Copy
9 maart 2021

In gesprek met Ingrid Thijssen: ‘Enorme uitdaging om zorg goed én betaalbaar te houden’

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus. De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen gaat in aanloop naar de verkiezingen in gesprek met opinieleiders over de zorg. Deze week met Ingrid Thijssen, sinds september voorzitter van VNO-NCW.

Lees meer

BLOG

Blog Sara McCabe: Elke mening telt, maar bouwen doe je samen

Zoals 2020 een spannend jaar was voor de politiek in mijn thuisland, de Verenigde Staten, is dat moment nu aangebroken in Nederland: de verkiezingen komen eraan! Hoewel ik hier geen stemrecht heb, volg ik de verkiezingsdebatten met grote interesse.

Lees meer

UIT DE VERENIGING

Farma Facts: Geneesmiddelenuitgaven in perspectief

De uitgaven aan specialistische geneesmiddelen stijgen de laatste jaren harder dan de zorguitgaven. Toch is het aandeel in de stijging van de uitgaven aan geneeskundige zorg (Zvw) maar zo’n 8% en in de medisch specialistische zorg ongeveer 17%.

Lees meer

Conclusie VIG Talk: medicijnsysteem loopt vast

‘Dit systeem is volkomen vastgelopen’, zei Jean Hermans (voorzitter Bogin) op 4 maart tijdens de VIG Talk over GVS, WGP en tekorten. ‘Door de eenzijdige focus op lagere medicijnprijzen trekt de patiënt steeds vaker aan het kortste eind.’

Lees meer

Waarom kan niet elke fabriek een vaccin maken?

Een vaccin maken is een langdurig en ingewikkeld proces, dat plaatsvindt in speciaal ingerichte productiefaciliteiten. Peter Bertens, senior beleidsadviseur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, legt uit wat er allemaal komt kijken bij vaccinproductie.

Lees meer

VIG Talk Young over preventie

Preventie komt binnen de zorg steeds hoger op de agenda, ook omdat de COVID-19-pandemie het belang hiervan aantoont. Donderdag 25 maart is er een VIG Talk Young over dit onderwerp. Met als sprekers: Esmé Lighaam en David Schuster. Aanmelden kan al!

Lees meer

VIG in gesprek met topstudenten Avicenna

‘Waarom duurt het in Europa veel langer dan in de Verenigde Staten voordat een nieuw geneesmiddel tegen kanker een registratie krijgt?’ Dat vroeg student Sophie van het Avicenna Excellence Program op 1 maart aan VIG-directeur Gerard Schouw.

Lees meer

INTERNATIONAAL

HERA incubator bereidt Europa voor op nieuwe coronavarianten

De Europese Commissie gaat de strijd tegen nieuwe mutaties van het coronavirus opvoeren met de HERA incubator, een publiek-private samenwerking waarmee Europa de ontwikkeling van nieuwe, maar ook bestaande vaccins wil opvoeren.

Lees meer

VACATURES

► Manager Public Affairs

AGENDA

11 maart 2021

YIM Online Event 'Nationaal register: De toekomst in het delen van zorgdata'

25 maart 2021

VIG Talk Young over preventie

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

http://us12.forward-to-friend.com/forward?u=68d0da4bec6002805eacd7d97&id=4cbd119274&e=[UNIQID]
Twitter
Website
Facebook
Website
LinkedIn
Website
Copyright © 2021 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Alle rechten voorbehouden.


Suggesties?
Heeft u suggesties voor deze nieuwsbrief? Mail dan naar redactie@innovatievegeneesmiddelen.nl.

Wilt u aanpassen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp