Copy
Medicijnen 
voor morgen
 
Over ons
8 november 2022

 

Groenemeijer: ‘World is changed by the ones who show up’

‘Als je aan de zijlijn blijft staan, heb je weinig recht van spreken’, zegt Sanne Groenemeijer, general manager bij Novo Nordisk in Nederland. ‘The world is changed by the ones who show up’, zegt hij. Dat is ook de reden dat hij afgelopen zomer toetrad tot het bestuur van de Verenging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG).

Lees meer

 

Blog Mark Dekker: Vastplakken aan duurzaamheid

Klimaatactivisten plakken zich vast aan schilderijen, muren en wegen, om aandacht te vragen voor het meest urgente vraagstuk van onze tijd. De VN slaat opnieuw alarm over de opwarming van de aarde. En de energietransitie krijgt pas écht tempo, nu de aanvoer van gas en olie door een oorlog onder druk staat.
 
Lees meer

'Trots op effectiviteit coronavaccinaties'

Coronavaccinaties hebben volgens een schatting van gezondheidsinstituut RIVM bijna 88.000 ziekenhuisopnames in ruim een jaar tijd voorkomen. 

Lees meer

Columnist Levi negeert feiten bij medicijnverspilling

Het lijkt alsof Parool-columnist Marcel Levi de Nederlandse media niet goed volgt. Er komen namelijk steeds meer goede gezamenlijke initiatieven in de strijd tegen medicijnverspilling, een fenomeen waarover hij zich opwindt in een feitenvrije column.

Lees meer

Carla Vos over Green Deal 3.0: ‘Samen voor duurzame zorg’

Minister Ernst Kuipers van VWS, minister Harbers van I&W en diverse organisaties uit de zorgsector tekenden de nieuwe Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorg’ op vrijdag 4 november.

Lees meer

Kaneesha Nadal over jezelf zijn: ‘Moed nodig’

‘Doe maar lekker gewoon. Dat is natuurlijk heel Nederlands, maar het werkt niet voor iedereen even goed.’ Dat zegt Kaneesha Nadal (32), celtherapie specialist bij Kite. 

Lees meer

‘Mantelzorgers onmisbaar in de zorg’

Mantelzorgers wachten vaak te lang voordat ze om hulp vragen. Daardoor merken werkgevers vaak pas dat het niet goed gaat, als de druk echt te hoog wordt. Veel leden van de VIG zijn mantelzorgvriendelijke organisaties, zij willen meer bewustwording voor collega’s die werk en de zorg voor een dierbare combineren.

Lees meer

Meer inzicht door ‘Doneer je ervaring’

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) verzamelt de ervaringen van mensen met kanker en hun naasten door middel van online vragenlijsten. Hiermee vergroot het NKF ons inzicht in de behoeften en meningen van mensen die kanker hebben (gehad) door middel van de vragenlijsten.

Lees meer

10 november VIG Talk: Beter ‘Samen Beslissen’ met data

Passende zorg is zorg die werkt, waar mogelijk dicht bij de patiënt en waarbij patiënt en zorgverlener samen beslissen. Om goed te kunnen beslissen over de juiste behandeling is objectieve, betrouwbare informatie aan artsen én patiënten van groot belang. 

Lees meer

Digital Content Marketeer
Kennen de social media platforms voor jou geen geheimen en vind je het leuk om zelf content te ontwikkelen? Als digital content marketeer ga je bij ons strategisch én praktisch aan de slag. Een hele gevarieerde baan met oneindig veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Junior Public Affairs Adviseur
Mooie kans om als junior adviseur Public Affairs van start te gaan in een innovatieve branche. Ben je een geboren netwerker met belangstelling voor geneesmiddelen en de zorg? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega.
 

10 november 2022

VIG Talk | Beter ‘Samen Beslissen’ op basis van patiëntgerapporteerde data

17 november 2022

Symposium Weesgeneesmiddelontwikkeling

Wekelijks op de hoogte blijven?

Hier kunt u zich via onze website aanmelden voor de nieuwsbrief.

Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2022 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp