.


Suggesties?
Heeft u suggesties voor deze nieuwsbrief? Mail dan naar redactie@innovatievegeneesmiddelen.nl.

Wilt u aanpassen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp